Masz link:Eclipt pisze:Byłbym wdzięczny gdybyś zapodał, na której stronie widziałeś tę informację.
http://uk.games-workshop.com/download/d ... HE_FAQ.pdf
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Masz link:Eclipt pisze:Byłbym wdzięczny gdybyś zapodał, na której stronie widziałeś tę informację.
A ja jestem ciekaw na której to stronie.w RB jest napisane jasno i wyraźnie, że jeśli 2 jednostki mają ASF to bije ten kto wygrał walkę w poprzedniej turze, a jeśli to nie miało miejsca, to bije ten z większą inicjatywą, jeśli I jest taka sama to wykonuje się rzut kostką. Czyli w tym przypadku pierwszy bije ten kto szarżował
Czyli nie ma ani słowa o wygranej walce wręcz a jest o inicjatywie i o rzucaniu kostką.Rulebook pisze: Models with this special rule always strike first in close combat, even before models that have charged that turn and regardless of Initiative. If fighting model with the same special rule, use the models' Initiative to determine who strikes first (roll a dice in case of same Initiative
Strona 34 i strona 94Eclipt pisze:Obawiam się, że w RB nie ma takiego zapisku. Przynajmniej w podrozdziale "Who strikes first" rozdziału "Close combat", ani w opisie umiejętności. Byłbym wdzięczny gdybyś zapodał, na której stronie widziałeś tę informację.Ale przecież w RB jest napisane jasno i wyraźnie, że jeśli 2 jednostki mają ASF to bije ten kto wygrał walkę w poprzedniej turze, a jeśli to nie miało miejsca, to bije ten z większą inicjatywą, jeśli I jest taka sama to wykonuje się rzut kostką. Czyli w tym przypadku pierwszy bije ten kto szarżował
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
OK, dziękuję za profesjonalne podejście. Cytat i wszystko jest, więc wygląda że się myliłem. Zmyliło mnie to dalej, ze "poświęceni" nie liczą się do CR i jeszcze jeden cytat z RB.Sa!nt pisze: Krzyśku służę pomocą.
(...)Krzyśku według podkreślonych przeze mnie fragmentów wnioskuje że będzie overrun.
Sędzia wałował?Andrzej pisze:Czyli jednak zostałem zwałowany