Jedy Knight pisze: . Necrach (chyba nie uwierzyliście w osłabienie magii i śmierć generała VC na dwóch jedynkach?) 3 nekrosów, jeden oddział BK, psy, wilki, ghule, baty, Giganci. Trochę trzeba umieć .

Jedy Knight pisze: . Necrach (chyba nie uwierzyliście w osłabienie magii i śmierć generała VC na dwóch jedynkach?) 3 nekrosów, jeden oddział BK, psy, wilki, ghule, baty, Giganci. Trochę trzeba umieć .
Admini wpisali.bigpasiak pisze:Jedy Knight pisze: . Necrach (chyba nie uwierzyliście w osłabienie magii i śmierć generała VC na dwóch jedynkach?) 3 nekrosów, jeden oddział BK, psy, wilki, ghule, baty, Giganci. Trochę trzeba umieć .![]()
![]()
a co to za jednostka ???
Niech się stanie !Jedy Knight pisze:Więc spotykamy się 25.![]()
Jedy Knight pisze: U mnie był drugi nekros zamiast konnego Thralla, (Count miał CB), co jest ewidentnie silniejsze, gdyż daje normalną wampirzą fazę magii.
Jeden Kloc 14 BK i dwie gołe piątki BK (do łowienia Driad) - gorsze od Twoich trzech jedenastek z trzema bohaterami do walki.
Kosmetyka - tylko 2 x 5 Ghuli, tylko jeden oddział DW "łowca smoków" (trochę szkoda, ale punkty).
No i nie uznawałem armatek - więc nie wziąłem żadnych rarów.
Jacku, cenie Twoj glos w dyskusji, ale ta rozpiska, to z dla mnie oczywiste 18:2 w plecy na dzien dobry dla VC. To wyjatkowo slaba rozpiska na WE. Nie masz czym walczyc i nie bedziesz mial. Jeden wylosowany Gaze of Nagash Cie nie uratuje. Tym bardziej wskrzeszane zombie. Osobiscie wolalbym swoimi WE grac z VC Vardena, niz ze swoimi biegaczami. Na 25-go wez tez ze soba troche VC - zagramy dwie bitwy. Nic tak nie studzi teoretycznych dysput, jak odrobina praktyki. Zrobimy tak: najpierw ja VC na Twoje WE, potem Ty VC na moje WE.Jedy Knight pisze: W 7 edycji spokojnie starcza na WE klasyczna koncepcja Holana, zmodyfikowana przez Vardena. Necrach (chyba nie uwierzyliście w osłabienie magii i śmierć generała VC na dwóch jedynkach?) 3 nekrosów, jeden oddział BK, psy, wilki, ghule, baty, Giganci.
Też tak myślałem.bless pisze: Jacku, cenie Twoj glos w dyskusji, ale ta rozpiska, to z dla mnie oczywiste 18:2 w plecy na dzien dobry dla VC. To wyjatkowo slaba rozpiska na WE.
szerszy front zmniejsza nieco manewrowność jednostki przy skręcaniu, o to mi chodzi głównie. BK i tak zwykle robią w trakcie bitwy jedną, max 2 istotne szarże. gdyby przez to że zabraknie im cala raz na jakiś czas tracili te szarże to spory problem dla armii jako takiej.Szczerze mówiąc to nic nie daje (nie ma bonusu do CR tak i tak), a dodatkowy atak jest jak najbardziej wskazany
No to sobie Bless przetestował armiębless pisze:
Von Carstein Vampire Count @ 340 Pts
General; Magic Level 2
Wolf Form [20]
Ring of the Night [30]
Book of Arkhan [25]
Dispel Scroll [25]
Von Carstein Vampire Thrall @ 155 Pts
Battle Standard Bearer
Wolf Form [20]
Flayed Hauberk [30]
Von Carstein Vampire Thrall @ 143 Pts