Armia HE
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Armia HE
Juz powolutku zmierzam do zakonczenia pierwszego etapu prac - dalesze figsy pewnie niedlugo wyleca juz ze stanow by dotrzec na czas coz malowanie idzie w miare dobrze ale troche mi szkoda narzuconych kolorow ;/ -> coz klient nasz pan ... mam nadzieje ze armia bedzie spelniac jego oczekiwania
oto figurynki:
mag lvl3
spearelfy lvl2
oto czesc mojego bofbowego zamowienia mam nadzieje ze spelniam standardy
kolorystyka narzucona na spearelfach a z magiem nie chcialem szalec by sie nie wyroznial wiec zastosowalem bardzo ograniczona palete -> wg mnie efekt jest dobry
a na koniec maly smaczek baner do rydwanu
pozdrawiam i wracam do pracy
oto figurynki:
mag lvl3
spearelfy lvl2
oto czesc mojego bofbowego zamowienia mam nadzieje ze spelniam standardy
kolorystyka narzucona na spearelfach a z magiem nie chcialem szalec by sie nie wyroznial wiec zastosowalem bardzo ograniczona palete -> wg mnie efekt jest dobry
a na koniec maly smaczek baner do rydwanu
pozdrawiam i wracam do pracy
Ostatnio zmieniony 26 paź 2008, o 11:39 przez dead, łącznie zmieniany 4 razy.
A co do tych nadlewek to rozmawialem ze zleceniodawca i powiedzial mi ze mu nie przeszkadzaja te nadlewki - mnie irytuja ale co mi tam - i ze skoro daje juz figurki w podkladzie to mam je pomalowac i tyle ... - kilka usunalem ale jak to sie mowi paru nie zauwazylem w natloku roboty ...
BTW zbroje to byla masakra czasem za duza ilosc warstw moze sugerowac gruba powloke - tak samo jak i smugi na metalu (glownie sie robily w miejscu zlego wysprejowania i usunietych nadlewek oraz w miejscu gdzie ktos swierza farbe macnal paluchami scierajac ja ) - ale ja tam sie nie przejmuje tym ... przy armii liczacej okolo 150 modeli nie bedzie to zauwazalne ... zreszta skoro klient jest zadowolony to i ja.
BTW zbroje to byla masakra czasem za duza ilosc warstw moze sugerowac gruba powloke - tak samo jak i smugi na metalu (glownie sie robily w miejscu zlego wysprejowania i usunietych nadlewek oraz w miejscu gdzie ktos swierza farbe macnal paluchami scierajac ja ) - ale ja tam sie nie przejmuje tym ... przy armii liczacej okolo 150 modeli nie bedzie to zauwazalne ... zreszta skoro klient jest zadowolony to i ja.
Są ok, aczkolwiek uważam że zostawianie jakichkolwiek nadlewek malując na 3 lvl mija sie z celem.... to automatycznie przestaje być 3 lvlem bo nadlewki psują nawet najpiękniejsze malowanie. Po drugie w wielu miejscach na których można sie było bardziej postarać widać przejścia np płaszcz, sztandar.. to ja nie chce widzieć 2 lvlu Metaliki mogłyby być bardziej wycieniowane, ładnie wyszły runy na tarczach i freehand na płaszczu. Ogólnie bardzo ładnie poza tym co napisałem
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Co wy macie z tymi levelami. Level śmewel. Zresztą kazdy ma inny skil i te levele są różniaste. Mag fajny (podobaja mis ię bardzo czyste FH) ale trochę za bardzo LMO przejścia sa widoczne. Spear elfy z daleka fajne, schludne. Nie wiem jak z bliska, ale na stole tak czy siak bedzie to super wyglądać
Arte zlituj sie , jak jestes taki znawca pokaz swoje prace .Arte pisze:zbroje u spearmanow wygladaja tam jakby byly robione niechlujnie.. albo byla za gesta farba albo za duzo warsty. fajny sztandar
Fajne malowanie, szczegolnie freehandy i drzewce wloczni.
pozdrawiam Raptor
Nie słuchaj ich, nie znają się ładne ładne malowanie, ciekawe freehenady tak jak napisał Raptor. Kolory skoro nie Ty wybierałeś to się nie ma do czego przyczepić. Jedyne co to nieważne jak długo się przyglądam to i tak mam wrażenie, że magowi spod czupryny przebija niebieski kolor czegoś a'la podkład. Mam nadzieję, że po prostu ślepnę już od siedzenia przed kompek
- Jacek_Azael
- Masakrator
Bardzo mi się podobają. Najlepszy ten mag, a i regiment niczego sobie.
Ten kto nimi zagra, będzie na bank miał radochę
Pozdrawiam.
Ten kto nimi zagra, będzie na bank miał radochę
Pozdrawiam.
teraz kolej na rydwan jestem zadowolony z wykonanej pracy choc klient nie ulatwil mi jej sklejajac calutki rydwan razem z przyklejeniem do podstawki... dobrze ze zaloganci byli tylko sklejenie na zasadzie - plaszcz glowa korpus nogi - choc i to bylo zrobione zle ... tak wiec masa roboty ale mysle ze pomalowalem go ponad standardy bo niby mial byc lvl 2 a nie wyglada jak 2 lvl pojazd - mysle ze przynajmniej 2+ , oto foty (wiem ze jest pare niedociagniec ale to poprawie zaraz przed wysylka) :
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Głowom lwów brakuje kolorów, mógłbyś ząbki zrobić chociaż w innym odcieniu niż reszta twarzy Ale tak to spoko.