Warhammer Online [temat-protoplasta]
Moderator: Bania
Sprawdzilem na jakims tescie na necie i wyszlo mi cos takiego:
Connection= 263.0 Conn/min
Download= 123.3 KByte/sec
To chyba da rade nie?:)
Connection= 263.0 Conn/min
Download= 123.3 KByte/sec
To chyba da rade nie?:)
Ten tescior wypadl tak:
Download: 945 kbps
Upload: 268 kbps
Latency: 172 ms
Download: 945 kbps
Upload: 268 kbps
Latency: 172 ms
To bardzo dobrze, spokojnie wystarczy do gry
I GI!Dzieki serdeczne za odpowiedz:)
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Jeżeli chodzi o sprzęt to w LOTRO grało mi się gładko. Nawet miałem wysokie parametry ustawione. Problem pojawiał się gdy wchodziłem w opcje PvP (specjalnie wyselekcjonowana kraina do walki z innymi graczami - kto grał w LOTRO kuma o co biega). Przy dużych nawalankach, podczas zdobywania zamków itp już mi krzaczyło i skakało.
Ponieważ walki miedzy graczami w Warhammerze będą na porządku dziennym, obawiam się że mogę mieć problemy.
EDIT
Wygląda hmmm... ruch postaci wygląda gorzej niż w LOTRO. Tak mi się wydaje. I jakoś tam wszystko wygląda cukierkowo.
To już ostateczna wersja czy może jakaś beta?
No i potwierdza się moja obawa o masowych potyczkach. Nie wiem czy mój sprzęt to pociągnie?
Ponieważ walki miedzy graczami w Warhammerze będą na porządku dziennym, obawiam się że mogę mieć problemy.
EDIT
Teraz dopiero zobaczyłemArtein pisze: gra wygląda mniej więcej tak
Wygląda hmmm... ruch postaci wygląda gorzej niż w LOTRO. Tak mi się wydaje. I jakoś tam wszystko wygląda cukierkowo.
To już ostateczna wersja czy może jakaś beta?
No i potwierdza się moja obawa o masowych potyczkach. Nie wiem czy mój sprzęt to pociągnie?
Widziałem na żywo na GC, wyglądało dużo lepiej. Powiedzmy nie jestem na bieżąco z nowymi grami, więc do końca nie wiem jakie są standardy obecnie, ale moim zdaniem super (no chociaż mogłem na miejscu porównać z innymi grami i wyglądało lepiej niż np. Age of conan).
Stać w kolejce do grania mi się nie chciało (wystarczyło mi stanie do Starcrafta 2), ale trochę patrzałem na jakąś większa bitwę (koło 6 na stronę, wszyscy oczywiście to gracze z targów) o jakiś most. Do tego biegał sobie biały lew, squig, inżynier krasnoludzki sobie rozstawił wieżyczkę jak w tamtym trailerze z LOCiem. No i goblin z takim dużym łukiem wyglądał bosko
Stać w kolejce do grania mi się nie chciało (wystarczyło mi stanie do Starcrafta 2), ale trochę patrzałem na jakąś większa bitwę (koło 6 na stronę, wszyscy oczywiście to gracze z targów) o jakiś most. Do tego biegał sobie biały lew, squig, inżynier krasnoludzki sobie rozstawił wieżyczkę jak w tamtym trailerze z LOCiem. No i goblin z takim dużym łukiem wyglądał bosko
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
gf 8600 gt 512 mozna kupic za 200 zeta teraz (nowiuskiego). Juz wiele taniej nie bedzie (no chyba, ze za rok kiedy tych kart juz wgl nie bedzie oplacalo sie kupowac).Manfred pisze:na grafe narazie kasy nie mam poczekam aż stanieją
Ja mysle, ze wlasnie gf 8600, 2 gb ramu dla XP i jakis procesor, ktory nie bedzie blokowal karty w zupelnosci wystarczy dla mega plynnego dzialania. Czyli tak naprawde sprzet sredniej klasy za mniej niz 1000 zlociszy.
