![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)
3. Ktos zauważył to co jaVoodoo pisze:Zależy jaki styl grania Ciebie interesuje. Zaproponowałeś WE i Empire a one się bardzo różnią.
Empire- masz prawie wszystko, magia, piechota (bez rewelacj w porównaniu do elfickich), kawaleria, oddziały strzelające i maszyny. Możesz stworzyć armię defensywną lub ofensywną.
WE- kitranie się po lasach, powolna eliminacja jednostek wroga (świetne łuki) które potem dobija się w CC. Tylko tam nie ma klocków, wszystkie jednostki musza ze sobą współgrać. Większość armii partyzancka biega w skirmiszu (jak w LOTRZE).
A reszta armii:
Cały Chaos (Demony, Mortale, Beasty), VC, Ogry, Bretka- to gra na jedno kopyto, całkowity ofens, byle do przodu i do CC.
Dwarfy- całkowity defens, twardzi wojownicy, nie posiadają magii.
TK- ciekawa armia z klimatem, defensywna ale posiadajaca specjalistyczne jednostki.
O&G i Skaveni- armie hordowe, ciekawe, nieprzewidywalne, drogie cenowo więc chyba nie interesuja Ciebie
DE i HE- fajne armie, magujące, stosunkowo mała ilość modeli, fajne zasady specjalne, zarówno można nastawić się na defens jak i ofens, armie godne polecenia, dużo możliwosci taktycznych
Lizardmeni- specyficzna armia, mniejsze jaszczurki strzelają, wieksze nieźle się biją w CC, niezła magia
IMO powinieneś zainteresować się elfami. Wszystkie trzy armie mają ładne modele i jest ich stosunkowo mało. Masz wiele możliwości taktycznech oraz opcji stworzenia rozpisek.
podobnie jak u ciebie moja pierwszą armią były krasnale.Advocat pisze:Witam, mam taki problem jako 1 armię wybrałem dwarfy [ armia stawia na defens ] Zero magi mocne klocki i machiny.....
Szukam jakiejś odmiany na drugą armię : Chaos, H E odpadają grają tym moi koledzy i jakoś nie przepadam...
A więc szukam pomysłu na nową armie Podobają mi się Gobliny no ale nie orki ;p TK są nawet fajni WE jakoś też do zlania VC nawet nawet sam nie wiem, Teraz chciałbym poznać trochę magii i armie mieć atakującą, doradźcie coś...