Piekielnik

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Wolfgar
Chuck Norris

Piekielnik

Post autor: Wolfgar »

Witam

Nurtuje mnie pytanie jak to z tym piekielnikiem jest, ochrona pancerza przy trafieniu jest -3, ale siła 5 więc teoretycznie jeszcze -2 do sv więc razem -5? Czy może raczej jest to już uwzględnione w podręczniku że ostatecznie -3.
Dodatkowo sprawa Thundererów krasnoludzkich, mają ponoć -2 przebicie pancerza i siła broni czyli razem -3 nie za dużo to? Tak wychodzi z podręcznika.

Drugie małe pytanie jeśli chodzi o KO, ile mają sv, w podreczniku wynika że 2+ ale licząc tak jak wcześniej w nim pisze to:
pełna zbroja 4+
bardling 3+
tarcza 2+
i dodatkowa samo siedzenie na koniu daje ochronę 6+ czyli wychodzi że 1+, myle sie?

Pozdrawiam

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Nie.
Knightly orders maja save na +1.

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Istnieje zasada Armour Piercing (przebijanie Pancerza), większość broni palnej ją ma i daje to dodatkowe -1 do pancerza przeciwnika. A imperialne KO mają sava na 1+, musiał się gdzieś w podręczniku wkraść jakiś błąd.

Ubiegł mnie Dolmir jak widzę ;-)

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Nurtuje mnie pytanie jak to z tym piekielnikiem jest, ochrona pancerza przy trafieniu jest -3, ale siła 5 więc teoretycznie jeszcze -2 do sv więc razem -5? Czy może raczej jest to już uwzględnione w podręczniku że ostatecznie -3.
Dodatkowo sprawa Thundererów krasnoludzkich, mają ponoć -2 przebicie pancerza i siła broni czyli razem -3 nie za dużo to? Tak wychodzi z podręcznika.
Piekielnik (jak ja nie lubię tej nazwy :? ) Ostatecznie daje -3 do save'a
Podobnie jest z wszystkimi muszkietami i pistoletami mają siłę 4 ale dzięki zasadzie przebijania pancerzy mają dodatkowe -1 do ochrony pancerza czyli razem -2.

Co do Knightly Orders DolmiR ma rację.

A mnie ubiegł Myth. Ale to dobrze że chcemy pomagać ;)
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Wolfgar
Chuck Norris

Post autor: Wolfgar »

Dzięki za szybkie odpowiedzi ale jeszcze sprawa Thundererów ile mają -2 czy -3 dodatkowa za siłe broni bo znajomy mówi jak gramy ze mają kunsztowną broń na -2 sv dodatkowo siła 4 dje w sumie -3, prawda to?

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Nie prawda, thundzi strzelajac maja w sumie -2 do pancerza... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Wolfgar pisze:Dzięki za szybkie odpowiedzi ale jeszcze sprawa Thundererów ile mają -2 czy -3 dodatkowa za siłe broni bo znajomy mówi jak gramy ze mają kunsztowną broń na -2 sv dodatkowo siła 4 dje w sumie -3, prawda to?
Nie :)
Sa!nt pisze:Podobnie jest z wszystkimi muszkietami i pistoletami mają siłę 4 ale dzięki zasadzie przebijania pancerzy mają dodatkowe -1 do ochrony pancerza czyli razem -2.
Tym razem mnie wyprzedził Celedor11 ;) Czy ja zawsze muszę takie długie posty pisać :)
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

takie pytanie, co to jest Piekielnik? :roll:

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Artein pisze:takie pytanie, co to jest Piekielnik? :roll:
Hellblaster Volley Gun. :D
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

takie rzeczy utwierdzają mnie w twierdzeniu, że polskie podręczniki to ZUO :roll:

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Artein pisze:takie pytanie, co to jest Piekielnik? :roll:
Papier toaletowy nasączony niewidzialną warstwą chili / jalapeno.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Szczerze mówiąc obstawiałem jakiegoś demona.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

nie zgadłbym

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

najpierw obstawiałem coś od Goblinów, demony też mi przez myśl przeszły, ale tam są Krwiopijce, Krwiopuszcze i inne takie....

Awatar użytkownika
minosso
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: minosso »

Ja tez myslalem ze to cos od demonow... A tak BTW jakie wydawnictwo zajmuje sie tlumaczeniem Army bookow?

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

....
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Zablokowany