taaa... LL dziala i nie działa, bo nic nie ma, większość z tego co widzę jest zrobiona.
Jeżdze na mastery, jestem aktywny, Paffeu, Malal też, Wrocław działa ;p organizujemy Strategicon, czy Dni Fantastyki, także pomniejsze imprezy z Wołowem i Legnicą włącznie
Co do reszty z LL- nie obchodzi mnie to kto jest aktywny, jak ktoś nic nie robi to wypieprzać bez gadania. Mniej osób- więcej zgody i szybsze działanie, ale na pewno nie w ten sposób, ze po 1 osobie z województwa ma zostać
W śodowisku kto się zna ten się zna, szczerze to sam się zastanawiam czemu miałbym się interesować głosem kogoś,kto nie jeździ na mastery, w ogóle nikt go nie zna i taka osoba ma decydować o wyborze masterów
Za duzo okazjonalnych typków na LL się porobiło co pomyśleli ,,a fajnie będzie w LL, powożę się przed kumplami". LL powinno jakoś działać, nie zrzeszać "oRgANizAtoRóW" tylko aktywnych działaczy w Battlu, którzy wiedzą jak i co robić.
Lista Ligowa albo obsys demokracji
50 to mocno za dużo do podejmowania wiążących decyzji czy rozmawiania "w imieniu" z osobami trzecimi (sponsoring, media itd.). Trzy to już tłok, prawdę mówiąc. Widzę po administracji BP: adminów mamy formalnie pięciu, na forum tak naprawdę udziela się trzech, regularne sprzątanie na podwórkach pod nieobecność modów to zaczął (prócz mnie w sensie) ostatnio Jankiel czasem uprawiać i to tyle.
Zróbcie coś z tym, bo jesteście zbyt blisko osiągnięcia paraliżu. Albo ostro zredukujcie ilość osób na LL (propozycja Furiona jest rewelacyjna jeśli o to chodzi), albo zróbcie z obecnej ekipy senat, wybierający głównego koordynatora oraz koordynatorów "do spraw".
Zróbcie coś z tym, bo jesteście zbyt blisko osiągnięcia paraliżu. Albo ostro zredukujcie ilość osób na LL (propozycja Furiona jest rewelacyjna jeśli o to chodzi), albo zróbcie z obecnej ekipy senat, wybierający głównego koordynatora oraz koordynatorów "do spraw".
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Nie chodzi o Demokrację czy Tyranię.
Chodzi o to, że LL gówno robi, a jak coś zrobi, to też gówno.
Dlaczego?
Oczywiście, pewnie mechanizmy „komitetologii” wchodzą w grę, jednak dostępność i powszechność niwelują „klikowość” i „kolesiostwo” potencjalnej „wąskiej elity”.
Moim zdaniem – LL straciła za dużo krwi, odeszło zbyt dużo sensownych ludzi.
Latami apelowałem by jednostki wartościowe zaciskały zęby i trwały w towarzystwie osobników typu „Pawka Morozow” czy innych Obrzydliwych Trolli.
W końcu sam stwierdziłem, że szkoda mojego czasu – co mogę zrobić, robię niezależnie od hołoty.
LL raz do roku czuje władzę i rozdziela Tort Masterowy.
Oh, przepraszam – dwa razy do roku. Ten drugi – zagłosuje nad systemem wyboru składu na Euro.
Nie zawsze tak było, LL ma swoje historyczne zasługi, Liga, ranking, kiedyś to miało sens – integracja i rozwój środowiska ogólnopolskiego.
Ale teraz?
Ceterum censeo LL esse delendam
Jest nawet prosty pomysł, jak z korzyścią dla środowiska tego dokonać.
Wystarczy zmienić ranking ligi – punkty do ligi w zależności od Siły Rankingowej Turnieju. (W oparciu o Ranking ELO graczy przyznajemy kategorię turnieju ex-post.)
Pozbawiona Władzy Dzielenia Tortu Masterowego – LL albo zajmie się rzeczami sensownymi – albo wyparuje.
Chodzi o to, że LL gówno robi, a jak coś zrobi, to też gówno.
Dlaczego?
Oczywiście, pewnie mechanizmy „komitetologii” wchodzą w grę, jednak dostępność i powszechność niwelują „klikowość” i „kolesiostwo” potencjalnej „wąskiej elity”.
Moim zdaniem – LL straciła za dużo krwi, odeszło zbyt dużo sensownych ludzi.
Latami apelowałem by jednostki wartościowe zaciskały zęby i trwały w towarzystwie osobników typu „Pawka Morozow” czy innych Obrzydliwych Trolli.
W końcu sam stwierdziłem, że szkoda mojego czasu – co mogę zrobić, robię niezależnie od hołoty.
