darki na 1600p

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

darki na 1600p

Post autor: PAWLAK »

Heroes:

Assassin 171p
Touch of Death Killing Blow
Rune of Khaine +D3 Attacks
Cloak of Twilight Power Level 3.

Sorceress 155p

General
Level 2;
Sacrificial Dagger

Sorceress 180p

Level 2;
Dispel Scroll
Darkstar Cloak

Death Hag 200p
kociołek

Core:

Dark Riders 5 112p
muzyk, kusze
Harpies 5 55p

Harpies 5 55p

Repeater crossbow warriors 10 110p
tarcze

Special:

Black Guard 15 283p
baner ASF
Master 6S

Witch Elves 10 100p

rare:

War Hydra 175p

Cost: 1596

Casting Pool: 7
Dispel Pool: 4
Models in Army: 60
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Chyba za dużo chcesz zmieścić. Assassin+kocioł+2 czarodziejki to już trochę przesada, bo nie masz punktów na oddziały. Nie masz wystarczającej ilości jednostek, które byłyby w stanie uchronić Cię przed rozstrzelaniem czy spowolnić 15 BK podążających w stronę gwardii.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Niby racja zamiast kociołka (choć kociołek wydaje się zjebisty na małe pkt nom i jak na empire np to jest super) albo assasina i wtedy mam albo jakiś tani kloc wariorów albo jakiś kolejny ze specjala wtedy z kociołka można dobrze po wspomagać.

PS. Niby mało oddziałów ale patrząc na Jankiel twoje 2250 z DMP to ta rozpa gwałci a nie ma dużo modeli (racja ze inna taktyka ale wrażenie wizualne :wink: )
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

ODPOWIEDZ