No z tym mniej niż 1000 zł to przesadziłeś, co prawda z niezłym prockiem ( intel core quard Q6600 2,4Gh) ale dałem (w sumie to nie ja no ale..) przed świentami 2,5k. No ale zgadza się potaniało za półtora już spokojnie można kupić kompa na ktorym w sumie we wszystko zagrasz.
No to niezle przeplaciles juz wtedy
Tak jak mowilem gf8600 gt 512 - 200zl, 2gb ramu (kingston) - 150 zl, plyta glowna 150 zl, procesor (jakis core 2 duo) 200-250 zl, dysk - 150 (200-250gb).Do tego zeby wszystko gladko smigalao zasilacz 350watowy chifteca za 150 i jazda. W sumie mamy okolo 1000 za sprzet do odpalania kazdego tytulu (oczywiscie high endowe tytuly na medium, bo takie ograniczenia karty). Mozna dorzucic 100 na lepszy dysk albo 200 na tego quad core'a, ale tu bym sie zastanowil, bo niby jaka aplikacja obsluguje 4 rdzenie?:P
Tak jak mowilem gf8600 gt 512 - 200zl, 2gb ramu (kingston) - 150 zl, plyta glowna 150 zl, procesor (jakis core 2 duo) 200-250 zl, dysk - 150 (200-250gb).Do tego zeby wszystko gladko smigalao zasilacz 350watowy chifteca za 150 i jazda. W sumie mamy okolo 1000 za sprzet do odpalania kazdego tytulu (oczywiscie high endowe tytuly na medium, bo takie ograniczenia karty). Mozna dorzucic 100 na lepszy dysk albo 200 na tego quad core'a, ale tu bym sie zastanowil, bo niby jaka aplikacja obsluguje 4 rdzenie?:P
Masz Viste? Jeżeli nie to xp z tego co pamietam wykrywa max 2,8 mb RAM'u.Manfred pisze:4gb ddram2 800 mhz
No właśnie jestem posiadaczem 3 latka i nie mam slotów na płycie głównej na ddr2, dlatego dla mnie wymiana ramu odrazu wiąże się z wymianą większośći podzespołow Wtedy kupowałem kompa za 4,5k teraz już za 3k masz baaardzo przyzwoity sprzęt.Manfred pisze:acha nie wiem czy wiecie ale tańsze jest 2 GB Kingston ddr2 800 mhz i 2 GB Kingstone ddr 400 Mhz - przynajmniej na allegro
Ja wolałbym dodać 300 zł i mieć już b.dobrą kartę graficzną z jednym procesorem która starczy na kolejne 3 lata.Raptaparat pisze:gf 8600 gt 512 mozna kupic za 200 zeta teraz (nowiuskiego)
IMO za mały 400-450 da Ci odpowiedni zapas mocy.Raptaparat pisze:gladko smigalao zasilacz 350watowy chifteca
Wracając do tematu, gry MMORPG nie mogą mieć dużych wymagań sprzętowych i zachwycać grafiką tak jak np. fps'y Założeniem producentów jest zachęcić do zakupu jak najwęcej osób, a nie wszyscy mają komputerowego potwora. Gry z tego gatunku muszą być bardzo grywalne i zrzesząć jak najwięcej graczy. Nawet najlepsze komutery dostałyby zadyszki podczas masowych walk
Vista w wersji 32-bitowej też wykrywa tylko 3GB RAM-u.Voodoo pisze:Masz Viste? Jeżeli nie to xp z tego co pamietam wykrywa max 2,8 mb RAM'u.
A ten Dual Core zapewne nie wspiera 64 bitów.
Także jeden gigabajt pamięci po prostu się marnuje.
idealnie, dysku nie potrzebuję na razie większego ale reszta by się przydała.... to akurat wypłata na to pójdzie i może jeszcze coś na figsy zostanieRaptaparat pisze: Tak jak mowilem gf8600 gt 512 - 200zl, 2gb ramu (kingston) - 150 zl, plyta glowna 150 zl, procesor (jakis core 2 duo) 200-250 zl, dysk - 150 (200-250gb).Do tego zeby wszystko gladko smigalao zasilacz 350watowy chifteca za 150 i jazda. W sumie mamy okolo 1000 za sprzet do odpalania kazdego tytulu