Tomb King
l.armour, shield
destroyer of eternites
collar of shapesh
Tomb Prince
g. weapon, shield
golden ankhra
Liche priest
2 scrolle
Liche priest, hierophant
scroll
hieratic jar
2 swarm
22 skeleton wariors
h.weapon, l.armour, shield
FCG, undying legion
15 skeleton warriors
bow
3 chariots
3 chariots
22 TG
FCG, Icon of rakaph
3 skorpiony
1 katapulta
1 katapulta
czachy
Ewentualne zmiany to zamiana Tomb Princa na Licha z 2 scrollami. Prosze o komentarze co do rozpiski.
TK 2250
to zmien ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
i bedzie taki standardzik. Dla mnie warriorzy szkieletow to strata punktow - gdy wpadnie w nich cos mocniejszeggo i tak nie maja save'a a kosztuja wiecej. Mi by tu jeszcze uszatki pasowaly ale nie ma na czym punktow sciagnac ew skorp + 15 lucznikow
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
i bedzie taki standardzik. Dla mnie warriorzy szkieletow to strata punktow - gdy wpadnie w nich cos mocniejszeggo i tak nie maja save'a a kosztuja wiecej. Mi by tu jeszcze uszatki pasowaly ale nie ma na czym punktow sciagnac ew skorp + 15 lucznikow
@Dolmir
Wariorzy imo plewy, ale zawsze wchodzi do nich Tomb Prince i wtedy są już fajni, spokojnie mogą przyjąć większość rzeczy na klate. Też myśle nad uszatkami, ale wtedy miałbym tylko 3 wykopki i musiałbym zrezygnować z klocka bo łucznicy są bardzo ok na SM i inne jednostki ze słabym pancerzem, 15-20 w armii powinno być. Myśle jeszcze nad zwiększeniem jednego unitu rydwanów do liczby 4 ale tych 40 pkt chyba nie znajde. pozdr
Wariorzy imo plewy, ale zawsze wchodzi do nich Tomb Prince i wtedy są już fajni, spokojnie mogą przyjąć większość rzeczy na klate. Też myśle nad uszatkami, ale wtedy miałbym tylko 3 wykopki i musiałbym zrezygnować z klocka bo łucznicy są bardzo ok na SM i inne jednostki ze słabym pancerzem, 15-20 w armii powinno być. Myśle jeszcze nad zwiększeniem jednego unitu rydwanów do liczby 4 ale tych 40 pkt chyba nie znajde. pozdr
IMHO jak chcesz wykorzystać potencjał 2 klop (zważywszy ,że nie masz trzeciej liczki) daj Kingowi latanie
p.s-worriorów na łuczników![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
p.s-worriorów na łuczników
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
a ja byhm zaproponowal 5 carrionow, bo tak szczerze czym zdejmujesz fasty sunace do Twoich 2 klop??woriorzy na lucznikow zawsze to jest strzal na 5plus no i kink taki jak teraz moim zdaniem jest ok ale latajkacy daje zdecydowanie wiecej mozliwosci do skoszenia oppowi jego maszynek no i 3 licz bo na 2 klopach fanie miec w 1 rundzie 4 strzaly
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Też kiedyś grałem na carrionach i uważam, że ptaszki są fajne dlatego że mogą w pierwszej turze zaszarżować z magii na wrogą maszyne a poza tym na calej lini przegrywają ze skorpionami, które mają o wiele więcej zastosowan stąd ybór padł na 4 wykopki, a nie 3+carriony. Poza tym rozpiska z założenia jest antysmokowa dlatego 2 klocki(jeden z kingiem, drugi z princem) w których smok, jeżeli się nie odbije,ugrzęźnie na długo oraz oddział łuczników, który przytrzyma smoka spokojnie na ture(zapomniałem dopisać że jest w nim champion).Dobrze sprawdza mi sięallen pisze:a ja byhm zaproponowal 5 carrionow
save na 4+ w walce wręcz dzięki czemu nie przegrywam od przodu z jakimiś slavami a jak wpadną w mnie dragon princi (sytuacja z ostatniej bitwy) moge na 6+ wesavować 5 ran. Pozdr
PS. Fastów się zbytnio nie boje, chyba że to są 5 razy po 5 harpii.