Lista Ligowa albo obsys demokracji

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

taaa... LL dziala i nie działa, bo nic nie ma, większość z tego co widzę jest zrobiona.

Jeżdze na mastery, jestem aktywny, Paffeu, Malal też, Wrocław działa ;p organizujemy Strategicon, czy Dni Fantastyki, także pomniejsze imprezy z Wołowem i Legnicą włącznie

Co do reszty z LL- nie obchodzi mnie to kto jest aktywny, jak ktoś nic nie robi to wypieprzać bez gadania. Mniej osób- więcej zgody i szybsze działanie, ale na pewno nie w ten sposób, ze po 1 osobie z województwa ma zostać

W śodowisku kto się zna ten się zna, szczerze to sam się zastanawiam czemu miałbym się interesować głosem kogoś,kto nie jeździ na mastery, w ogóle nikt go nie zna i taka osoba ma decydować o wyborze masterów

Za duzo okazjonalnych typków na LL się porobiło co pomyśleli ,,a fajnie będzie w LL, powożę się przed kumplami". LL powinno jakoś działać, nie zrzeszać "oRgANizAtoRóW" tylko aktywnych działaczy w Battlu, którzy wiedzą jak i co robić.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

50 to mocno za dużo do podejmowania wiążących decyzji czy rozmawiania "w imieniu" z osobami trzecimi (sponsoring, media itd.). Trzy to już tłok, prawdę mówiąc. Widzę po administracji BP: adminów mamy formalnie pięciu, na forum tak naprawdę udziela się trzech, regularne sprzątanie na podwórkach pod nieobecność modów to zaczął (prócz mnie w sensie) ostatnio Jankiel czasem uprawiać i to tyle.

Zróbcie coś z tym, bo jesteście zbyt blisko osiągnięcia paraliżu. Albo ostro zredukujcie ilość osób na LL (propozycja Furiona jest rewelacyjna jeśli o to chodzi), albo zróbcie z obecnej ekipy senat, wybierający głównego koordynatora oraz koordynatorów "do spraw".
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Nie chodzi o Demokrację czy Tyranię.
Chodzi o to, że LL gówno robi, a jak coś zrobi, to też gówno.
Dlaczego?
Oczywiście, pewnie mechanizmy „komitetologii” wchodzą w grę, jednak dostępność i powszechność niwelują „klikowość” i „kolesiostwo” potencjalnej „wąskiej elity”.
Moim zdaniem – LL straciła za dużo krwi, odeszło zbyt dużo sensownych ludzi.
Latami apelowałem by jednostki wartościowe zaciskały zęby i trwały w towarzystwie osobników typu „Pawka Morozow” czy innych Obrzydliwych Trolli.
W końcu sam stwierdziłem, że szkoda mojego czasu – co mogę zrobić, robię niezależnie od hołoty.
LL raz do roku czuje władzę i rozdziela Tort Masterowy.
Oh, przepraszam – dwa razy do roku. Ten drugi – zagłosuje nad systemem wyboru składu na Euro.

Nie zawsze tak było, LL ma swoje historyczne zasługi, Liga, ranking, kiedyś to miało sens – integracja i rozwój środowiska ogólnopolskiego.
Ale teraz?

Ceterum censeo LL esse delendam

Jest nawet prosty pomysł, jak z korzyścią dla środowiska tego dokonać.
Wystarczy zmienić ranking ligi – punkty do ligi w zależności od Siły Rankingowej Turnieju. (W oparciu o Ranking ELO graczy przyznajemy kategorię turnieju ex-post.)
Pozbawiona Władzy Dzielenia Tortu Masterowego – LL albo zajmie się rzeczami sensownymi – albo wyparuje.

Ceterum censeo LL esse delendam
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Latami apelowałem by jednostki wartościowe zaciskały zęby i trwały w towarzystwie osobników typu „Pawka Morozow” czy innych Obrzydliwych Trolli.
W końcu sam stwierdziłem, że szkoda mojego czasu – co mogę zrobić, robię niezależnie od hołoty.
Dokładnie. Po roku szkoda zwyczajnie czasu na użeranie się z lansującymi się debilami. Dużo więcej radości mam z prac na LS, bo przynajmniej widać jakieś jej efekty.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Tomash pisze:Albo ostro zredukujcie ilość osób na LL (propozycja Furiona jest rewelacyjna jeśli o to chodzi), albo zróbcie z obecnej ekipy
ciekawie wygladalo by glosowanie na mastery jesli na LL byloby 10 przedstawicieli masterowych osrodkow ;)

jedynym w miare sensownym i zjadliwym pomyslem to wbrew temu co Morrok pisał sa regiony...

teraz jest tak jak JJ pisze, od biedy ktos gdzies zaglosuje, zero zaangazowania i inwencji, ja w klubie zadnym juz pewnie nigdy nie bede to i na LL nigdy nie bede, a mialbym mysle do wniesienia pierdylion wiecej niz wielu przedstawicieli klubow czerwony smok czy innych nibylandii... LL sie konczy - chyba usuniecie kont klubowych bylo bledem... duzo lepiej spisywalyby sie konta w stylu: SNOT, ROGATY, ROGATY - master itp itd niz osobiste konta... wtedy jak komus by sie odechcialo, ktos inny moglby ciagnac dyskusje brac udzial w glosowaniach itp itd...

kaszanka panowie, kaszanka ;)

edit:
jak zaczelo sie wrzocac na LL to nagle znowu ruszyla praca... hehe, trzeba chyba czasami im nawrzucac i nabluzgac jak na chlopakow na budowie, ten element wlasnie praktykuje wiec wam tez moge czasem pomoc chlopaki :P

pzdr !!

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Niestety likwidacja kont klubowych to był duży błąd. Do teraz nie mam pojęcia co stało za krucjatą przeciwko nim skierowaną.
A licky boom boom down!!!

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

No ja też nie rozumiem. Idea kont klubowych chyba dawała radę.

Znaczy, pod warunkiem że konto byłoby wyłącznie do pisania na LL, a nie służyło jako przykrywka dla malalów i trupanków do siania zamętu na pozostałych forach, ;)

Inna sprawa, że to nie rozwiązuje problemu stagnacji oraz bezwładu LL.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

I teraz w glosowaniu na wybieranie Teamu na Euro widac ze kluby z pcim dolnych i caly rozrost LL to lipa. Glosuje na cos o czym nie maja pojecia wiec glosuja na stare bo jakos dziala :roll: Po prostu rozrost LL i kluby z dupy spowodowaly stagnacje :?
podpis nieregulaminowy - administracja

MKG
Mudżahedin

Post autor: MKG »

:twisted:

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

śmiech z zaświatów.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

nekromancjuje temat 3 dniowo bo przeoczyłem :)

niech sobie LL wybiera 7-12 przedstawicieli, na kształt LS gdzie praca jak trzeba, mimo czasami sprzeczek czy innych niesnasek, przebiega w miare bezproblemowo i owocnie

Alternatywnie: czy miejsca na LL za mastery to dobry pomysł - mam pewne wątpliwosci, ale chyba jednak tez tak.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

ODPOWIEDZ