Nurglownia

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Drakar Dociekliwy
Mudżahedin

Nurglownia

Post autor: Drakar Dociekliwy »

Wczoraj kupiłem swoje pierwsze farby. Oto moje dwie pierwsze figurki. Nad zdjęciami muszę popracować, być może aparat pozostawia wiele do życzenia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

są takie.... nurglowate błeeee... super. bardzo mi się podobają. pierwsze koty za płoty i pierwsze śliwki robaczywki. dobra robota. będzie z ciebie świetny malarz!
a co do zdjęć: spróbuj ustawić balans światła białego, a jak nie znajdziesz to rób zdjęcia w świetle dziennym. biała kartka w tle jest ok.
Obrazek

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Jak na pierwsze figurki są dobre, nurglowe, a fotki też wcale nienajgorsze jak na to, że sporo osób nawet umiejąc już malować świetnie figsy, nadal nie umie robić im zdjęć ;)

Na przyszłość, do czerwonego dodałabym trochę ciemnego brązu. Ta krew jest lekko... nierealistyczna. Jest koloru szminki bardziej :) chociaż chodzi mi w tym momencie o kolor, a nie o samą technikę.

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Wyglądają jak z bejcy. Ale jak na nurgla to ok :)

Drakar Dociekliwy
Mudżahedin

Skavenblight pisze:Na przyszłość, do czerwonego dodałabym trochę ciemnego brązu. Ta krew jest lekko... nierealistyczna. Jest koloru szminki bardziej :) chociaż chodzi mi w tym momencie o kolor, a nie o samą technikę.
Juz troche poprawilem, ale wciaz mnie ta krew nie zadowala. Na innym plagu zrobilem fajna zaschnieta krew, ale to bylo robione na podkladzie bleached bone, a jakos na boltgun metal mi ciezko otrzymac podobny efekt. Nie mam brazowej farby tylko dwa brazowe washe i czerwona farbe i mieszam na rozne sposoby ale na tym boltgunie cos to kiepsko idzie.

Jak uzyskac najlepiej efekt rdzy? Mam do dyspozycji washe: baal red, devlan mud, gryphonne sepia. Mam oczywiscie jeszcze kilka zwyklych farbek ale wszystkie sa typu bubonic brown, rotting flesh itp. wiec raczej sie nie przydadza przy robieniu rdzy.

Jak skoncze caly oddzial to zrobie fotki i zamieszcze na forum :P

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Pamiętam jak przez mgłę jakiś sposób na krew: bodajże ketchup i lakier bezbarwny. Nie jestem pewien, bo sam nigdy tego nie zastosowałem ale słyszałem od Jeremiego Bonamanta, więc może warto spróbować
Obrazek
Obrazek

Drakar Dociekliwy
Mudżahedin

Nowe fotki, jutro dokończe podstawki i dokupię kilka brakujących farb do detali, bandaże, jelita, flaki, rdza.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

czekam na kolejne.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Bardzo ładnie Ci wyszły. Te figurki nie są moimi ulubionymi (delikatnie mówiąc :wink: -Już napisałem twojemu bratu), ale malowanie naprawdę fajne, oby tak dalej :D
P.S. Mam nadzieję, że uda nam się kiedyś zagrać. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Jak dla mnie są bardzo ładne, biorąc pod uwagę, że nigdy nie malowałeś, nie rysowałeś i nie miałeś nic wspólnego z tego typu rzeczami to jestem pod wrażeniem i bardzo pozytywnie mnie zaskoczyłeś :D. Oby tak dalej. Ja tymczasem czekam na GUO i Epidemiusa :>
Obrazek

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Naprawde nie wiedzialem ze te modele moga byc tak ladne.
Malowanie tez spoko. czekam na wiecej.

Awatar użytkownika
Paweles
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Paweles »

Fajnie by było, żeby moje pierwsze figsy tak wyglądały :P Jeśli to twoje pierwsze podejście do malowania to szacun =D>

ODPOWIEDZ