Drużynowe Mistrzostwa Polski

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

w de wiekszosc armii moze byc plci odmiennej i to stosujac tylko i wylacznie figsy gw :P
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Czy kapitan zespołu może dawać rady pozostałym członkom teamu w trakcie gry?
Obrazek

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

My zawsze tak gralismy że była pełna konsultacja wewnątrz składów w trakcie bitew, przeciwnicy robili podobnie, nikt nie protestował. Kołczing - ot taki kolejny fajny element druzynówki :)

ciekawe jak byscie sie zapatrywali na armie bretki jakiej wizje usłyszałem kiedys od kogoś (nie doszła do skutku) - paladyni i lordowie - kobiety, lepsi rycerze - kobiety, zamiast magiczek faceci-geje, jeżdżący w oddziałach rycerzy-gejrantów ;)
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

konsultowanie sie podczas gry nie jest chyba dobrym pomyslem, chodzi mi o podpowiadanie, co innego jak kapitan podchodzi i mowi jaki wynik jest potrzebny albo co ugrali inni.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Dokładnie tak jak mówi Robson. Mało rzeczy tak potrafi wkurzyć, jak podpowiadanie przeciwnikowi.

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

a ja mam takie pytanie czy dopuscicie mi bretonskich konnych jako imperialnych??

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

szafa@poznan pisze:My zawsze tak gralismy że była pełna konsultacja wewnątrz składów w trakcie bitew, przeciwnicy robili podobnie, nikt nie protestował. Kołczing - ot taki kolejny fajny element druzynówki :)
Odradzam.
Jak napisał Robson - kapitan mówi "graj na remis", "koniecznie 16-4 , nawet ryzykując masakrę", takie tam ...
Za podpowiadanie - można dostać zero z partii - nie warto ryzykować, mimo, że szansa pojawienia się sędziego - znikoma.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

nie no spoko, chyba nikt nie bedzie sie upierał - po prostu w latach poprzednich nie raz i nie dwa cos takiego widzieliśmy i robiliśmy i nikt nie narzekał, ale i raczej nikt nie bedzie płakał jak ograniczymy to do "graj na remis" etc...
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Meter pisze:a ja mam takie pytanie czy dopuscicie mi bretonskich konnych jako imperialnych??
Meter nie dopuszczę Sh za DP, a ty się pytasz o jazdę bretońską... i czasem nie strzelaj analogii do czarodziejki.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Jestem za tym (nie wiem tutaj jak Misiek) aby rzeczywistego podopowiadania nie było. Owszem, kapitan czy iny gracz nawet, może podejść, spytać się - "jak ci idzie", powiewdzieć jak idzie reszcie, ale konkretnych wskazówek - "o patrz tam jest szarża, dzięki której wejdziesz na flankę przeciwnika i zaatakujesz go od boku przy okazji odsłaniając magiczkę" to nie ma bata, takich graczy będę prosił o odejście od stolika. Jeśli przeciwnik o to poprosi to też naturalnie to uczynię.

Awatar użytkownika
Hrabia
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Hrabia »

Tak jak pisze Bogins ;) Podpowiedzi, niet - narady co do sytuacji w drużynie, tak.
Zaszłyszane na jakimś turnieju:
- Twój WS?
- Tak

Awatar użytkownika
Kubcio
Oszukista

Post autor: Kubcio »

Przez tą całą proxomanię postanowiłem sam się dopytać: czy moja kawaleria imperialna zostanie zdjęta ze stołu gdy wystawie zamiast tych nędznych plastikowych rycerzyków bardzo ładnie pomalowanych rycerzy kislevu(tych husarzy ze skrzydłami), którymi zawsze gram? Jeśli nie to będzie to trochę żałosne :roll: , ale wole się dopytać...

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

ludzie, nie wariujcie juz. wezcie po prostu figsy przygotowane jak na kazdego innego mastera i juz. przeciez na sile nie musicie grac jakims dl albo vc...

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

szafa@poznan pisze:nie no spoko, chyba nikt nie bedzie sie upierał - po prostu w latach poprzednich nie raz i nie dwa cos takiego widzieliśmy i robiliśmy i nikt nie narzekał, ale i raczej nikt nie bedzie płakał jak ograniczymy to do "graj na remis" etc...
Pierwsze slysze. Mi nikt nie podpowiadal.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

uderz w stol, a nozyce sie odezwa :twisted:

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

Przez tą całą proxomanię postanowiłem sam się dopytać: czy moja kawaleria imperialna zostanie zdjęta ze stołu gdy wystawie zamiast tych nędznych plastikowych rycerzyków bardzo ładnie pomalowanych rycerzy kislevu(tych husarzy ze skrzydłami), którymi zawsze gram? Jeśli nie to będzie to trochę żałosne Rolling Eyes , ale wole się dopytać...
znaczy winged lancerów? Przecież te figurki nie mają bardingów...no i mają nosy nie germanskie tylko słowianskie;) to czysty prox;)

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Jerzyn pisze:ludzie, nie wariujcie juz. wezcie po prostu figsy przygotowane jak na kazdego innego mastera i juz. przeciez na sile nie musicie grac jakims dl albo vc...
Jerzyn utrafił w sedno. Właśnie o to mi chodziło kiedy zadawałem pytanie. Nie mam nic przeciwko temu, że mój przeciwnik wystawi sobie armię, która może i jest leciutko sproksowana, ale na poziomie na jakim od zawsze lekkie proksowanie szło na masterach, ale jak mam grać z DL-em, czy innymi VC-tami zrobionymi z tego co akurat było pod ręką bo "DL Rulez !!!!!!!!111111111111" to jest trochę gorzej.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

ludzie, nie wariujcie juz. wezcie po prostu figsy przygotowane jak na kazdego innego mastera i juz. przeciez na sile nie musicie grac jakims dl albo vc...
Też mi się wydaje, że w większości sytuacji jet ewidentnym, czy armia to jest kupa proksów, czy jest porządną armią złozoną z niestandardowych figurek. Ja do swoich DE używam wszystkich magów elfickich, bo mi się podobają figurki. Ale nie wystawiam DR jako COK, czy BG jako egzekutorów. Podobnie z wykorzystaniem rycerzy bretońskich jako imperialnych - nie miałbym nic przeciwko temu, gdyby ktoś chciał sobie zrobić armię krzyżaków czy inną późnośredniowieczną z armatami czy moździeżami a do tego bretońska piechota i bretońscy rycerze. Ale dwa czołgi, altar i kolorowi bretończycy jako knightly orders - nie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

A jakbys walczył ze mną , gdzie mam klocek 10 Knightly orders w czym 2 mam bretonczyków , to przeszkadzało by ci to ? Bo nie wiem czy ich brac jak będą problemy .

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

na ostatnim DMP zostałem doprowadzony do furi przez jednego z kapitanów bo ewidentnie chodził po stołach i wręcz grał za swoich kolegów ;) , rozumiem ze w tym roku za takie cos są jakieś kary? :)

ODPOWIEDZ