Szalone Delfy 1500pts

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Szalone Delfy 1500pts

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

What do you think about?

...1500 Pts - Dark Elves Army

1 Sorceress @ 175 Pts
General; Magic Level 2
Darkstar Cloak [20]
Dispel Scroll [25]

1 Sorceress @ 180 Pts
Magic Level 2
Seal of Ghrond [25]
Dispel Scroll [25]

1 Sorceress @ 170 Pts
Magic Level 2
Tome of Furion [15]
Dispel Scroll [25]

10 Warriors @ 125 Pts
Repeating Crossbow; Shield; Musician

10 Warriors @ 125 Pts
Repeating Crossbow; Shield; Musician

18 Warriors @ 169 Pts
Shield; FCG

5 Harpies @ 65 Pts

1 Cold One Chariot @ 97 Pts
Spear

2 Cold One Chariot @ 194 Pts
Spear

2 Reaper Bolt Thrower @ 200 Pts

Casting Pool: 9

Dispel Pool: 6

Models in Army: 55

Total Army Cost: 1500

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

Imo zamalo masz troche walki, rozumiem ze wchuj strzelania i magi ale jak trafisz na cos szybkiego like breta, to masz w plecki.

Awatar użytkownika
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

bretke można roszke rozstrzelać, spowolnić a jeśli miałbym BH to miodzio by było :D.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Czy ja dobrze widze? Brak Dark Riderów?
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Post autor: Husiat »

Choć nie gram Delfami i mało z nimi mam styczności, to doradziłbym ci takie zmiany:

Wywal jedną z sorcererek, daj za nią BSB bez mag. przedmiotów, wywal jeden chariot i wstaw kolejny klocek piechoty. Zdejmij jeszcze jakiś przedmiot magiczny z magiczek i oba klocki piechoty dopchnij do 20.

Tak ja bym zrobił oczywiście, ja, czyli gracz nie grający delfami.

A i przydałby się jakiś fast... Ale chyba nieobowiązkowo... :roll:
Bum...!

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Przydałoby się kilka fastów, fajna magia i strzelanie, ale czary bywają zawodne do walki nie masz prawie nic. Rydwany da się rozpieprzyć, a ci warriorzy tak naprawdę mogą łatwo dać ciała w ważnym momencie. Rozpa naprawdę szalona, ale przy tym trochę słaba :wink: . Wszystko oczywiście IMO.
PS. Husiat zaproponował rozsądne zmiany.
Pozdr!!

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Post autor: Husiat »

A teraz wyjaśnienia troszeczkę:

Roman, na 3 magiczkach masz te 9 kości, ale wystarczy że puścisz miscasta i już sypie ci się dobra magia... 7 kości to liczba optymalna, puszczasz 2 do 3 silnych czarów na ture, lub 3-4 czary o średnim powerze :)
A bez BSB sobie raczej nie poradzisz, rydwany powinny mieć ten przerzut. Pozatym przydałby ci się drugi klocek, a jak już masz dwa klocki piechoty, to bez BSB się według się nie obędzie. Widzę że brakuje ci punktów więc wyrzucam tylko jeden rydwan, magiczke i przedmiot dający +1 do DD (nie wiem jak się nazywa). Zyskujesz jakieś 300p, za które spokojnie wstawisz BSB (na piechote, na coldzie, jak wolisz, byle bez mag. przedmiotów) i kolejny klocek piechoty. Jak ci nadal będzie brakować punktów to powyrzucaj czempionów z oddziałów. Powinno być akurat.

Masz wtedy 7 PD, czyli mocną magię którą możesz ponękać wroga, masz 20 kusz i 2 bolce, a więc i dobre strzelanie. Myślę że pasuje na defens. A żeby przytrzymać w CC masz dwa kloce piechoty + BSB + dwa rydwany. Harpie są, brakuje tylko jednego fasta, ale punktów już nie starczy, a z tego co wiem DE mają bardzo drogie fasty.... :roll:
Ostatnio zmieniony 15 lut 2007, o 18:15 przez Husiat, łącznie zmieniany 1 raz.
Bum...!

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Husiat dobrze mysli, ale BSB koniecznie na coldzie, save na 2+ da mu namiastke przezywalnosci ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Motor »

To na mastera Romek? Możemy ztestować z moimi Skavenami na mastera. Co Ty na to? Ja będę miał pewien oglad możliwości mojej armii i Ty swojej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Chuck Norris

na mastera szykuję cos innego, jeszcze nie wiem co dokładnie ale przetestuje ewentualną rozpe na mastera z muzykiem, jeszcze ajkos. sie zgadamy

ODPOWIEDZ