Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
w 3" masz być... wszystko w armybooku jest napisane;) jak zresztą odpowiedzi na poprzednie pytania...
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
-
- Powergamer Rozpiskowy
Mam problem z wood elfami (ciagle gram z kumplem ktory ma ta armie), treemen i czesto jakies driady chowaja sie w lesie i przesuwaja wraz z lasem (nie zawsze wychodzi dispel) a do lasu z kolei tez ciezko wejsc ze wzgledu na obrazenia jakie zadaja czary elfow i treemena...
Stad moje pytanie: Jesli jestes w lesie glebiej niz 2" to nie mozna strzelac bo nie widac przeciwnika, ale warpfire nie potrzebuje chyba celu wiec czy tamplate wystrzelony przez warpfire i pokrywajacy las w ktorym sie chowaja wrogie oddzialy zadaje obrazenia czy nie?
Ps. Czy mozna niszczyc las warpfirem?
Stad moje pytanie: Jesli jestes w lesie glebiej niz 2" to nie mozna strzelac bo nie widac przeciwnika, ale warpfire nie potrzebuje chyba celu wiec czy tamplate wystrzelony przez warpfire i pokrywajacy las w ktorym sie chowaja wrogie oddzialy zadaje obrazenia czy nie?
Ps. Czy mozna niszczyc las warpfirem?
-
- Chuck Norris
Czy na konicu strzału, tam dokąd doszdł kładziemy duży wzornik?
do lasu można wrzucić 5 nocników (starczy zeby jeden stał w srodku nawet) za marne 25p.. jak na nich czar pójdzie to ok, zmarnowane kostki:P wychodzą taniej niż DS:D
wft może przypadkiem przestrzelić cel:D jak kogoś jednak widać to można walnąc po nim w danym kierunku. ale ratlingi lepsze na WE.. póki one nie wyjdą to same nic nie zrobią. a jak wyjdą dostaną gunami- lepiej się w skirmish trafia.
a treemana latarką najlepiej męczyć jak przedmówca napisał:) zanim dojdzie to będzie usmażony;]
jeszcze czar vermintide można rzucić po lesie czy plagę w środek. ostatecznie nawet globadierami wleźć do lasu żeby treemana zabić- nie mają kar za strzał po ruchu, daleki zasięg.. bazowo treemana trafiają na 3+, w lesie na 4+. potem 4+ wondowanie czyli trzeba srednio 4 globy żeby 1W nabić na turę. trzeba jednak pamiętać o terrorze który zdamy na pocz nastepnej tury oraz o tym że treeman strzela.
wft może przypadkiem przestrzelić cel:D jak kogoś jednak widać to można walnąc po nim w danym kierunku. ale ratlingi lepsze na WE.. póki one nie wyjdą to same nic nie zrobią. a jak wyjdą dostaną gunami- lepiej się w skirmish trafia.
a treemana latarką najlepiej męczyć jak przedmówca napisał:) zanim dojdzie to będzie usmażony;]
jeszcze czar vermintide można rzucić po lesie czy plagę w środek. ostatecznie nawet globadierami wleźć do lasu żeby treemana zabić- nie mają kar za strzał po ruchu, daleki zasięg.. bazowo treemana trafiają na 3+, w lesie na 4+. potem 4+ wondowanie czyli trzeba srednio 4 globy żeby 1W nabić na turę. trzeba jednak pamiętać o terrorze który zdamy na pocz nastepnej tury oraz o tym że treeman strzela.
-
- Powergamer Rozpiskowy
nie no gownie to chodzilo mi o to czy wft zadaje obrazenia w lesie bo tak to takiego treemena jak powiedziales mozna zblokowac ratlingami albo po prostu walnac w niego chmara giant ratow i czekac az mu ld nie wyjdzie
zwlaszcza jak sie jeszcze podolacza jakies tanie oddzialy po bokach...
zwlaszcza jak sie jeszcze podolacza jakies tanie oddzialy po bokach...
no clansi od frontu go łamią aż miło:P wreszcie ld nie wyjdzie;]
-
- Powergamer Rozpiskowy
swoja droga to na driady oprocz ratlinga oczywiscie najlepsze sa slavy bo nie szkoda ich poswiecic a juz nie raz moje 21 slavow w pierwszej turze walki przelecialo po oddziale 8 driad
To nienajlepszy pomysl. Jest tylko przydatny jezeli WE maja Waywatcherów ( chowamy tam nightów i Waye sie nie mieszcza-jak las jest w miare normalny ).do lasu można wrzucić 5 nocników (starczy zeby jeden stał w srodku nawet) za marne 25p.. jak na nich czar pójdzie to ok, zmarnowane kostki:P wychodzą taniej niż DS:D
Magia WE i tak malo nam robi wiec bez sensu oddawac nawet te 25 pkt gratis i do tego dawac graczowi WE dodatkowe cele dla czarów.Szczegolnie ze nightci w lesie to stojaca panika dla oddzialow, ktore przypadkiem sie znalazly w 6 calach od nich.
Potwierdzam Moje niewolniki (co prawda z frenzy z dzwonka ) zniszczyło prawie cały oddział driad....... Skączyło się tym że potem 8 wleciało od tyłuSzambonur Ponury pisze:swoja droga to na driady oprocz ratlinga oczywiscie najlepsze sa slavy bo nie szkoda ich poswiecic a juz nie raz moje 21 slavow w pierwszej turze walki przelecialo po oddziale 8 driad
A tak nawiasem, co wystawić jak gra się przeciw smokom?
Cannony, jezzaile i 4 magów?:P czy coś jeszcze ?
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
IMO lepiej jest wziąć BSB ze sztormówką.Nagle się okazuje,że smok nie jest tak mobilny,a mimo obcięcia strzelania i tak jesteśmy do przodu.
Pomyslalem, ze gracze whfb chetnie by zagrali w mudy. (napewno ktos slyszal). Jest taki mud rpg, stworzony w świecie Baldurs Gate.
link: http://nightal.insomniac.pl/
Na poczatku moze wygladac nie ciekawie, ale jak sie dluzej gra, to wciaga bardziej niz warhammer. ;p
Naprawde warto zagrac. Trzeba tylko sciagnac zmuda (kilka mb), co nie powinno byc problemem.
link: http://nightal.insomniac.pl/
Na poczatku moze wygladac nie ciekawie, ale jak sie dluzej gra, to wciaga bardziej niz warhammer. ;p
Naprawde warto zagrac. Trzeba tylko sciagnac zmuda (kilka mb), co nie powinno byc problemem.
Może głupie pytanko ale narodziło się w mojej główce czy ratling team gdy mówi stand and shot to ma jakąś kare za s&s skoro trafia automatycznie?
reasumując może ktoś potwierdzić iż niezależnie w co trafiam i w jakich okolicznościach pozostaje mi tylko zadanie ran?
reasumując może ktoś potwierdzić iż niezależnie w co trafiam i w jakich okolicznościach pozostaje mi tylko zadanie ran?
A ja mam pytanko o jezzaili.... Grałem dziś z kolęgą i tak się zastanawiam, co się dzieje gdy:
Mam dwa oddziały jezzaili. Jeden oddział walczy z kawaleria..... walka toczy się do mojej kolejnej fazy, strzelam do combata i kawaleria gine... moge teraz strzelać 2-gim oddziałem?