Inwazja pseudo Druchii

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Jarek pisze:ktora w imie idealow dzielnie przegrywales przez kilka ostatnich lat.
No wlasnie sie przyznal ze te "kilka lat" to 3 miesiace...
@corvus albus wnioskuje ze tez nie jestes prawdziwym druchii bo przez taki okres to nawet nie poczules krwi :twisted: a raczej upusciles tylko swojej...
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Jarek
Mudżahedin

Post autor: Jarek »

A pozatym w Polsce WFB to juz nie jest gra tylko sport, wiec czemu sie dziwc, ze wszyscy sportowcy staraja sie miec najlepiej dzialajacy sprzet do wygrywania turniejow?

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

no nie upychaj Jarku wszystkich do jednego worka bo w dalszym ciagu znam pare osob co jezdza na turnieje rekreacyjnie i dosc czesto pierwsza niedzielna bitwa jest bitwa widmo wiec nie wszyscy ;P
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Artein pisze:
Fingor pisze:Ja DE zbieram dopiero zacznę zbierać teraz, ale na booka czekałem od jakiś 2 lat, więc "pseudo" się nie czuję ;)
Czekałeś 2 lata? A te 2 lata temu to co? Nie łaska było zbierać? :evil:
pseudoklimaciarz jak nic :roll:
O ile się nie mylę Army Book do dwarfów wychodził 2 lata temu. Wahałem się wtedy między nimi, a Dark Elfami. Popróbowałem grać obydwoma armiami i widać co wybrałem ;)
A Dark Elfami pogrywałem i tak czasami, tyle że pożyczoną armią ;)

Więcej grzechów nie pamiętam :D
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

IMO na DE nie rzuci się tak dużo osób. Mamy niby silnego kopa w CC, strzelaniu i magowaniu, ale za to też dużą wadę, a mianowicie T i as, zresztą jak powinno być ;)
Takie VC i DL, może też mają jakieś wady, lecz nie są one tak wyraźne, jak w przypadku DE.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Nie wiem, czy podchodzę pod Pseudo-Druchii, ale skoro to była moja pierwsza armia, którą grałem do premiery WE oraz mam uzbieraną na jakieś 5-6 tys. punktów, to raczej ciężko mnie do tej kategorii zaliczyć.

A teraz chcę pograć tą armią - nie ukrywam, że ze względu na nowy podręcznik (chociaż WE też fajne i nie straciły aż tak bardzo na sile, ale po prostu się znudziły - pewnie jak nowy book dostaną to się nimi znów pobawię).
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Fajny temat do spamowania to i ja coś skrobnę ;) Po pierwsze to nie stawiał bym DE na równi z DL i VC, to zupełnie inna podejście do gry. Większość moich przeciwników już po pierwszej bitwie z nowymi DE stwierdzała że armia została wzmocnione ale nie na zasadzie dwóch wymienionych wcześniej, nawet jeśli właśnie dostali masakrę. To o czymś świadczy. Wiadomo fajnie grać armią która jest rzadko spotykana ale teraz może dostaniemy trochę więcej szacunku przed bitwą a nie lekcewarzący uśmieszek :)

Tak że nie obawiał bym się jakiegoś wielkiego napływu PG, ci już mają swoje upatrzone typy.

PS. właśnie mnie naszło, my tu narzekamy a pomyślcie o starych prawdziwych wygach zbierających od lat chaos czy undeadów, co onie muszą przeżywać :o

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Ci zbierający Chaos grają Mortalami a Ci od Undeadów grają TK? :roll:

IMO armia została wzmocniona aby była dalej trudna w prowadzeniu ale bardziej zbliżona no obecnych standardów. PG przyjdą, to jasne, ale pewnie nie będzie ich jakoś bardzo wielu. Przyjdą i pójdą jak wyjdą Mortale :P

Ja tam liczę na tanich starych korsarzy na Allegro :roll:

