Podklad
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Chodzi ci o takie spraye z obi do malowania rur jak się je zespawa i są osmolone? Jak tak, to co najwyżej do malowania stołów na zielono się nadają, a i tak lepiej je pędzlem pomalować.
Poza tym musiałbyś znaleźć matowy kolor, a ja osobiście spotkałem się tylko z 4 takowymi i żaden nie był czarny/biały
Poza tym musiałbyś znaleźć matowy kolor, a ja osobiście spotkałem się tylko z 4 takowymi i żaden nie był czarny/biały
zwrócę też uwagę że spray GW ma 2-3 razy większą objętość niż taki sobie spray za 7 (u mnie za 9) zł. Po co oszczędzać tak naprawdę 5 zł na czymś co zużyjesz na całą armię - nie trzeba kupować tych puszek na kopy, więc nie wychodzi to aż tak drogo.
Akurat czarny Deco Color daje radę, właśnie smoka na nim maluje i trzyma się bardzo przyzwoicie.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Wczoraj i dziś potestowałem trochę ogólnodostępnych lakierów akrylowych, tj. Perfect Deco Lack oraz Boll Akrylowy Rallye. Oba spraye były w wersji czarny mat. Bardzo dobrze wypadł ten drugi, gdyż nie zalewa detali, schnie naprawdę szybko i jak narazie nie odrywa się płatami.
Warto jednak przed nałożeniem umyć figurkę w ciepłej wodzie, na wszelki wypadek. Jedynie zapach jest trochę nieprzyjemny, dlatego psikać wyłącznie na balkonie lub podwórku. Jednak za tę cenę polecam wyrób Bolla, bo jakością nie odbiega od Chaos Blacka z GW.
EDIT:
Chociaż jednak różni się Boll od GW, m.in. tym że pozostawia taką chropowatą powierzchnię.
Trochę psuje to efekt, ale można śmiało używać lakieru jako dopełniacza na wypadek jak się Chaos Black wyczerpie.
Warto jednak przed nałożeniem umyć figurkę w ciepłej wodzie, na wszelki wypadek. Jedynie zapach jest trochę nieprzyjemny, dlatego psikać wyłącznie na balkonie lub podwórku. Jednak za tę cenę polecam wyrób Bolla, bo jakością nie odbiega od Chaos Blacka z GW.
EDIT:
Chociaż jednak różni się Boll od GW, m.in. tym że pozostawia taką chropowatą powierzchnię.
Trochę psuje to efekt, ale można śmiało używać lakieru jako dopełniacza na wypadek jak się Chaos Black wyczerpie.