Combosy w DE

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

ja tez mam pytanie jak najlepiej wypasić sorke na 2 lvl.? tak żeby trudno ją było powstrzymać
To jest piękne :D

ja lubię take combo, na defensa, dodatkowa kość rozproszenia ( bodajże seal of ghround, albo jakoś tak) za 30 i null stone za 15 :P

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Wpadłem przed chwilą na taki pomysł, żeby nie katowac ciągle regenki czy odwróconego warda, to proponuje Master na piechte dwórak, HA, SDC z Ring of Darkness, w oddziale BG z ASF.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Post autor: dziekanotr »

za duzo pkt w jednym miejscu ale pomysl dobry ;)

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Odpowiedz mi na jedno pytanie. Po co korzystać z gorszej opcji?
Przecież w takim oddziale w większości wypadków RoD nie będzie potrzebny a w reszcie nie pomoże. Jak wpadnie w to BT, wyzwie challenga to RoD nie obroni przed zgonem a Pendant tak...

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Torres pisze:Odpowiedz mi na jedno pytanie. Po co korzystać z gorszej opcji?
Przecież w takim oddziale w większości wypadków RoD nie będzie potrzebny a w reszcie nie pomoże. Jak wpadnie w to BT, wyzwie challenga to RoD nie obroni przed zgonem a Pendant tak...
zeby nie bylo ataku clonow i dla fluffu :P

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Drażni mnie podejście, że fluff=coś słabego.
Co to ma być? To może dla fluffu w ogóle nie brać przedmiotów magicznych? Przecież są zazwyczaj strasznie rzadkie.
Uwielbiam klimat świata młotka, ale WFB nie powstał "dla fluffu" tylko dla gry w coś a'la strategia. Dla klimatu powstał WFRP. Grając w niego "realizuję się klimatycznie".

Naprawdę można połączyć podejście "klimatyczne" (wybór armii, znajomość jej historii, tradycji, jednostek itd.) z nierobieniem z siebie pierdoły.

A w sumie najzabawniejsze jest to, że duża część "klimaciarzy" g... wie na temat armii, którą grają :)

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Zaiste Torres pradę rzecze. irytujące jest mniemanie że fluuf dla słabych prezentowane przez PG.(najczęściej)

Ale jeżeli oni tak twierdzą to ja odwrócę twierdzenie swoim że PG jest dla tchórzy. (uzasadnienie: boją się grać niezoptymalizowanymi wersjami armii a co za tym idzie boją się przegrać, boją się wyzwania.)
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

Torres pisze:Drażni mnie podejście, że fluff=coś słabego.
Co to ma być? To może dla fluffu w ogóle nie brać przedmiotów magicznych? Przecież są zazwyczaj strasznie rzadkie.
Uwielbiam klimat świata młotka, ale WFB nie powstał "dla fluffu" tylko dla gry w coś a'la strategia. Dla klimatu powstał WFRP. Grając w niego "realizuję się klimatycznie".

Naprawdę można połączyć podejście "klimatyczne" (wybór armii, znajomość jej historii, tradycji, jednostek itd.) z nierobieniem z siebie pierdoły.

A w sumie najzabawniejsze jest to, że duża część "klimaciarzy" g... wie na temat armii, którą grają :)
Z jednej strony masz rację, ale z drugiej warhammer na takim skrajnym podejściu dużo traci bo miesiąc, dwa od premiery nie miną a już prawie wszystkie mocne złożenia i kombinacje będą znane. Ich liczba zawsze jest ograniczona co w połączeniu z jawnością rozp, powoduje że gra staje się strasznie schematyczna. Gdy widzisz jakiś oddział, bohatera. . . wiesz jak jest złożony. 8 BK ? bsb ma na pewno drakenhoffa, Master bsb ? na bank pendant i słomka, 14 BG z fcg ? na bank asf. . . jeden mag ? pewnie caddy, duży mag he ? na pewno z książką. .. ok, używamy najmocniejszych złożeń, problem w tym że to są ciągle te same złożenia.

Choć akurat mastera z RoD bym do BG nie włożył.
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Ta gra w dużej mierze to turnieje. Nie jest dziwne to, że ludzie na turniejach chcą wygrywać.

Murm: Jak byś popatrzył to w większości przypadków tak myślą "klimaciarze" .
"Wezmę RoD. Może to i słabe ale przynajmniej fluffowe".
Co jest bardziej fluffowego w RoD od PoK?