LL raz do roku czuje władzę i rozdziela Tort Masterowy.
Oh, przepraszam – dwa razy do roku. Ten drugi – zagłosuje nad systemem wyboru składu na Euro.
Nie zawsze tak było, LL ma swoje historyczne zasługi, Liga, ranking, kiedyś to miało sens – integracja i rozwój środowiska ogólnopolskiego.
Ale teraz?
Jest nawet prosty pomysł, jak z korzyścią dla środowiska tego dokonać.
Wystarczy zmienić ranking ligi – punkty do ligi w zależności od Siły Rankingowej Turnieju. (W oparciu o Ranking ELO graczy przyznajemy kategorię turnieju ex-post.)
Pozbawiona Władzy Dzielenia Tortu Masterowego – LL albo zajmie się rzeczami sensownymi – albo wyparuje.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Dokładnie. Po roku szkoda zwyczajnie czasu na użeranie się z lansującymi się debilami. Dużo więcej radości mam z prac na LS, bo przynajmniej widać jakieś jej efekty.Latami apelowałem by jednostki wartościowe zaciskały zęby i trwały w towarzystwie osobników typu „Pawka Morozow” czy innych Obrzydliwych Trolli.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
ciekawie wygladalo by glosowanie na mastery jesli na LL byloby 10 przedstawicieli masterowych osrodkowTomash pisze:Albo ostro zredukujcie ilość osób na LL (propozycja Furiona jest rewelacyjna jeśli o to chodzi), albo zróbcie z obecnej ekipy
jedynym w miare sensownym i zjadliwym pomyslem to wbrew temu co Morrok pisał sa regiony...
teraz jest tak jak JJ pisze, od biedy ktos gdzies zaglosuje, zero zaangazowania i inwencji, ja w klubie zadnym juz pewnie nigdy nie bede to i na LL nigdy nie bede, a mialbym mysle do wniesienia pierdylion wiecej niz wielu przedstawicieli klubow czerwony smok czy innych nibylandii... LL sie konczy - chyba usuniecie kont klubowych bylo bledem... duzo lepiej spisywalyby sie konta w stylu: SNOT, ROGATY, ROGATY - master itp itd niz osobiste konta... wtedy jak komus by sie odechcialo, ktos inny moglby ciagnac dyskusje brac udzial w glosowaniach itp itd...
kaszanka panowie, kaszanka
edit:
jak zaczelo sie wrzocac na LL to nagle znowu ruszyla praca... hehe, trzeba chyba czasami im nawrzucac i nabluzgac jak na chlopakow na budowie, ten element wlasnie praktykuje wiec wam tez moge czasem pomoc chlopaki
pzdr !!
Niestety likwidacja kont klubowych to był duży błąd. Do teraz nie mam pojęcia co stało za krucjatą przeciwko nim skierowaną.
A licky boom boom down!!!
No ja też nie rozumiem. Idea kont klubowych chyba dawała radę.
Znaczy, pod warunkiem że konto byłoby wyłącznie do pisania na LL, a nie służyło jako przykrywka dla malalów i trupanków do siania zamętu na pozostałych forach,
Inna sprawa, że to nie rozwiązuje problemu stagnacji oraz bezwładu LL.
Znaczy, pod warunkiem że konto byłoby wyłącznie do pisania na LL, a nie służyło jako przykrywka dla malalów i trupanków do siania zamętu na pozostałych forach,
Inna sprawa, że to nie rozwiązuje problemu stagnacji oraz bezwładu LL.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
I teraz w glosowaniu na wybieranie Teamu na Euro widac ze kluby z pcim dolnych i caly rozrost LL to lipa. Glosuje na cos o czym nie maja pojecia wiec glosuja na stare bo jakos dziala Po prostu rozrost LL i kluby z dupy spowodowaly stagnacje
podpis nieregulaminowy - administracja
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
nekromancjuje temat 3 dniowo bo przeoczyłem
niech sobie LL wybiera 7-12 przedstawicieli, na kształt LS gdzie praca jak trzeba, mimo czasami sprzeczek czy innych niesnasek, przebiega w miare bezproblemowo i owocnie
Alternatywnie: czy miejsca na LL za mastery to dobry pomysł - mam pewne wątpliwosci, ale chyba jednak tez tak.
niech sobie LL wybiera 7-12 przedstawicieli, na kształt LS gdzie praca jak trzeba, mimo czasami sprzeczek czy innych niesnasek, przebiega w miare bezproblemowo i owocnie
Alternatywnie: czy miejsca na LL za mastery to dobry pomysł - mam pewne wątpliwosci, ale chyba jednak tez tak.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k