FAQ
Moderator: Yudokuno
- Paraszczak
- Falubaz
nie dwurak a powerfist jednreczna :>przemekliw pisze:Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące gauntlet of power. W opisie przedmiotu nie ma wzmianki o tym, że jest to broń dwuręczna, natomiast
działanie "strike last" sugeruje, że jest to dwurak. Jednoręczna czy dwuręczna?
-
- Warzywo
Czy Sorceress może używać Lifetaker'a czy nie. Cały jej bazowy equipment to hand weapon, natomiast Lifetaker jest w sekcji magic weapons. W opisie epickim jest napisane ze to repeater crossbow, a Sorceress nie moge zwykłych repeater crossbow używac, więc logicznym byłoby, że nie ?
logicznym jest to, ze może
ot i caly urok logiki
ot i caly urok logiki
-
- Warzywo
Zatem reasumując - mozna jej dawać dowolny Magic Weapon.
tak jest.
- Witch_slave
- Pseudoklimaciarz
Czy w przypadku Hydry, kiedy jest ostrzeliwana z działa, Beastmasterzy są traktowani jak by ukrywali się za jej cielskiem i trafienia idą tylko w Hydrę. Czy jeśli na linii strzału stoi np. beastmaster i Hydra to obrywają obydwoje?
Dzisiaj w pracy sobie przeglądałem AB jeszcze i naszło mnie takie pytanie.
Morathi może sama z siebie hand weapona. Dodatkowo może wybrać jeszcze jedną z dwóch broni magicznych, jedna z nich ma w opisie "hand weapon", czyli powinna z drugim hand weaponem dawaćbonus +1 A. Morathi jest na pegazie, więc raczej tego bonusu nie ma, ale jak pegaz zginie to jest ten +1 A czy nie ma?
Morathi może sama z siebie hand weapona. Dodatkowo może wybrać jeszcze jedną z dwóch broni magicznych, jedna z nich ma w opisie "hand weapon", czyli powinna z drugim hand weaponem dawaćbonus +1 A. Morathi jest na pegazie, więc raczej tego bonusu nie ma, ale jak pegaz zginie to jest ten +1 A czy nie ma?
Nie. Nie można łaczyć magicznej broni z hand weaponem. Jest w rulebooku.jedna z nich ma w opisie "hand weapon", czyli powinna z drugim hand weaponem dawaćbonus +1 A
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
-
- Pseudoklimaciarz
Mam wątpliwość dotyczącą wystawiana Assassina tzn. w zasadach jest napisane, że wystawia się go schowanego w oddziale. Ja chcę go wystawiać jako zwiadowcę. Czy mogę wystawić go w pojedynkę? Czy jedyną możliwością jest wystawienie go razem z shadesami i ewentualnie
później się odłączyć?
później się odłączyć?