assasin ma zasade zawsze atakuje pierwszy?? i ile ma inicjatywy chodzi mi tutaj o porównanie do wardencerów czy ich taniec który da im -atakują pierwsi cos im pomoze???

Moderator: Gremlin
Dagger pozwala po rzuceniu czaru (nie ważne czy wyszedł, czy nie, oczywiście pod warunkiem, że nie ma miscasta lub IF) poświęcić jeden model w oddziale (może to być też DR, kusznik, a nawet bohater jak mamy dobry humorpetronikus pisze:mam pytanie co do DE a konkretnie Sacrifical dagger, podobno mozna nim zabic np wojownika DE i to daje magowi kostke do PD wiem ze mozna go uzyc do jednego zaklecia-- czy mozna go uzyc tylko raz na ture magii i do kazdego zaklecia jak leci (i wyciasc pół oddziału)
assasin ma zasade zawsze atakuje pierwszy?? i ile ma inicjatywy chodzi mi tutaj o porównanie do wardencerów czy ich taniec który da im -atakują pierwsi cos im pomoze???
Hehe członek LS a takie wałki wymyślaJankiel pisze: Do czasu, kiedy hydra zoverrunuje szarzujących wardancerów z herosem i przebiegnie się po połowie armii.
Skrót myślowy - chodziło o pogoń. Aż tak wypasiona hydra nie jest, by zabijać cały oddział wardancerów w jedną turę.Hehe członek LS a takie wałki wymyśla
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.