Demony FAQ by GW

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
broda
Pseudoklimaciarz

Demony FAQ by GW

Post autor: broda »

Panowie z GW zamiescili nowego faq'a. Co o nim sadzicie?? Troszke sie zmieni, szczegolnie sundering(imo slabszy) i insane na demonach;)

http://uk.games-workshop.com/download/d ... ns_FAQ.pdf

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

broda pisze:Panowie z GW zamiescili nowego faq'a. Co o nim sadzicie?? Troszke sie zmieni, szczegolnie sundering(imo slabszy) i insane na demonach;)

http://uk.games-workshop.com/download/d ... ns_FAQ.pdf
generalnie bardzo dobry faq, niestety master of sorcery strasznie w tym momencie obsysa.. :roll:

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

niestety master of sorcery strasznie w tym momencie obsysa..
No i dobrze :twisted:

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

generalnie dopiero co zkonwertowałem/sproksowałem sobie 2 heraldów tzeentcha - to teraz sie okazuje, że trzeba się przerzucać na khorna :/

I do tego jeszcze cholerne wampiryczne wskrzeszenia\leczenia będą jeździć w te i nazad...

gnóóóóójjj... chociaż jak na GW to i tak nieźle...
:roll:

Drakar Dociekliwy
Mudżahedin

Post autor: Drakar Dociekliwy »

to zobaczcie na przedostatni punkt odnosnie sztandaru chaos glory. wedlug gw w walce demony vs. demony, obie strony otrzymuja stubborna. co to za poroniony pomysl. ja wydaje 125 pkt zeby przeciwnik mial bonus? jeszcze wezmie sobie sztandar -2 do czarowania i walcz z takim przeciwnikiem. chore...
jestem zly po tej erracie ze wzgledu na to co napisalem wyzej, bo gram klimatycznie nurglem i opieram gre na tym sztandarze, nie widze teraz gry z demonami juz totalnie. jak tak dalej pojdzie zmienie armie, albo zaczne grac na jakims bloodku >_>
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Paranoja panowie, Master of Sorcery został poprostu zgwałcony :x
No nic, zostaje jeszcze najpotężniejszy Khorne! :D

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Klimatyczny teenzech.... daje dupy, dobry lore wam zabrali, ale byłoby za dobrze jakby nic nie zmienili...

Sztandary które działają na demony 2 graczy - super...

Ogniste czary w Lore of Teenzech, Dragon Prinsi już jadą xd

Szczerze: ten faQ rozwalił kilka (dobrych) koncepcji, ale macie ich nadal całe mnóstwo, Pojawi się więcej Nurgla i Khorna a nie same horrory, ja się trochę nawet cieszę że nie zaczełem grać demonkami, a moje HE będą miały troche łatwiej...

Lecz demony i tak mają większy potencjał niż OnG i Empire (O, HE nie wspominam bo chce być obiektywny), dają radę też z VC i DE, więc armia jest spoko.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Ta sztandar co działa w obie strony "super" drugi gracz dostaje za free 125 pkt stubborn'a -.- jak dla mnie bardzo krzywdzące gracza który wybiera ten sztandar.

PS. Pojedynek pomiędzy demonami się strasznie wydłuży :D.
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Paku pisze:
Szczerze: ten faQ rozwalił kilka (dobrych) koncepcji, ale macie ich nadal całe mnóstwo, Pojawi się więcej Nurgla i Khorna a nie same horrory, ja się trochę nawet cieszę że nie zaczełem grać demonkami, a moje HE będą miały troche łatwiej...
niekoniecznie ;) ja sprawe przemyslalem i master of sorcery chyba nadal bede bral, po prostu nie bede za czesto korzystal z lore of tzeentch tylko np z fire (na wszystko poza HE ;) ), death (na HE), beasts (na wszsytko w zaleznosci od sytuacji), light (na undeady, inne demony), najwiekszy bol z oslabienia master of sorcery to brak dodatkowych kostek, bo czarow 5 i 6 i tak zazwyczaj heraldami sie nie rzuca...

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Nadal pozostal klopot giftow z dopiskiem hand weapon. Jako ze napisali ze nie zastepuja mundane itemow mysle ze trza ponowie zastanowic sie nad opcja +1 atak
Ja raczej szukałbym tu analogi z run krasnoludzkich. BArdzo podobnie składa sie "przedmioty"
wystarczyło, żeby GW opisało je podobnie :roll:

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

A ja prawie cały czas myslałem aż do wejherowa, że sorcery daje znajomosc lora ale nie tzee :wink:

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Jak już takie zmiany robili, to mogli 6 Tzeentcha zmienić, chociażby żeby te horrory nie powstawały, bo to głupota roku. Maks masz 4 horrory, które nawet ćwiartki nie zajmą, nie wspominając o czarowaniu. A najczęściej masz 1 - 2 horrory, którymi trza się szybciutko kitrać, żeby przeciwnik nie zdobył 2 lub 4 razy tyle punktów ile w rzeczywistości warte są te modele. :/ Normalnie strach ten czar czasem rzucac. :)

Poza tym, osobiście się cieszę że wreszcie jest errata i kilka kwestii wyjaśnia (choć niektóre spomiędzy pośladów, jak choćby ten sundering na zerówki czy stubborn dla wrogich demonów...).
I miasmę mam rozwiązaną, tak jak myślałem. :)

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Hmm tak się zastanawiam jak to jest z tym sztandarem – 2 cast. Tyczy się on lore'ów rule bookowych? czy wszystkich ? Bo niby Master of Sorcery tyczy się po erracie tylko lore'ów rule bookowych ;p to może przez słowo "lore" właśnie o nie chodzi w przypadku sztandaru. (marzenia ściętej głowy xD)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Napisali, na co nie działa (Khemri i Ogry). Gdyby chodziło o cos innego, napisaliby po prostu, że działa tylko na rulebookowe.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Yo,

rozumiem że gifty, które są równocześnie additional hand weapon dają dodatkowy atak tylko heraldom ? Wynika to z faktu że przy opisie AHW podano że dodatkowy atak dostaje tylko piechota. Prawdaż :?:

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Boże, jaki człowiek jest głupi, że nie zwraca uwagi na takie szczególiki :)

Masz rację, Żaba.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Fuck :oops: shame on us :D
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Żaba pisze:Yo,

rozumiem że gifty, które są równocześnie additional hand weapon dają dodatkowy atak tylko heraldom ? Wynika to z faktu że przy opisie AHW podano że dodatkowy atak dostaje tylko piechota. Prawdaż :?:
e tam :P greater demon to tez piechota, tyle ze troche wieksza :P
Żaba ale z Ciebie rules lawyer :P :wink:

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Lol, Żaba nie dość że znalazł fajny kompromis, to jeszcze jest on najbliższy literze zasad :D
Uerph.

broda
Pseudoklimaciarz

Post autor: broda »

rozumiem że gifty, które są równocześnie additional hand weapon dają dodatkowy atak tylko heraldom ? Wynika to z faktu że przy opisie AHW podano że dodatkowy atak dostaje tylko piechota
Wydaje mi sie, ze lord shaggoth tez moze miec ahw i jest tez monsterem(niech mnie ktos poprawi jak sie myle)

ODPOWIEDZ