Nie rozumiem. A jak pracujesz 14 godzin dziennie, masz dzieci i jakieś inne niż wfb zainteresowania to co, mam:Arte pisze: -Ktos ma pomalowaną armie pięknie/brzydko ALE PRZEZ SIEBIE, I ZA TO DOSTANIE PUNKTY i w zaleznosci jak ja pomalował tyle dostanie ptk.
a nie to ze ktos wyda kase na to zeby mu dodalo sie 30 ptk i tak z 10 miejsca przeskoczyl na miejsce 2... niesamowity generał przyznam...
mozna by zrobic jakies osobne punktacje dla tych ktorzy nie maluja wlasnorecznie tylko placa, bo takich tez powinno sie w jakis sposob oceniac.
a) nie grać na masterach bo nie będę miał pomalowanej armii, czy
b) grać "kupioną" armią i rezygnować z wyższego rankingu w lidze tylko dlatego że ktoś dla mnie pomalował armię?
A jak oceniać grających pożyczonymi armiami czy nawet pojedynczymi figurkami?
Jeżeli chcesz być najlepszym hobbystą - sam pomaluj armię i wygaj tę kategorię, proszę bardzo. Wynik na masterze to suma - hobby plus umiejętność grania.
Temat jest trudny do wyważenia. Ocena malowania powinna być na masterach. I powinna być rozsądna. Dużo łatwiej zrobić porządną ocenę malowania niż test wiedzy, w którym często organizatorzy pytają o kolor majtek raz wymienionego w AB bohatera, a odpowiedź zna wąskie grono "wtajemniczonych" albo sprytniejszych.
BTW - z tym piwem to tak na poważnie? Naprawdę nie będzie?