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Artein pisze:Ja tam liczę na tanich starych korsarzy na Allegro :roll:
ku mojej uciesze juz sie pokazuja moze nie na allegro ale juz sa w niezlych cenach czasem :]
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

SexRocket pisze:ku mojej uciesze juz sie pokazuja moze nie na allegro ale juz sa w niezlych cenach czasem :]
ciekawa przypadlosc.... moze super grywalni nie sa ale to nadal ladne stare metalowe figurki... cos na styl demonetek starych...
IMO na DE nie rzuci się tak dużo osób. Mamy niby silnego kopa w CC, strzelaniu i magowaniu, ale za to też dużą wadę, a mianowicie T i as, zresztą jak powinno być Wink
as na poziomie 3+-1+ ;)

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Shino pisze:
Wracając do tematu, pogoń za nowymi armiami jest przerażający O_o jak zobaczyłem na którymś z masterów 19 DL 14 VC a teraz dojdzie pewnie z tyle samo DE to jest straszne...
na ktorym? bo mnie chyba nie bylo wtedy....
Żeby nie rzucać słów na wiatr Shino bo chyba masz luki w pamięci :P przelicz sobie (z 20 VC) ile jest DL i VC na Draconisie:
esgaroth pisze: Obrazek
Shino pisze:

Wytłumacz mi zatem dlaczego nagle się zrobiło tylu chętnych na DE?
bo staly sie bardzo grywalna armia z mnostwem kombinacji?

jak ci tak bardzo zalezy, zeby grac malo popularna armia moze zajmij sie ogrami :roll:
Widzisz ;p jest różnica między klimaciarzami i tymi którzy grają armią bo jest bardziej lub mniej grywalna :P i o tym ten temat, że DE przestało być dla tzw. klimaciarzy :P bo nie ukrywajmy wiele osób mówiło, że 6 ed DE zbierają głównie oni :)

Ogrami się zajmę jak dokończę DE :P do tego Bestie dorzucę :)

SexRocket pisze:
Jarek pisze:ktora w imie idealow dzielnie przegrywales przez kilka ostatnich lat.
No wlasnie sie przyznal ze te "kilka lat" to 3 miesiace...
@corvus albus wnioskuje ze tez nie jestes prawdziwym druchii bo przez taki okres to nawet nie poczules krwi :twisted: a raczej upusciles tylko swojej...
Właśnie jestem prawdziwym :P bo pomimo porażek i wielu lekcji od lepszych graczy (co prawda przez krótki 6 miesięczny okres ale było ich dość sporo) nie uległem VC, DL i innym armiom i pozostałem przy DE :)
Obrazek

Attar
Wałkarz

Post autor: Attar »

Tak szczerze Corvus bez urazy ale z tego co patrze gracze DE musza narzekac, co jest cos co sie chyba nigdy nie zmieni. Po prostu tak jakbyscie wraz z pierwszymi kupionymi figurkami lub podrecznikiem, cudownie uzyskiwali zdolnosc, marudzenia. Eh temat na www.zal.pl

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Ogrami się zajmę jak dokończę DE do tego Bestie dorzucę
Bestie dorzucisz, jak będą miały już nowy podręcznik i być może [daj Boże] też je przypakują :P. A obecnie są najmniej popularną armią chyba. Nawet na turniejach na 6ed musiałem niektórym długo i cierpliwe tłumaczyć, czym jest ambush, co bitwa to od nowa ;)

