Mazianki Ailén
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Mazianki Ailén
będę wdzięczna za uwagi i (konstruktywną) krytykę
thx
High Elf Archmage (GW)
Selmarina (Reaper)
Bretonnian Standard Bearer (GW)
Tox, Brother Noir (Reaper)
thx
High Elf Archmage (GW)
Selmarina (Reaper)
Bretonnian Standard Bearer (GW)
Tox, Brother Noir (Reaper)
Ostatnio zmieniony 16 cze 2010, o 22:17 przez Ailén, łącznie zmieniany 2 razy.
Gdzie się ukrywałaś tyle czasu?
Super LS, ciekawa kolorystyka modeli i malowanie całkiem niezłe technicznie - no właśnie - mogłoby być trochę lepsze, oducz się drybrushy oraz staraj się robić nieco gładsze przejścia. Mimo wszystko jestem pod wielkim wrażeniem tak trzymaj
W Mieście Syreny + tu i ówdzie po konwentachToni pisze: Gdzie się ukrywałaś tyle czasu?
drybrushy ? gdzie ? (jeden jedyny jest na włosach czarodziejki, drugi na murku za magiem)
Szare włosy na koniu maga oraz skrzydła pegaza wyglądają na drybrush. poza tym, bliki (jak już Piotrax mówił) źle rozłożone. Ale i tak, freehandy masz bardzo czyste i świetnie wyglądające ten trochę ludowy wzorek na elfim magu i sztandar naprawdę świetnie wyglądają
Brak płynnych przejść, o kt mówicie jest efektem próby wyostrzenia zdjęcia w PS - wszystkie krawędzie są w efekcie zbyt ostro zarysowane. Dlatego grzywa konia wydaje się być drybrushem (musicie uwierzyć na słowo, że nie jest).
Oryginały są do wglądu w Wawie, w Paradox Cafe.
A skoro mówicie, że bliki są źle rozłożone, to jak powinny w takim razie być ?
Oryginały są do wglądu w Wawie, w Paradox Cafe.
A skoro mówicie, że bliki są źle rozłożone, to jak powinny w takim razie być ?
a czy w takim razie mogłabym prosić o jakieś zdjęcie poglądowe ww kreski ?Piotrax pisze:Raz że biała kropka na takich dużuch kamieniach to zamało, dwa ze ja bym dodal jaąś kreske obłą co by był refleks a nie samą kropke.
thx
pozdr.
A.
-
- Wałkarz
nie ma sie do czego przyczepic, zwlaszcza ze zdjecia, oprocz pegaza, to same close up'y, z odpowiedniej odleglosci figsy musza wygladac bardzo dobrze.na cmon spokojnie 7,5, a za czarodzieja 7,9 - 8,0.Przychylnie odnosze sie do posta Ailen - prosze o zdjecia pogladowe "nauczycieli"
Pozdrav
Pozdrav
na CMONie sztandarowy dostał 7.9 (pewnie ze względu na szmatkę), reszta trzyma równo 6.6 - 6.8 (przy ok. 70 głosach oddanych),
więc thx za wyższe oceny
więc thx za wyższe oceny
Freehandy bardzo udane , niezle proby OSLa na ostatnim herosie. Wydaje mi sie , ze musisz popracowac nad dokladnoscia , bo w kazdej pracy spore jej braki zauwazylem...
Slayer Lord (GW) - stara figurka i stare malowanie, zamieszczam ją tu bardziej jako przykład głupawki niż dobrej techniki. Obdarowany prezentem chciał mnie autentycznie zabić.
PS: klimatyczny slayer'owy sztandar w przygotowaniu...
Ostatnio zmieniony 16 cze 2010, o 22:19 przez Ailén, łącznie zmieniany 1 raz.
Oryginalny dobór kolorów. Jak to ktoś kiedyś na tym forum powiedział (nie pamietam kto wiec prosze mi wybaczyć )- "Kolorowy sen slannesha" Co tych "prawdziwych" (ekhm...^^) figsów: High elf- b. fajny złoty NMM, ogólnie porządnie i dokładnie pomalowany IMO Selmarina zby monotonna kolorystycznie według mnie. No chyba że tak miało być ale mi sie to nie podoba Co nie zmienia faktu że technicznie nadal super BSB-cudo, nic dodać, nic ująć. A w ostatnim fajny source lighting (tak sie to chyba nazywa?)
Fajne prace, jedyne do czego mogę się przyczepić to podstawki- nie podobają mi się...
HE Mage - na plus freehandy całkiem ładnie i zawsze robi wrażenie jeżeli jest starannie wykonane tak jak tutaj; na minus za słabe przejścia na zielonym i zbyt ostre przejścia na żółtych częściach "ubranka".
Selmaria - no comment bo sepia na figurkach jakoś mnie nie kręci widziałem jak do tej pory tylko jedną która mnie urzekła.
Bretonia - na plus freehandy i skrzydła, do poprawy cieniowanie na płaszczu, metaliki (z tym to też mam zawsze problem, bo raz za mocno wywashuje a raz za slabo i jest kiszka) i sierść konia.
Tox - duuuuży plus za zabawę z "ogniem"
Generalnie bardzo fajnie. Brawo.
Selmaria - no comment bo sepia na figurkach jakoś mnie nie kręci widziałem jak do tej pory tylko jedną która mnie urzekła.
Bretonia - na plus freehandy i skrzydła, do poprawy cieniowanie na płaszczu, metaliki (z tym to też mam zawsze problem, bo raz za mocno wywashuje a raz za slabo i jest kiszka) i sierść konia.
Tox - duuuuży plus za zabawę z "ogniem"
Generalnie bardzo fajnie. Brawo.