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

POK czy RoD? obie jednakowo. Tak samo jak wszystkie armie mają swój klimat tylko może on zostać utracony w wyniku procesu maxymalizacji przy tworzeniu przez ultra turniejowców gdy taka armia nie byłaby zgodna z duchem kodeksu ale silna bo na tych "turniejach" wygrywa.

Obecnie gra się na turniejach najczęściej ale zamiast patrzec na to jak swięto batla miejsce do spotkania batlowców i pogrywania z nimi przeważa patrzenie jako zawody po prostu. Rywalizacja jest ale przycmiewa już to cos warhammerowe.

Szczyt wszystkiego gdy jeden gracz w towarzyskiej nie turniejowej grze wyciągnął rękę se swoją rozpiską by mi pokazać jak to jest w zwyczaju turniejowym. Wyprowadziłem go z błędu. Ale smutno się zrobiło bo jawność wchodzi z buciorami do zwyczajnych nieturniejowych gier? Ja wychowałem się battlowo w środowisku(dawno) gdzie nie było turniei w ogóle. Każdy grał ze sobą na tajne rozpiski i to było oczywiste i jasne.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Tajne rozpiski mają sens jeżeli ktoś po drugiej stronie nie oszukuje, ale zawsze po walce można ją obejrzeć. W sumie zagrałbym na tajne, bo wtedy przeciwnik nie wiedziałby czego się obawiać, nie omijałby konkretnych klocków, bohaterów itp. Assassin byłby dla niego niezłą niespodzianką :) jakby chciał ubić jakiś mały oddział niby na pożarcie, a tu BĘC :D. Na mistrzostwach grają na tajne, a my jedziemy na jawnych :P co za naród :> :> :P :P
Obrazek

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Corvus Albus, jednak znam armie na tyle dobrze, że jestem nawet naa tajnych po wyłożeniu oddziałów określić czy na assasina przeciwnika stać czy nie stać.

Co do tajnych i jawnych głupie jest to że nie można grać na turniejach na luzie, bo i tak jak ktoś chce to pójdzie i się dowie co ma przeciwnik.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Paku pisze:Corvus Albus, jednak znam armie na tyle dobrze, że jestem nawet naa tajnych po wyłożeniu oddziałów określić czy na assasina przeciwnika stać czy nie stać.

Co do tajnych i jawnych głupie jest to że nie można grać na turniejach na luzie, bo i tak jak ktoś chce to pójdzie i się dowie co ma przeciwnik.
hehe looz :D ja gram tak krótko, że tajna rozpa to dla mnie wielka niewiadoma O_o :P z połową armii jeszcze nie miałem przyjemności się spotkać bo co chwilę trafiam na VC, DL, WE, Krasie :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Paku pisze:Corvus Albus, jednak znam armie na tyle dobrze, że jestem nawet naa tajnych po wyłożeniu oddziałów określić czy na assasina przeciwnika stać czy nie stać.
ale nie wiesz gdzie są jakie przedmioty, gdzie jaki banner i tak dalej :P
Assassina da się upchnąć niezauważonego :roll:

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Assassina da się upchnąć niezauważonego
W bitwie na 6000, albo w bitwie z pięciolatkiem.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Jeżeli zagram na 5 oddziałach piechoty to się chwilę pomęczy by go zlokalizować.
Obrazek

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Co sądzicie o takim Dreadlordzie? Puszczony w samopas łowca-lord, co prawda drogi ale niemal niezabijalny. Może początkowo sobie pomyka np w rycerzach a w razie potrzeby lub kiedy chcemy odłączyc się i zapolowac na maszyny/fasty.

Dreadlord na dark steedzie
hevy armour,tarcza,sea dragon cloack, rbx lub para handbowów
Pedant of Khaleth,Armour of Ethernal Servitude, Potion of Strenght

za 289pkt mamy
18'' ruchu, prawie bezpiecznego od wrogiego ostrzału wojaka, wsysa fasty i obsługę maszyn, w razie potrzeby łykamy potion of strenght.

działa nam raczej nic nie zrobią, kusze i inne lekkie strzelacze mogą possać, od klotzów się strzeżemy i w ogóle przeszkadzamy.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

i dostanie 3d6 z shadowa ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Murmandamus