What do you think about?
...1500 Pts - Dark Elves Army
1 Sorceress @ 175 Pts
General; Magic Level 2
Darkstar Cloak [20]
Dispel Scroll [25]
1 Sorceress @ 180 Pts
Magic Level 2
Seal of Ghrond [25]
Dispel Scroll [25]
1 Sorceress @ 170 Pts
Magic Level 2
Tome of Furion [15]
Dispel Scroll [25]
10 Warriors @ 125 Pts
Repeating Crossbow; Shield; Musician
10 Warriors @ 125 Pts
Repeating Crossbow; Shield; Musician
18 Warriors @ 169 Pts
Shield; FCG
5 Harpies @ 65 Pts
1 Cold One Chariot @ 97 Pts
Spear
2 Cold One Chariot @ 194 Pts
Spear
2 Reaper Bolt Thrower @ 200 Pts
Casting Pool: 9
Dispel Pool: 6
Models in Army: 55
Total Army Cost: 1500
Szalone Delfy 1500pts
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
bretke można roszke rozstrzelać, spowolnić a jeśli miałbym BH to miodzio by było
.

- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Czy ja dobrze widze? Brak Dark Riderów?
Choć nie gram Delfami i mało z nimi mam styczności, to doradziłbym ci takie zmiany:
Wywal jedną z sorcererek, daj za nią BSB bez mag. przedmiotów, wywal jeden chariot i wstaw kolejny klocek piechoty. Zdejmij jeszcze jakiś przedmiot magiczny z magiczek i oba klocki piechoty dopchnij do 20.
Tak ja bym zrobił oczywiście, ja, czyli gracz nie grający delfami.
A i przydałby się jakiś fast... Ale chyba nieobowiązkowo...
Wywal jedną z sorcererek, daj za nią BSB bez mag. przedmiotów, wywal jeden chariot i wstaw kolejny klocek piechoty. Zdejmij jeszcze jakiś przedmiot magiczny z magiczek i oba klocki piechoty dopchnij do 20.
Tak ja bym zrobił oczywiście, ja, czyli gracz nie grający delfami.
A i przydałby się jakiś fast... Ale chyba nieobowiązkowo...

Bum...!
Przydałoby się kilka fastów, fajna magia i strzelanie, ale czary bywają zawodne do walki nie masz prawie nic. Rydwany da się rozpieprzyć, a ci warriorzy tak naprawdę mogą łatwo dać ciała w ważnym momencie. Rozpa naprawdę szalona, ale przy tym trochę słaba
. Wszystko oczywiście IMO.
PS. Husiat zaproponował rozsądne zmiany.
Pozdr!!

PS. Husiat zaproponował rozsądne zmiany.
Pozdr!!
A teraz wyjaśnienia troszeczkę:
Roman, na 3 magiczkach masz te 9 kości, ale wystarczy że puścisz miscasta i już sypie ci się dobra magia... 7 kości to liczba optymalna, puszczasz 2 do 3 silnych czarów na ture, lub 3-4 czary o średnim powerze
A bez BSB sobie raczej nie poradzisz, rydwany powinny mieć ten przerzut. Pozatym przydałby ci się drugi klocek, a jak już masz dwa klocki piechoty, to bez BSB się według się nie obędzie. Widzę że brakuje ci punktów więc wyrzucam tylko jeden rydwan, magiczke i przedmiot dający +1 do DD (nie wiem jak się nazywa). Zyskujesz jakieś 300p, za które spokojnie wstawisz BSB (na piechote, na coldzie, jak wolisz, byle bez mag. przedmiotów) i kolejny klocek piechoty. Jak ci nadal będzie brakować punktów to powyrzucaj czempionów z oddziałów. Powinno być akurat.
Masz wtedy 7 PD, czyli mocną magię którą możesz ponękać wroga, masz 20 kusz i 2 bolce, a więc i dobre strzelanie. Myślę że pasuje na defens. A żeby przytrzymać w CC masz dwa kloce piechoty + BSB + dwa rydwany. Harpie są, brakuje tylko jednego fasta, ale punktów już nie starczy, a z tego co wiem DE mają bardzo drogie fasty....
Roman, na 3 magiczkach masz te 9 kości, ale wystarczy że puścisz miscasta i już sypie ci się dobra magia... 7 kości to liczba optymalna, puszczasz 2 do 3 silnych czarów na ture, lub 3-4 czary o średnim powerze

A bez BSB sobie raczej nie poradzisz, rydwany powinny mieć ten przerzut. Pozatym przydałby ci się drugi klocek, a jak już masz dwa klocki piechoty, to bez BSB się według się nie obędzie. Widzę że brakuje ci punktów więc wyrzucam tylko jeden rydwan, magiczke i przedmiot dający +1 do DD (nie wiem jak się nazywa). Zyskujesz jakieś 300p, za które spokojnie wstawisz BSB (na piechote, na coldzie, jak wolisz, byle bez mag. przedmiotów) i kolejny klocek piechoty. Jak ci nadal będzie brakować punktów to powyrzucaj czempionów z oddziałów. Powinno być akurat.
Masz wtedy 7 PD, czyli mocną magię którą możesz ponękać wroga, masz 20 kusz i 2 bolce, a więc i dobre strzelanie. Myślę że pasuje na defens. A żeby przytrzymać w CC masz dwa kloce piechoty + BSB + dwa rydwany. Harpie są, brakuje tylko jednego fasta, ale punktów już nie starczy, a z tego co wiem DE mają bardzo drogie fasty....

Ostatnio zmieniony 15 lut 2007, o 18:15 przez Husiat, łącznie zmieniany 1 raz.
Bum...!
Husiat dobrze mysli, ale BSB koniecznie na coldzie, save na 2+ da mu namiastke przezywalnosci 

To na mastera Romek? Możemy ztestować z moimi Skavenami na mastera. Co Ty na to? Ja będę miał pewien oglad możliwości mojej armii i Ty swojej.

- Chuck Norris
na mastera szykuję cos innego, jeszcze nie wiem co dokładnie ale przetestuje ewentualną rozpe na mastera z muzykiem, jeszcze ajkos. sie zgadamy