Chcialem kiedys tak grac ale wtedy greaci bylo 0-1.
rozpa generalnie fajna tylko levele na magach zdecydowanie zbedne. Lepiej ich obladowac skrolami bo to co masz na niedlugo starczy.
Poza tym mam wrazenie ze jest strasznie malo oddzialow - gdyby bylo wiecej detek do odginania/ zaslaniania byloby lepiej. Tak to masz dwa wielkie kloce ktore latwo schodza od oddzialu.
I ten general taki jakis dziwny zamiast shrouda dalbym mu SoM (moze SoP - nie pamietam ile shroud kosztuje)
2250 niekonwencjonalne Imperium
no wlaśnie bo nic nie pisze przecież.4 karabiny pisze:Jaja sobie ze mnie robicie czy czegoś nie doczytałem??Kosa pisze:nuu, teraz już moze konny herosik siedzieć bezpiecznie w regonie piechoty.
Looka dostaje charakter jeśli jest częscia oddzialu R&F, który to ma 5 modeli przynajmniej, tyle.
A przecież gościu na koniu jest częscia oddzialu.
- 4 karabiny
- Beast from the East
Nie chce rozwiewać Twoich złudzeń koleś, ale z Murmim trochę grałem. Pewnie nawet więcej niż Ty. Doskonale wiem, że gra klimatem i doceniam to. Co nie zmienia faktu, że rozpa z dupy.dziik pisze:nie mozna generalizowac, great cannon wystrzeli z lufy pod katem 33.2 stopnia zrobi dorzut 2 cale i przerzut 10 cali trafiajac w giganta i ushatkow wsadzaja 6 ran na d6 w kazdy z celi, to samo zrobi cannon nr 2 z reszta wojska , a czolg bedzie bral na siebie wszystko i nie dostanie ani jednej rany, co wiecej twoi magicy beda ladowac miscasty cala gre. Zagrajcie z murmim a nie piszcie ze cos go pojedzie jeszcze przed wystawieniem
Aleks wywal jednych GS, zmień generała na np grand mastera wstaw dodatkową dużą kawę, na magach maks skroli.
Albo jak nie chcesz biskupa, wstaw dużego maga. Rozpa niesztampowa na obecne standardy, a zdecydowanie mocniejsza.
Miałem podobną koncepcje ale teraz odstrasza kiepskość GSów w porównaniu z elitami w innych armiach. Co prawda tani są ale zjadają specjal slot i w przeprowadzonym przeze mnie z innymi elitami nowoedycyjnymi w walce to kiepsko się spisują bo inne armie mogą dużo taniej zmontować odział na których 25 GSów z 2 detakami po 9 osobników nie zrobi żadnego wrażenia chodzi jeśli chodzi o jednostkę są drożsi. Problem GSów jak i całej piechoty imperialnej jest taki że teraz nie wystarczy 5CR za szeregi, przewagę i flaneke tylko trzeba coś ubić a GSy i reszta imperialnej piechoty tego nie potrafi a inne armie tak do tego kontrszarża na elfie bądź delfie elity poza może PG to przeważnie kilka CR na talerzu dla przeciwnika co zaczyna dyskfalifikować ten manewr coraz bardziej co wydanie nowego AB. Nie wiem dlaczego zabrano GSom możliwość brania bannera magicznego i dlaczego GB podrożał bo on wcale przegięty nie jest w dzisiejszym czasie. Nawet myślę jak by GSy miały S4 i LD 9 ze MB za 11pts to by jakiś szok nie był w tej edycji.
Jak zawsze gratuluje Murmandamus inwencji i innego podejścia do sprawy.
Jak zawsze gratuluje Murmandamus inwencji i innego podejścia do sprawy.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
jeśli coś miałbym zmieniac to może zmiana jednych GS na spearmenó z takim samym detachem a pierwszych zwiększyc do 25.
Reszte punktów łucznicy jako detach do crossbowmenów.
Reszte punktów łucznicy jako detach do crossbowmenów.