Nurglownia
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
-
- Mudżahedin
Nurglownia
Wczoraj kupiłem swoje pierwsze farby. Oto moje dwie pierwsze figurki. Nad zdjęciami muszę popracować, być może aparat pozostawia wiele do życzenia.
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
są takie.... nurglowate błeeee... super. bardzo mi się podobają. pierwsze koty za płoty i pierwsze śliwki robaczywki. dobra robota. będzie z ciebie świetny malarz!
a co do zdjęć: spróbuj ustawić balans światła białego, a jak nie znajdziesz to rób zdjęcia w świetle dziennym. biała kartka w tle jest ok.
a co do zdjęć: spróbuj ustawić balans światła białego, a jak nie znajdziesz to rób zdjęcia w świetle dziennym. biała kartka w tle jest ok.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Jak na pierwsze figurki są dobre, nurglowe, a fotki też wcale nienajgorsze jak na to, że sporo osób nawet umiejąc już malować świetnie figsy, nadal nie umie robić im zdjęć
Na przyszłość, do czerwonego dodałabym trochę ciemnego brązu. Ta krew jest lekko... nierealistyczna. Jest koloru szminki bardziej chociaż chodzi mi w tym momencie o kolor, a nie o samą technikę.
Na przyszłość, do czerwonego dodałabym trochę ciemnego brązu. Ta krew jest lekko... nierealistyczna. Jest koloru szminki bardziej chociaż chodzi mi w tym momencie o kolor, a nie o samą technikę.
-
- Mudżahedin
Juz troche poprawilem, ale wciaz mnie ta krew nie zadowala. Na innym plagu zrobilem fajna zaschnieta krew, ale to bylo robione na podkladzie bleached bone, a jakos na boltgun metal mi ciezko otrzymac podobny efekt. Nie mam brazowej farby tylko dwa brazowe washe i czerwona farbe i mieszam na rozne sposoby ale na tym boltgunie cos to kiepsko idzie.Skavenblight pisze:Na przyszłość, do czerwonego dodałabym trochę ciemnego brązu. Ta krew jest lekko... nierealistyczna. Jest koloru szminki bardziej chociaż chodzi mi w tym momencie o kolor, a nie o samą technikę.
Jak uzyskac najlepiej efekt rdzy? Mam do dyspozycji washe: baal red, devlan mud, gryphonne sepia. Mam oczywiscie jeszcze kilka zwyklych farbek ale wszystkie sa typu bubonic brown, rotting flesh itp. wiec raczej sie nie przydadza przy robieniu rdzy.
Jak skoncze caly oddzial to zrobie fotki i zamieszcze na forum
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
-
- Mudżahedin
- Jacek_Azael
- Masakrator
Bardzo ładnie Ci wyszły. Te figurki nie są moimi ulubionymi (delikatnie mówiąc -Już napisałem twojemu bratu), ale malowanie naprawdę fajne, oby tak dalej
P.S. Mam nadzieję, że uda nam się kiedyś zagrać. Pozdrawiam.
P.S. Mam nadzieję, że uda nam się kiedyś zagrać. Pozdrawiam.
- Corvus Albus
- Kretozord
Jak dla mnie są bardzo ładne, biorąc pod uwagę, że nigdy nie malowałeś, nie rysowałeś i nie miałeś nic wspólnego z tego typu rzeczami to jestem pod wrażeniem i bardzo pozytywnie mnie zaskoczyłeś . Oby tak dalej. Ja tymczasem czekam na GUO i Epidemiusa :>