![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Robson ja wiem że Ty grałbys nawet żatonami ale dla niektórych Warhammer to też badzo ładne figurki z którymi już sama gra jest przyjemnością. Dodatkowo przy tzw. ocenie hobbystyczniej powinny być dużo pkt za rozpiskę oraz dużo pkt. WYSYWIG.Robson pisze: Imho powinien byc ranking wylącznie generalski, bez nagród, jak na euro, natomiast oddzielnie powinno być nagradzanie malowanie tak jak to miało miejsce na drakonie.
Maciek ja bym tez dał 10 pkt za test do klasyfiacji - dlaczego jest tak że np: taki Moczul, Jankiel znają bardzo dobrze backgroud wszystkich armii, a część "młodych" graczy nie zna nawet flufu swojej armii, bo ich interesują tylko statystyki, zasady i co tam można "przegiąć". Takich ludzi jak Moczul i Jankiel też powinno sie nagradzać.Maciek Paraszczak pisze:
Więc może te 20 pkt. zostawimy na samą ocene malowania, a test zrobimy całkiem osobno tylko do kasyfikacji hobbystycznej.
To tylko pomysł, nieprzedyskutowany, niezobowiązujacy.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
ze niby za co? za piekne wyszydelkowane rozpiski z herbaty.. czy za jej posiadanie? jedno i drugie jest totalnie bez sensu, pierwsze to zwyczajny debilizm, drugie powinno byc standardem, 5 bitew, 5 rozp, jedna na kazda bitwe, bez koneicznosci robienia jakichs glupich tabelek...Dalmar pisze:Dodatkowo przy tzw. ocenie hobbystyczniej powinny być dużo pkt za rozpiskę
tu sie zgadzamDalmar pisze:oraz dużo pkt. WYSYWIG.
mysle ze 5 pkt wystaczy, 25 za malowanie i jest git...Dalmar pisze:Powinna być także ocena z testu wiedzy liczona do rankingu (10 pkt. moim zdaniem wystarczy), bo to tez jest częścią Naszego hobby i całą esencją\klimatem tez zabawy.
15 wysiwyg (wiem z czym gram), 5 poziom malowania (poziom odpimpowania, standardowa armia 3 pkt, drybrushe 3 kolory 1-2, odpicowane armie 4-5), 3 podstawki - spojnosc armii (IMO wazna rzecz, armia wyglada jak spod pedzla jednej osoby, ten sam schemat podstawek, trayow, nie zbieranina gowna..), 2 fajerwerki (konwersje, unikaty, super odpimpowana za 10 tys zl armia...), w sumie 25 pkt, IMO dobra ocenaXet pisze:Jezeli wysiwg jest 0-20 , a nie masz tylko halabardy na smoczku to dostajesz 19/20 pts . Ta strata wynosi 5 % .
W punktacji np. 0-5 za brak dostajesz 4 pts a to juz -20 % w plecy!
Tak samo z cala reszta . Nie masz podstawek zrobionych na jednym regimencie , dostajesz 9/10 (-10%), a nie 3/4 (-25%).
ten system wydaje mi sie o niebo bardziej sprawiedliwy.
Twoja propozycja Thurion mojim zdaniem za bardzo przypomina obecna konfiguracje. Ocena malowania zostala przeciez wprowadzona by wymusic na 'masach' podciagniecie wygladu ich armii do przyzwoitego poziomu. Jezeli to co chcemy uzyskac to TT+ to dawajmy za to maks punktow.thurion pisze: 15 wysiwyg (wiem z czym gram), 5 poziom malowania (poziom odpimpowania, standardowa armia 3 pkt, drybrushe 3 kolory 1-2, odpicowane armie 4-5), 3 podstawki - spojnosc armii (IMO wazna rzecz, armia wyglada jak spod pedzla jednej osoby, ten sam schemat podstawek, trayow, nie zbieranina gowna..), 2 fajerwerki (konwersje, unikaty, super odpimpowana za 10 tys zl armia...), w sumie 25 pkt, IMO dobra ocena