Zielony Border Patrol :D
Moderator: Kołata
- monsterstar
- Chuck Norris
Zielony Border Patrol :D
Witam !
tak jak w temacie. Co byście wystawili na patrola ?
pzdr monsterstar
tak jak w temacie. Co byście wystawili na patrola ?
pzdr monsterstar
Tak coś nie widzę takiej rozpy (wyszło na 569 pts) a tradycyjnie gramy BP na 500 (mogę się mylić ). Szczerze mówiąc sam mam problem z wystawieniem czegokolwiek. Niestety wydaje mi się, że na małe pkt. Zieloni mają przesrane . Choć mogę się mylić . Mam taką 1 rozpe na Dwarfy (498 pts):
-BOBB (+buty)
- reszta pkt w NG z sieciami i/lub Fanolami i/lub muzykiem i/lub sztandarem
-BOBB (+buty)
- reszta pkt w NG z sieciami i/lub Fanolami i/lub muzykiem i/lub sztandarem
na BP i tak ciezko coś z sensem poczarować.
No to pomysł ciekawy . Muszę spróbować. Powiedz tylko jeszcze jakie konkretnie trolle? Zwykłe, Stone, czy river? Osobiście wolałbym River (zawsze to -1 do hita), ale i tak to nie czyni z nich mega oddziału, który anihilowałby oddziały wroga od tak. Nie wiem, nie mogę się przekonać ...
nabot23: Trolle zwykłe. IMO upgrade'y do nich są za drogie (na 4 Trollach to już 80 pktów!), a wcale nie dają rewelacji.
Paku: usuń GDD. To świetna machina, ale kiedy przeciwnik ma 500 pktów raczej trudno coś utrafić.
Za to ten Shazman misie podoba. Pierścionek na bohatera przeciwnika połączony z grzybkami daje 3 czary na turę. Wtedy może rzeczywiście magia ma szansę w Patrolu. Jeszcze jak wylosujesz Brain Bursta albo Stopę Gorka... Tylko wtedy dałbym Goblinowi jeszcze jednego grzyba, żeby zmaksymalizować szanse.
Paku: usuń GDD. To świetna machina, ale kiedy przeciwnik ma 500 pktów raczej trudno coś utrafić.
Za to ten Shazman misie podoba. Pierścionek na bohatera przeciwnika połączony z grzybkami daje 3 czary na turę. Wtedy może rzeczywiście magia ma szansę w Patrolu. Jeszcze jak wylosujesz Brain Bursta albo Stopę Gorka... Tylko wtedy dałbym Goblinowi jeszcze jednego grzyba, żeby zmaksymalizować szanse.
IMO z DD ja zawsze trafiam
Ale tak na serio, tak czesto jak grałem na małe pkt zawsze sie spłacał, a to zabił 5 CoK w tamtej edycji, a to 5 KO... ta machina jest świetna, a elfy i kawaleria drogie i cienkie przy niej...
A co do szamanka to moze pocisnąć bo dużo magów nie ma na takie pkt, a jak nawet rozproszy czary to genka z itty ring mu zdejmuję
Ale tak na serio, tak czesto jak grałem na małe pkt zawsze sie spłacał, a to zabił 5 CoK w tamtej edycji, a to 5 KO... ta machina jest świetna, a elfy i kawaleria drogie i cienkie przy niej...
A co do szamanka to moze pocisnąć bo dużo magów nie ma na takie pkt, a jak nawet rozproszy czary to genka z itty ring mu zdejmuję
Model w BP może kosztować max. 125 pts, więc dodatkowe grzyby są nielegalne.
Popieram, DD na małe punkty przy odpowiednich umiejętnościach to zagłada dla przeciwnika - sciąga samotnych bohaterów, ciężką kawalerię, słowem wszystko, na co nie mamy innej kontry na te punkty
Popieram, DD na małe punkty przy odpowiednich umiejętnościach to zagłada dla przeciwnika - sciąga samotnych bohaterów, ciężką kawalerię, słowem wszystko, na co nie mamy innej kontry na te punkty
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?
I nasza magia. Niezbyt naporowa, ale na tyle silna by chociaż "straszyć" przeciwnika. Osobiście grając na Bretke wystawiłem kiedyś DD, kloc Orców, klocek NG, Goblińskiego shamana i Generała - Orcowego Shamana. Nawet by się sprawdzili gdyby nie mój głupi błąd (ale nie będę się nim chwalił ). IMO dobry kloc (który ma siłę i potrafi zatrzymać szrżę nawet kawy) to podstawa. Reszta to kosmetyczne dodatki .
Paku: Toni mówił o tym, co ja napisałem
Toni: Oczywiście masz rację. Zapomniałem o limicie.
Niestety GDD to nie tylko umiejętności. Wycelować w głowę gienka żaden problem. Jednak jeśli zmiecie goblina w locie (a najczęściej go zmiata), to przy założeniu, że przeciwnik ma wyłącznie 500 pktów, dużo mniejsza szansa, że zmiecie go akurat na oddział przeciwnika.
Poza tym, taki Doom pożyja nam turę, max. 2. Mało kto nie wystawia na BP fastów, a jeśli mamy 1 machinę to cel fasta jest oczywisty. A my nie mamy czym kryć DD.
nabot23: Ale na Border Patrol można max. 1 Hero.
Toni: Oczywiście masz rację. Zapomniałem o limicie.
Niestety GDD to nie tylko umiejętności. Wycelować w głowę gienka żaden problem. Jednak jeśli zmiecie goblina w locie (a najczęściej go zmiata), to przy założeniu, że przeciwnik ma wyłącznie 500 pktów, dużo mniejsza szansa, że zmiecie go akurat na oddział przeciwnika.
Poza tym, taki Doom pożyja nam turę, max. 2. Mało kto nie wystawia na BP fastów, a jeśli mamy 1 machinę to cel fasta jest oczywisty. A my nie mamy czym kryć DD.
nabot23: Ale na Border Patrol można max. 1 Hero.