Demony FAQ by GW
Moderator: KrzysiekW
Demony FAQ by GW
Panowie z GW zamiescili nowego faq'a. Co o nim sadzicie?? Troszke sie zmieni, szczegolnie sundering(imo slabszy) i insane na demonach;)
http://uk.games-workshop.com/download/d ... ns_FAQ.pdf
generalnie bardzo dobry faq, niestety master of sorcery strasznie w tym momencie obsysa..broda pisze:Panowie z GW zamiescili nowego faq'a. Co o nim sadzicie?? Troszke sie zmieni, szczegolnie sundering(imo slabszy) i insane na demonach;)

generalnie dopiero co zkonwertowałem/sproksowałem sobie 2 heraldów tzeentcha - to teraz sie okazuje, że trzeba się przerzucać na khorna :/
I do tego jeszcze cholerne wampiryczne wskrzeszenia\leczenia będą jeździć w te i nazad...
gnóóóóójjj... chociaż jak na GW to i tak nieźle...

I do tego jeszcze cholerne wampiryczne wskrzeszenia\leczenia będą jeździć w te i nazad...
gnóóóóójjj... chociaż jak na GW to i tak nieźle...

-
- Mudżahedin
to zobaczcie na przedostatni punkt odnosnie sztandaru chaos glory. wedlug gw w walce demony vs. demony, obie strony otrzymuja stubborna. co to za poroniony pomysl. ja wydaje 125 pkt zeby przeciwnik mial bonus? jeszcze wezmie sobie sztandar -2 do czarowania i walcz z takim przeciwnikiem. chore...
jestem zly po tej erracie ze wzgledu na to co napisalem wyzej, bo gram klimatycznie nurglem i opieram gre na tym sztandarze, nie widze teraz gry z demonami juz totalnie. jak tak dalej pojdzie zmienie armie, albo zaczne grac na jakims bloodku >_>
jestem zly po tej erracie ze wzgledu na to co napisalem wyzej, bo gram klimatycznie nurglem i opieram gre na tym sztandarze, nie widze teraz gry z demonami juz totalnie. jak tak dalej pojdzie zmienie armie, albo zaczne grac na jakims bloodku >_>
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY

Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY

Klimatyczny teenzech.... daje dupy, dobry lore wam zabrali, ale byłoby za dobrze jakby nic nie zmienili...
Sztandary które działają na demony 2 graczy - super...
Ogniste czary w Lore of Teenzech, Dragon Prinsi już jadą xd
Szczerze: ten faQ rozwalił kilka (dobrych) koncepcji, ale macie ich nadal całe mnóstwo, Pojawi się więcej Nurgla i Khorna a nie same horrory, ja się trochę nawet cieszę że nie zaczełem grać demonkami, a moje HE będą miały troche łatwiej...
Lecz demony i tak mają większy potencjał niż OnG i Empire (O, HE nie wspominam bo chce być obiektywny), dają radę też z VC i DE, więc armia jest spoko.
Sztandary które działają na demony 2 graczy - super...
Ogniste czary w Lore of Teenzech, Dragon Prinsi już jadą xd
Szczerze: ten faQ rozwalił kilka (dobrych) koncepcji, ale macie ich nadal całe mnóstwo, Pojawi się więcej Nurgla i Khorna a nie same horrory, ja się trochę nawet cieszę że nie zaczełem grać demonkami, a moje HE będą miały troche łatwiej...
Lecz demony i tak mają większy potencjał niż OnG i Empire (O, HE nie wspominam bo chce być obiektywny), dają radę też z VC i DE, więc armia jest spoko.
- Corvus Albus
- Kretozord
Ta sztandar co działa w obie strony "super" drugi gracz dostaje za free 125 pkt stubborn'a -.- jak dla mnie bardzo krzywdzące gracza który wybiera ten sztandar.
PS. Pojedynek pomiędzy demonami się strasznie wydłuży
.
PS. Pojedynek pomiędzy demonami się strasznie wydłuży

niekonieczniePaku pisze:

Ja raczej szukałbym tu analogi z run krasnoludzkich. BArdzo podobnie składa sie "przedmioty"Nadal pozostal klopot giftow z dopiskiem hand weapon. Jako ze napisali ze nie zastepuja mundane itemow mysle ze trza ponowie zastanowic sie nad opcja +1 atak
wystarczyło, żeby GW opisało je podobnie

Jak już takie zmiany robili, to mogli 6 Tzeentcha zmienić, chociażby żeby te horrory nie powstawały, bo to głupota roku. Maks masz 4 horrory, które nawet ćwiartki nie zajmą, nie wspominając o czarowaniu. A najczęściej masz 1 - 2 horrory, którymi trza się szybciutko kitrać, żeby przeciwnik nie zdobył 2 lub 4 razy tyle punktów ile w rzeczywistości warte są te modele. :/ Normalnie strach ten czar czasem rzucac. 
Poza tym, osobiście się cieszę że wreszcie jest errata i kilka kwestii wyjaśnia (choć niektóre spomiędzy pośladów, jak choćby ten sundering na zerówki czy stubborn dla wrogich demonów...).
I miasmę mam rozwiązaną, tak jak myślałem.

Poza tym, osobiście się cieszę że wreszcie jest errata i kilka kwestii wyjaśnia (choć niektóre spomiędzy pośladów, jak choćby ten sundering na zerówki czy stubborn dla wrogich demonów...).
I miasmę mam rozwiązaną, tak jak myślałem.

- Corvus Albus
- Kretozord
Hmm tak się zastanawiam jak to jest z tym sztandarem – 2 cast. Tyczy się on lore'ów rule bookowych? czy wszystkich ? Bo niby Master of Sorcery tyczy się po erracie tylko lore'ów rule bookowych ;p to może przez słowo "lore" właśnie o nie chodzi w przypadku sztandaru. (marzenia ściętej głowy xD)

e tamŻaba pisze:Yo,
rozumiem że gifty, które są równocześnie additional hand weapon dają dodatkowy atak tylko heraldom ? Wynika to z faktu że przy opisie AHW podano że dodatkowy atak dostaje tylko piechota. Prawdaż

Żaba ale z Ciebie rules lawyer

Wydaje mi sie, ze lord shaggoth tez moze miec ahw i jest tez monsterem(niech mnie ktos poprawi jak sie myle)rozumiem że gifty, które są równocześnie additional hand weapon dają dodatkowy atak tylko heraldom ? Wynika to z faktu że przy opisie AHW podano że dodatkowy atak dostaje tylko piechota