Warhammer Online [temat-protoplasta]
Moderator: Bania
tzn. że nie będzie można grać shadow warriorem ? tylko będzie trzeba grać shadow warriorką ?
Świat warhammera w formie przedstawionej przez GW, nie nadaje się do sfilmowania. Trzeba by było wiele zmienić żeby nie wyglądało to komicznie np. zrezygnować z żyrokopterków, czołgów, koni mechanicznych, wyrzutni rakiet itp. zrezygnować z oficjalnej warstwy fabularnej wymyślanej przez GW np. z burzy chaosu, która jest co najmniej nielogiczna - ogólnie wymyślić dużą część historii (najnowszej) świata na nowo. I musiałaby być to dobra historia. . .
Świat warhammera w formie przedstawionej przez GW, nie nadaje się do sfilmowania. Trzeba by było wiele zmienić żeby nie wyglądało to komicznie np. zrezygnować z żyrokopterków, czołgów, koni mechanicznych, wyrzutni rakiet itp. zrezygnować z oficjalnej warstwy fabularnej wymyślanej przez GW np. z burzy chaosu, która jest co najmniej nielogiczna - ogólnie wymyślić dużą część historii (najnowszej) świata na nowo. I musiałaby być to dobra historia. . .
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Pytanko, bo nie znam sie na tego typu gierkach- moze mi ktos wyjasnic jak bedzie dzialala ponizsza opcja?
"Alternatively, pre-paid Game Card packs for a 60-day subscription will be available through participating retailers for 29.99€ (£23.81). "
"Alternatively, pre-paid Game Card packs for a 60-day subscription will be available through participating retailers for 29.99€ (£23.81). "
wszystko zalezy jak to zostanie ukazane. Mi np zyrokopter w demku sie podoba dlaczego takiego nie ma byc w filmie? Co do reszty otoczki. W filmach np o ADD czy Lotrze nikt nie wyjasnia jak wyglada caly swiat . Dostajesz podstawowe info reszte masz sie domyslec lub dowiedzec z inno zrodla. Czy bohater ma wiedziec wszystko o burzy chaosu i ta wiedza sie z widzem dzielic? Czy jaka kolwiek postac w ksiazce taka wiedze posiada? Pustkowia/Oko chaosu to zle miejsce z ktorego nadciagaja demony koniec.
Co do oskarżeń o satanizm - jeśli film miałby się ukazać musi być puszczany w hameryce, tam też jest cenzura która przepuszcza tylko filmy takowe jeśli dobro wygra, niezależnie od tego jaki diaboł tam siedzi
Chaos przegra = zero satanizmu (a wiadomo że Chaos musi wygrać )
Chaos przegra = zero satanizmu (a wiadomo że Chaos musi wygrać )
dlatego Mythic podążyło chyba najbardziej dyplomatyczną drogą pod względem wyboru boga Chaosu....
Khorne jest zbyt krwisty jak na grę T-rating, poza tym dość płytki....
Slaanesh w T-rating też odpada ale z trochę innych względów
Nurgle.... hmmm, czysty Nurgle pod względem fluffu i czterech klas jakoś bardziej by mi pasował.... ale wiadomo, wylewające się flaki, ropiejące i pękające wrzody, jakaś czarnozielonożółta ciecz cięknąca wszystkimi możliwymi otworami i inne takie to chyba jednak średnio przemiawia do ludzi
w każdym razie ja bym chciał zobaczyć film o elfiej wojnie domowej, upadku Malekitha i takich tam sprawach....
szkoda że jeśli jakikolwiek film powstanie to pewnie będzie o jakimś zwykłym Imperialiście stającym w obliczy ataku Chaosu, do tego jakiś zdradziecki sekretny kult w bliskich kręgach naszego głównego bohatera i już mamy scenariusz do filmu ;/
Khorne jest zbyt krwisty jak na grę T-rating, poza tym dość płytki....
Slaanesh w T-rating też odpada ale z trochę innych względów
Nurgle.... hmmm, czysty Nurgle pod względem fluffu i czterech klas jakoś bardziej by mi pasował.... ale wiadomo, wylewające się flaki, ropiejące i pękające wrzody, jakaś czarnozielonożółta ciecz cięknąca wszystkimi możliwymi otworami i inne takie to chyba jednak średnio przemiawia do ludzi
w każdym razie ja bym chciał zobaczyć film o elfiej wojnie domowej, upadku Malekitha i takich tam sprawach....
szkoda że jeśli jakikolwiek film powstanie to pewnie będzie o jakimś zwykłym Imperialiście stającym w obliczy ataku Chaosu, do tego jakiś zdradziecki sekretny kult w bliskich kręgach naszego głównego bohatera i już mamy scenariusz do filmu ;/
Ja już zamówiłem a Ty ?
http://www.gram.pl/sk7_9wnrJ,5_Warhamme ... oning.html
http://www.gram.pl/sk7_9wnrJ,5_Warhamme ... oning.html
a ja zamówiłem pre-ordera CE jakoś w marcuManfred pisze:Ja już zamówiłem a Ty ?
dostanę komiks, książeczkę z ilustracjami,, figurkę tego orka z goblinem na ramieniu, w grze więcej opcji przy tworzeniu postaci (nowe twarze i torsy IIRC), kilka dodatkowych questów, gwarantowany udziałw otwartej becie i chyba 2- czy 3-dniowy headstart przed wszystkimi graczami
chociaż cały czas zastanawiam się czy warto wydawać tyle pieniędzy
Hmm, pograłbym w to, ale mam złe doświadczenia. Za szybko się uzależniam od tego typu gier, a to nie jest nic przyjemnego, zwłaszcza dla rodziny, dlatego wolę omijać takie rzeczy z daleka, niż pewnego razu wstać od kompa i ponownie stwierdzić, że zmarnowałem kawałek życia. Dlatego sugeruję uważać na takie rzeczy.
Czy ktos sie orientuje jaka predkosc lacza internetowego jest wymagana zeby sobie pogierzyc normalnie?