Piekielnik
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Piekielnik
Witam
Nurtuje mnie pytanie jak to z tym piekielnikiem jest, ochrona pancerza przy trafieniu jest -3, ale siła 5 więc teoretycznie jeszcze -2 do sv więc razem -5? Czy może raczej jest to już uwzględnione w podręczniku że ostatecznie -3.
Dodatkowo sprawa Thundererów krasnoludzkich, mają ponoć -2 przebicie pancerza i siła broni czyli razem -3 nie za dużo to? Tak wychodzi z podręcznika.
Drugie małe pytanie jeśli chodzi o KO, ile mają sv, w podreczniku wynika że 2+ ale licząc tak jak wcześniej w nim pisze to:
pełna zbroja 4+
bardling 3+
tarcza 2+
i dodatkowa samo siedzenie na koniu daje ochronę 6+ czyli wychodzi że 1+, myle sie?
Pozdrawiam
Nurtuje mnie pytanie jak to z tym piekielnikiem jest, ochrona pancerza przy trafieniu jest -3, ale siła 5 więc teoretycznie jeszcze -2 do sv więc razem -5? Czy może raczej jest to już uwzględnione w podręczniku że ostatecznie -3.
Dodatkowo sprawa Thundererów krasnoludzkich, mają ponoć -2 przebicie pancerza i siła broni czyli razem -3 nie za dużo to? Tak wychodzi z podręcznika.
Drugie małe pytanie jeśli chodzi o KO, ile mają sv, w podreczniku wynika że 2+ ale licząc tak jak wcześniej w nim pisze to:
pełna zbroja 4+
bardling 3+
tarcza 2+
i dodatkowa samo siedzenie na koniu daje ochronę 6+ czyli wychodzi że 1+, myle sie?
Pozdrawiam
Istnieje zasada Armour Piercing (przebijanie Pancerza), większość broni palnej ją ma i daje to dodatkowe -1 do pancerza przeciwnika. A imperialne KO mają sava na 1+, musiał się gdzieś w podręczniku wkraść jakiś błąd.
Ubiegł mnie Dolmir jak widzę
Ubiegł mnie Dolmir jak widzę

Piekielnik (jak ja nie lubię tej nazwyNurtuje mnie pytanie jak to z tym piekielnikiem jest, ochrona pancerza przy trafieniu jest -3, ale siła 5 więc teoretycznie jeszcze -2 do sv więc razem -5? Czy może raczej jest to już uwzględnione w podręczniku że ostatecznie -3.

Podobnie jest z wszystkimi muszkietami i pistoletami mają siłę 4 ale dzięki zasadzie przebijania pancerzy mają dodatkowe -1 do ochrony pancerza czyli razem -2.
Co do Knightly Orders DolmiR ma rację.
A mnie ubiegł Myth. Ale to dobrze że chcemy pomagać

squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
Nie prawda, thundzi strzelajac maja w sumie -2 do pancerza... 

Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
NieWolfgar pisze:Dzięki za szybkie odpowiedzi ale jeszcze sprawa Thundererów ile mają -2 czy -3 dodatkowa za siłe broni bo znajomy mówi jak gramy ze mają kunsztowną broń na -2 sv dodatkowo siła 4 dje w sumie -3, prawda to?

Tym razem mnie wyprzedził Celedor11Sa!nt pisze:Podobnie jest z wszystkimi muszkietami i pistoletami mają siłę 4 ale dzięki zasadzie przebijania pancerzy mają dodatkowe -1 do ochrony pancerza czyli razem -2.

squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
Hellblaster Volley Gun.Artein pisze:takie pytanie, co to jest Piekielnik?

- Barbarossa
- Mniejsze zło
Papier toaletowy nasączony niewidzialną warstwą chili / jalapeno.Artein pisze:takie pytanie, co to jest Piekielnik?
Szczerze mówiąc obstawiałem jakiegoś demona.
A licky boom boom down!!!