moi WL robią szarże na Klocek realmów za lasem stoi gryf (którego chce złapac) robic szarze własnie w realmów o ile wiem i pytałem o to kilkanaście razy to wybiegajac z lasu na mojej drodze stoi gryf w lini prostej i szarzuje pierwsze w niego gdyż stoi na lini szarzy( wiem co innego gdybym go widział musiałbym go ominać) ale co innego gdy go nei widzę manewr wykonywałem setki razy (mysle że nie wałowałem szczególnie przy WE szarzujac DP z banner of ellyrion na coś za lasem wiedząc że przebiegajac przez niego wpadne w Wardencerów którzy byli ta skitrani wiec sytuacja identyczna) tym razem moi koledzy mi nie wierzą
wiec zapytam dla pewnosci czy:
A) widzac gryfa musze go ominać
B) szarzuję w niego gdyż nagle znalazł sie na mojej drodze(moze wykonac wszystkie reakcje)
zasada enymy in the way mówi ze to można zrobić gdy przeciwnik ucieka (lanca bretońską) ale gdy nie ucieka a przeciwnik jest na drodze szraży to chyba wpadam w niego (oczywiscie moze zrobic flee wtedy lecę dalej)
przy okazji kolejne pytanie gdyby to co mówie było prawda i zwiwwał gryfem to gonie gryfa czy nadal biegne na Realmów ?