jak składacie swoje wampiry?
Moderator: misha
Ja jestem przeciwko lordzie na smoku...jak już to wystawiam na Abyssal Terrorze...tzn. raz wystawiłem przeciwko O&G i było śmiesznie
Ale jak na generała to ma jak dla mnie za słaby save...co prawda jeśli szarżuje, to prawdopodobnie nikt i tak nie odda, ale w razie bolca, ale innych takich to po chwili już go nie ma...przynajmniej ja tak uważam.

Wampir na smoku powyzej 3k+ IMO, na Abyssalu moze byc mniej ale wciaz to strasznie duze ryzyko, zwlaszcza ze liderki oddzialow sa tak duze ze smierc generala oznacza koniec calej armii. Dlatego na 3k+ jako drugi lord, ale nie general.
Co do kombinacji to ja bym darowal sobie Mastera Czarnych Sztuczek i Avatara - i tak taki pancerz przed niczym Cie nie uratuje, zamiast tego dowal Red Fury i Beguile - jak wbijesz sie w smoczka to nie ma prawa tego przezyc ani on ani jezdziec - no chyba ze bedziesz mial pecha
Co do kombinacji to ja bym darowal sobie Mastera Czarnych Sztuczek i Avatara - i tak taki pancerz przed niczym Cie nie uratuje, zamiast tego dowal Red Fury i Beguile - jak wbijesz sie w smoczka to nie ma prawa tego przezyc ani on ani jezdziec - no chyba ze bedziesz mial pecha

-
- Mudżahedin
Lord: Master of Black Arts
Forbiden Lore
Wskrzeszanie Fell Batow
Sword of might
Crown of the damned
Flayed Hauberk
Talisman of Lycni
Black Perpit
w polaczeniu z BK`s z Regenka sprawdza sie wysmienicie
Forbiden Lore
Wskrzeszanie Fell Batow
Sword of might
Crown of the damned
Flayed Hauberk
Talisman of Lycni
Black Perpit
w polaczeniu z BK`s z Regenka sprawdza sie wysmienicie

Paraszczak pisze:Wszyscy sapią na wymaxowane rozpiski, wszyscy się zarzekają, że ich to nie dotyczy, wszyscy walą na turnieje z jakimś syfem. A potem się okazuje, że g... prawda i na 30 VC, 29 ma BSB z Regeneracją, a ten ostatni to też miał, tylko nie dojechał.
Hipokryzja!
Hmm...to ja teraz jak wystawiam lorda to zwykle tak:
a) Jeśli ma być rzeźnikiem...
Vampire Lord @ 455 pts
+ Magic Level
Dread Knight, Infinite Hatred, Red Fury
Walach's Bloody Hauberk, Blood Drinker, Black Periapt
i siedzi sobie w black knightach...
b) Jeśli ma czarować
Vampire Lord @ 440 pts
+ Magic Level
Master of the Black Arts, Dark Acolyte, Lord of the Dead
The Flayed Hauberk, Helm of Commandment, The Book of Arkhan
a wtedy jest w...zależy
Albo w szkieletach, albo w GG, albo w jeszcze czymś innym...
a) Jeśli ma być rzeźnikiem...
Vampire Lord @ 455 pts
+ Magic Level
Dread Knight, Infinite Hatred, Red Fury
Walach's Bloody Hauberk, Blood Drinker, Black Periapt
i siedzi sobie w black knightach...
b) Jeśli ma czarować
Vampire Lord @ 440 pts
+ Magic Level
Master of the Black Arts, Dark Acolyte, Lord of the Dead
The Flayed Hauberk, Helm of Commandment, The Book of Arkhan
a wtedy jest w...zależy

elo
Mam pytanie odnosnie drakenhofa. Jakos mi sie we łbie utrwalilo, ze regenka dziala przeciwko woundom z combat resulta i po smierci gienka ale nigdzie tego znalezc nie moge...
Licze ze ktos mi powie gdzie to jest napisane bo mam kumpla ktory za cholere nie chce mi w to uwierzyc.
I jeszcze jedno. Czy oplaca sie, po wyjsciu demonow, dawac te szmate na unit powiedzmy 30 GG jadąc na turniej?? Imo tak jesli rzeczywiscie worduje sypanie sie
Mam pytanie odnosnie drakenhofa. Jakos mi sie we łbie utrwalilo, ze regenka dziala przeciwko woundom z combat resulta i po smierci gienka ale nigdzie tego znalezc nie moge...
Licze ze ktos mi powie gdzie to jest napisane bo mam kumpla ktory za cholere nie chce mi w to uwierzyc.
I jeszcze jedno. Czy oplaca sie, po wyjsciu demonow, dawac te szmate na unit powiedzmy 30 GG jadąc na turniej?? Imo tak jesli rzeczywiscie worduje sypanie sie
W opisie zasad specjalnych armii masz napisane że sypanie w walce jak i sypanie po śmierci generała to rany no-armour saves, więc regeneracja czy ward save normalnie działają.
to nie wszystko. Był Item co sie Carstein Ring (50 pkt bodajrze) nazywał. Dawał to że po śmierci lorda chłopak sie odradzal z full wondami
oczywiscie biegal tez z Black Amuletem (4+ word i odbija hity bez save'a), oraz ze flail of skulls (+2 S i 1W to 2W). Skurczybyk byl niesamowity. Ale takich byczkow bylo w tej edycji coniemiara.

Dodam więcej: wtedy były rodziny co dawało jeszcze wieksze możliwośći składania wampirów i to klimatycznie (ograniczano sie głównie do Carsteinów i Blood Dragonów).Piotrax pisze:Teraz w sumie 4 do wyboru (w tym jeden lord) wtedy były 3 wampiry 4 nekromantów i 2 wraithy. I ile specjali. Szkoda
Wtedy Vampire Lord był takim małym bohaterem specjalnym (przerastał Chaosowego Lorda) ale zajmowal dodatkowy slot hero i raczej był mało popularny. Zwykły Count wystarczał