PMOTM 14 - Lord of Change [skonczone malowanie]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

Mi się póki co bardzo podoba. Fajne, żywe kolorki :)

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Podoba mi się :) Fajnie patrzeć jak takie stare modele sa wreszcie ładnie malowane :wink: Jedyne co bym poprawił to czerwone piórka. jedno rozjasniene więcej i byłoby git :D

Awatar użytkownika
khain
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: khain »

Sykstus pisze:Qrde czemu mi się to kojarzy z Aztecami ? ;P
Obrazek

;D
Obrazek

Awatar użytkownika
de Ville
Pseudoklimaciarz

Post autor: de Ville »

Piórka - mega old skul :D Czy te bąble na skórze to będą ślepia? Fajnie by mogło to wyglądać. Co z Bugmanovskim?

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Szykuje się faktycznie oldschoolowy kolorystycznie model :) Póki co - podoba mi się, dawaj dalej, potem ocenimy :D
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

te czarne bable bede malowal na fiolet ... pomysl z oczami to by bardziej do nurgla pasowal ... zreszta pomysle nad tym

a bugman czeka na to az znowu zlapie mnie wenna na rzezbienie w gsie ... zreszta mam czas do pazdziernika :P mysle ze pod koniec wakacji bede musial sie za to zabrac

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Zapowiada sie cudownie. Nie spodziewalem sie, ze ta podstawka wyjdzie tak dobrze :D

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

ej jest piękny, a skrzydła to w sumie "tylko" staranny drybrush :)

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

kolejna fota ... pewnie kolorek skory nie wszystkim przypadnie do gustu ... wynik totalnego eksperymentu ... jutro zabieram sie za malowanie przepaski ... caly czas mysle na jaki kolor pomalowac dziob ... moze jakies podpowiedzi ??? :-s

Obrazek
Ostatnio zmieniony 19 lip 2008, o 23:34 przez Treevill, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Latający lampart! :D

Serio, zostaw te kolory, mi się bardzo podobają! Ekstra to wychodzi, "nowe" malowanie w połączeniu z klasyką.

A dziób? Fiolet i biel na końcach, głowa ciemniejsza, np. bordowa z ostrymi rozjaśnieniami... Albo taka pod różowy ciemny, jak na kołnierzu za szyją. Byle nie niebieska, żeby się z szyją nie zlewała... Coś mi się takiego w wyobraźni tworzy ;)

Ale oldschool! Aż mnie bierze na malowanie swoich staroci, które już miesiącami się kurzą w kolejce...
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Piotrax
Kradziej

A mi się średnio podoba. technicznie jest ok. Ale tak to sie za kolorowo robi. jakby chociaz to był ten odcień co pióra... Taak sobie. A dziób. Poczatek czarny i przechodzi delikatnie w żółty, potem troche rozjaśniany żółty.

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

glowe ciezko bedzie pomalowac na dwa kolorki bo glowa plynnie przechodzi w dziob ... trzeba bedzie pokombinowac

przykladowa fota
Obrazek

skory nie zamierzam zmieniac :P zostaje taka jaka jest

co do oldschool'u to popieram ze stare figurki nabieraja mocy gdy sie je teraz maluje ... to sa naprawde fajne modele ... niepotrzebnie ludzie kieruja sie starymi fotkami ... druga sprawa gdy widzi sie na aukcjach fotki pokracznie pomalowanych figurek to tez mozna sie zniechecic ... ale gdy wyjmiesz figse z rozpuszczalnika to widac totalnie inny model

Piotrax - no wlasnie jak pomaluje dziob na zolto to dopiero kolorowo bedzie ... dlatego mysle nad jakims ciemnym kolorem zeby zoltego zaduzo nie bylo ... musze tez brac pod uwage to ze lapy beda malowane na jasny kolor

Piotrax
Kradziej

No własnie łapy jak dziób raczej :P Zreszta popatrz po sieci na dzioby prawdziwych praków moze jakas inspiracja Cie najdzie :wink:

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Figurka i malowanie wymiata, a dziób to może jak Piotrax mówi poszukaj na necie.

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

oka poszukam ... ciekawe co sie bedzie dzialo gdy pomaluje szmatke na zielono :P ... jak ma byc teczowy to tylko zielonego brakuje

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Niezłe niezłe, oczojebne, ale fajne. Widać że to Lord of Change :).

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

no to przepaska pomalowana ...

Obrazek

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Genialny.
Zeby z tak biednego modelu wyciagnac ulepic takie cudo :D

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

no naprawde elegancki. Nie skop głowy i będzie cudo figsa :)
Obrazek

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

DolmiR pisze:Genialny.
Zeby z tak biednego modelu wyciagnac ulepic takie cudo :D
Dokładnie. Kosmos! :)
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

ODPOWIEDZ