Armia HE

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Armia HE

Post autor: dead »

Juz powolutku zmierzam do zakonczenia pierwszego etapu prac - dalesze figsy pewnie niedlugo wyleca juz ze stanow by dotrzec na czas ;) coz malowanie idzie w miare dobrze ale troche mi szkoda narzuconych kolorow ;/ -> coz klient nasz pan ... mam nadzieje ze armia bedzie spelniac jego oczekiwania ;)

oto figurynki:

mag lvl3
ObrazekObrazek
Obrazek

spearelfy lvl2
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

oto czesc mojego bofbowego zamowienia ;) mam nadzieje ze spelniam standardy :D
kolorystyka narzucona na spearelfach a z magiem nie chcialem szalec by sie nie wyroznial wiec zastosowalem bardzo ograniczona palete -> wg mnie efekt jest dobry :D

a na koniec maly smaczek baner do rydwanu ;)

Obrazek

pozdrawiam i wracam do pracy :D
Ostatnio zmieniony 26 paź 2008, o 11:39 przez dead, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

zbroje u spearmanow wygladaja tam jakby byly robione niechlujnie.. albo byla za gesta farba albo za duzo warsty. fajny sztandar :)

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

i jest parę nadlewek na hełmach spear elfów

poza tym szczegółem całkiem fajne prace :)

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

A co do tych nadlewek to rozmawialem ze zleceniodawca i powiedzial mi ze mu nie przeszkadzaja te nadlewki ;) - mnie irytuja ale co mi tam - i ze skoro daje juz figurki w podkladzie to mam je pomalowac ;) :D i tyle ... - kilka usunalem ale jak to sie mowi paru nie zauwazylem w natloku roboty ...

BTW zbroje to byla masakra czasem za duza ilosc warstw moze sugerowac gruba powloke - tak samo jak i smugi na metalu (glownie sie robily w miejscu zlego wysprejowania i usunietych nadlewek oraz w miejscu gdzie ktos swierza farbe macnal paluchami scierajac ja ;) ) - ale ja tam sie nie przejmuje tym ... przy armii liczacej okolo 150 modeli nie bedzie to zauwazalne ;) ... zreszta skoro klient jest zadowolony :D to i ja.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

ah powergaming, czyli 21 oddziale :D

Fajne elfy, na stół bardzo ladne

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Generalnie nie lubie HE malowanych na bialo niebiesko ale te wygladaja spoko.

Awatar użytkownika
Archont
Wałkarz

Post autor: Archont »

Mistrzu,mogę cię prosić o kilka rad na PW :] A tak w ogóle to bardzo podoba mi się Mag

Awatar użytkownika
Phoenix
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Phoenix »

Są ok, aczkolwiek uważam że zostawianie jakichkolwiek nadlewek malując na 3 lvl mija sie z celem.... to automatycznie przestaje być 3 lvlem bo nadlewki psują nawet najpiękniejsze malowanie. Po drugie w wielu miejscach na których można sie było bardziej postarać widać przejścia np płaszcz, sztandar.. to ja nie chce widzieć 2 lvlu :D Metaliki mogłyby być bardziej wycieniowane, ładnie wyszły runy na tarczach i freehand na płaszczu. Ogólnie bardzo ładnie poza tym co napisałem
Pozdrawiam

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Co wy macie z tymi levelami. Level śmewel. Zresztą kazdy ma inny skil i te levele są różniaste. :P Mag fajny (podobaja mis ię bardzo czyste FH) ale trochę za bardzo LMO przejścia sa widoczne. Spear elfy z daleka fajne, schludne. Nie wiem jak z bliska, ale na stole tak czy siak bedzie to super wyglądać :)

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Arte pisze:zbroje u spearmanow wygladaja tam jakby byly robione niechlujnie.. albo byla za gesta farba albo za duzo warsty. fajny sztandar :)
Arte zlituj sie :roll: , jak jestes taki znawca pokaz swoje prace :lol2: .

Fajne malowanie, szczegolnie freehandy i drzewce wloczni.

pozdrawiam Raptor

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Nie słuchaj ich, nie znają się ;-) ładne ładne malowanie, ciekawe freehenady tak jak napisał Raptor. Kolory skoro nie Ty wybierałeś to się nie ma do czego przyczepić. Jedyne co to nieważne jak długo się przyglądam to i tak mam wrażenie, że magowi spod czupryny przebija niebieski kolor czegoś a'la podkład. Mam nadzieję, że po prostu ślepnę już od siedzenia przed kompek ;-)

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Bardzo mi się podobają. Najlepszy ten mag, a i regiment niczego sobie.
Ten kto nimi zagra, będzie na bank miał radochę :wink:
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

teraz kolej na rydwan :D jestem zadowolony z wykonanej pracy choc klient nie ulatwil mi jej sklejajac calutki rydwan razem z przyklejeniem do podstawki... dobrze ze zaloganci byli tylko sklejenie na zasadzie - plaszcz glowa korpus nogi - choc i to bylo zrobione zle ... tak wiec masa roboty ale mysle ze pomalowalem go ponad standardy bo niby mial byc lvl 2 a nie wyglada jak 2 lvl pojazd - mysle ze przynajmniej 2+ , oto foty (wiem ze jest pare niedociagniec ale to poprawie zaraz przed wysylka) :

Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

wszystkie figurki wyglądają naprawdę fajnie, dobra robota :)
Obrazek

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

bardzo fajnie zapowiada sie cała armia bo rozumiem będzie całość do obejrzenia oby tak dajej i czekam na reszte

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

Super rydwan, świetnie wyszły lwy - reszta też bardzo ok, jestem pewien, że świetnie będzie się prezentowało na stole
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Świetne parace naprade rydwan daje po gałach.
Jedynym elementem ktory mi sie nie podoba jest freehand lwa na sztandaze taka usmiechnieta kiciea jak z disneya. A to powinna byc agrasywan masa miesa pelna zebow i pazurow :wink: .

Pozdro

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Głowom lwów brakuje kolorów, mógłbyś ząbki zrobić chociaż w innym odcieniu niż reszta twarzy ;) Ale tak to spoko.

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Post autor: Adamdo »

a ten lew na sztandarze musi być bardzo zadowolony, że się tak się uśmiecha :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Emilianek
Chuck Norris

Post autor: Emilianek »

Cała ta armia bardzo mi się podoba. I mam małe pytanko. Czy sami robicie czy gdzieś kupujecie podstawki pod rydwan??? Chodzi mi o jedną pod cały rydwan włącznie z wierzchowcami (zresztą taką jak na zdjęciu :D ).

ODPOWIEDZ