Co do pseudoklimaciarzy - niekoniecznie muszą być oni tacy pseudo. Są ludzie, którzy nie znajdują przyjemności w dostawaniu w skórę, szczególnie jako początkujący. Posiadam na tyle rozwinięte zdolności empatii by to zrozumieć, aczkolwiek sam preferuję zasadę Nietschego [czy jak to się pisało....] 'co nas nie zabija, czyni nas silniejszymi', i uparcie gram bestiami [i grałbym DE gdybym je wybrał na początku przygody z WFB]
Uerph.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Attar pisze:Tak szczerze Corvus bez urazy ale z tego co patrze gracze DE musza narzekac, co jest cos co sie chyba nigdy nie zmieni. Po prostu tak jakbyscie wraz z pierwszymi kupionymi figurkami lub podrecznikiem, cudownie uzyskiwali zdolnosc, marudzenia. Eh temat na www.zal.pl
Być może dostaliśmy gratis marudzenie :P ale nie stosujemy textów niczym dzieci grające w Tibie czyli żal.pl, żal.ru żal.eu...

Co do bestii chciałem je wcześniej zbierać, ale wychodziły drożej niż DE. Ambush hehe pamiętam jak trafiłem Bestie i też wypytywałem przeciwnika co to za zasada :) teraz rozumiem jego wyraz twarzy :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

A ja się cieszę, że więcej osób będzie grało DE, bo przynajmniej będzie z kim rywalizować i od kogo się uczyć. Dotychczas nie było takiej możliwości, bo albo wszyscy grali klonami tej samej rozpiski, albo wymyślali taką esencję klimatu, która nadawała się tylko do stania na półce.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Jankielu a nie uważasz, że klonowanie właśnie się zaczyna? Jak do tej pory wszystkie rozpiski jakie widuję jadą na tym samym utartym schemacie.

Mam jednak nadzieję, że pośród nich znajdą się osoby które pokażą coś oryginalnego :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Dzieci klonują. Czekam raczej na rozpy Jerzyna, Halflinga czy Barbarossy.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Ja np. prócz CHD grałem dla klimatu kultystami Slaanesha, coź, niestety musiałem się pozbyć części demonicznej, poza demonetkami (na harpie pójdą) zostały elfy, więc skoro wyszedł do nich podręcznik to czemu nie poprobować, żal mi było je sprzedać..

Drakar Dociekliwy
Mudżahedin

Post autor: Drakar Dociekliwy »

Nie rozumiem tego narzekania. W momencie wydania nowego podrecznika do armii forum zamienia sie w jedno wielkie forum narzekania. Ludziom nie pasuja figurki, przegiete zasady, duza ilosc osob rzucajaca sie na nowe armie itd. itp. Nie nudzi sie Wam juz tak non stop narzekac? Co z tego ze x y z przez kilka miesiecy pogra nowa armia? Co z tego ze na turniejach duzo graczy gra DL i VC, jak i tak po wyjsciu wiekszej ilosci bookow sytuacja sie zmieni i bedzie bardziej roznorodnie na stolach. Na turnieju jestem tak 1 w miesiacu i jeszcze nie spotkalem sie z tym zebym zagral 2-3 razy z VC lub DL. Zawsze dostane 3 rozne armie do pogrania, wiec w czym problem? Ja zbieram Warhammera, bo podoba mi sie moja armia. Zaczynam ja malowac, tworze rozpiski, odwiedzam turnieje i czerpie z tego przyjemnosc. Nie obchodza mnie inni, bo WFB to dla mnie hobby, a nie jakas liga (choc lubie grac na turniejach, dobrze jest poczuc ta rywalizacje). Chyba nie czerpiesz radosci z gry jak na nia narzekasz.
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Drakar Dociekliwy pisze:Ja zbieram Warhammera, bo podoba mi sie moja armia. Zaczynam ja malowac, tworze rozpiski, odwiedzam turnieje i czerpie z tego przyjemnosc. Nie obchodza mnie inni, bo WFB to dla mnie hobby, a nie jakas liga (choc lubie grac na turniejach, dobrze jest poczuc ta rywalizacje). Chyba nie czerpiesz radosci z gry jak na nia narzekasz.
I na tym zakończmy ten temat bo coś w tym jednak jest :> Proszę moda o zamknięcie tego tematu.
Obrazek

Zablokowany