Word of Pain nie zabija

ksch: Przepraszam.
Moderator: Gremlin
Owszem "umownie" zawsze coś tam oddaje. Ale statystyka "życia" nie oddaje, bo skoro by tak było to nigdy byśmy nie słyszeli przy stołach - przegrałem bo miałem pecha lub gościu miał fartaTorres pisze:To nie jest statystyka, to jest życie. Niestety tylko ta pierwsza potrafi w jakiś-tam-sposób oddać szanse na cokolwiek.
Trochę lepiej wypada drzewiec, owszem. Z drugiej strony hydra ma 7A i 6 z obługi, do tego outnumber. Stawiałbym szanse treemana na 60:40. A to, jak wiadomo, jest już ryzykowne. Hydra to naprawdę bardzo mocna i wyjątkowo upierdliwa jednostka. W dodatku kosztuje śmiesznie mało. Na WE jest świetna, bo skirmish kasuje rewelacyjnie. Jedyne zagrożenie dla niej to duże kloce ciężkiej kawalerii i dobrze opancerzeni lordowie na smokach. Ale jednostki o porównywalnym koszcie punktowym nie mają z nią szans. To tylko kwestia czasu, zanim wszystkie DE nie zrezygnują z RBT na rzecz hydr.hydrze popropstu znacznie trudniej wbić ranę niż drzewiec hydrze. Żadna statystyka jest nie potrzebna do tego - widac to gołym okiem.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Z tego co tu piszą na forum, jesteś zajebistym graczem. Pewnie o niebo lepszym ode mnie i wielu innych. Nie podważam tego, ale pisanie, że dwie hydry i smok ustawiają grę z WE to trochę nie na miejscu jak dla mnie. A jak WE wezmą 2 treemany i smoka z wardem 3+ (fakt jest wyczerpywalny)? Nie tylko o to chodzi, chodzi też o to, że według was (gracze DE) macie teraz monopol na wygrywanie z WE, czy się mylę?Dla mnie dwie hydry i smok ustawiają grę z WE i są to moje największe atuty. Jeżeli nie podzielacie mojego entuzjazmu dla tych jednostek, to Wy będziecie mieć problem, nie ja
Nie ;PJacek_Azael pisze:Nie tylko o to chodzi, chodzi też o to, że według was (gracze DE) macie teraz monopol na wygrywanie z WE, czy się mylę?
Lepiej żebym pracował, bo może wtedy byłoby szybciej.Jacek_Azael pisze:5 lat....dobrze, że Ty w GW nie pracujesz
Chyba mi nie powiesz, że równo od wyjścia 6ED gracze WE czekają na 7?Od wyjścia obecnego booka już mija kilka latek.
No fakt, nie ma to jak opierać się na przeczuciachCoś czuję, że i teraz WE zostaną wydane na końcu i pewnie ze sporą obsuwą.
Ok. Twoja sprawa. Mogę napisać, że WE spokojnie sobie z hydrami poradzą i wcale nie mają przesrane na starcie. Mogę też napisać, że gracze WE to fajne chłopaki i spokojnie sobie z plewnymi DE poradzą. Od razu fajniej, prawda? Do czasu, kiedy hydra zoverrunuje szarzujących wardancerów z herosem i przebiegnie się po połowie armii.Nie podważam tego, ale pisanie, że dwie hydry i smok ustawiają grę z WE to trochę nie na miejscu jak dla mnie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Są jak skirmishująca jednostka składająca się z 2óch modeli - ja bym tu upatrywał podobieństwa do załogi maszyny bez maszyny.zafael pisze:a propo - co sie dzieje z poganiaczami jak spadnie hydra?
No dotrwać to dotrwamy - no może poza osobami, które poprostu przestaną grać w battlaJacek_Azael pisze:No to do 2011 roku są 3 lata, a nie 5?Chyba mi nie powiesz, że równo od wyjścia 6ED gracze WE czekają na 7?Od wyjścia obecnego booka już mija kilka latek.No fakt, nie ma to jak opierać się na przeczuciachCoś czuję, że i teraz WE zostaną wydane na końcu i pewnie ze sporą obsuwą.![]()
A poza tym, gracze DE tyle się męczyli w 6ED i wytrzymali , to i my "gracze WE" do 7 ED jakoś się dotrwamy
Fajniej.Ok. Twoja sprawa. Mogę napisać, że WE spokojnie sobie z hydrami poradzą i wcale nie mają przesrane na starcie. Mogę też napisać, że gracze WE to fajne chłopaki i spokojnie sobie z plewnymi DE poradzą. Od razu fajniej, prawda?
Fakt, w takim razie gracze WE jak będziecie mieli przed sobą armię DE to nie ma po co grać, od razu się poddajmy. 20-0 i po nerwach, to jest sposób na "Bezstresowe Wfb". (To był sarkazm, dla mniej zorientowanychDo czasu, kiedy hydra zoverrunuje szarzujących wardancerów z herosem i przebiegnie się po połowie armii.
A ja nie.Ja już oczekuję na nowy AB do leśniaków tak z conajmniej rok