jak składacie swoje wampiry?

Vampire Counts

Moderator: misha

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ish
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ish »

tez musisz miec wampira,czytajcie booki

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

ops to ja chyba niedoczytalem ale z reztą wampir to podstawa i niemoze go zabraknąć w zadnej bitwie

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

a co myslicie o takim wampirku przeciwko sstar dragonowi???
vampire lord
zombie dragon
frostblade
infinite hatred
master of black arts
razem 775pkt
prosze o opinnie o wampirku

Querhill
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Querhill »

Ja jestem przeciwko lordzie na smoku...jak już to wystawiam na Abyssal Terrorze...tzn. raz wystawiłem przeciwko O&G i było śmiesznie ;) Ale jak na generała to ma jak dla mnie za słaby save...co prawda jeśli szarżuje, to prawdopodobnie nikt i tak nie odda, ale w razie bolca, ale innych takich to po chwili już go nie ma...przynajmniej ja tak uważam.

Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

Post autor: Morgon82 »

Wampir na smoku powyzej 3k+ IMO, na Abyssalu moze byc mniej ale wciaz to strasznie duze ryzyko, zwlaszcza ze liderki oddzialow sa tak duze ze smierc generala oznacza koniec calej armii. Dlatego na 3k+ jako drugi lord, ale nie general.

Co do kombinacji to ja bym darowal sobie Mastera Czarnych Sztuczek i Avatara - i tak taki pancerz przed niczym Cie nie uratuje, zamiast tego dowal Red Fury i Beguile - jak wbijesz sie w smoczka to nie ma prawa tego przezyc ani on ani jezdziec - no chyba ze bedziesz mial pecha ;)

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Po ostatniej bitwie uznałem ze teraz lorda bedę składał obowiązkowo z forbidden lore a na mniejsze punkty jeden wampir też musi mieć. 4 bitwy i tylko w jednej popychaczka. Coś okropnego :?

ZgnilyChlopiec
Mudżahedin

Post autor: ZgnilyChlopiec »

Lord: Master of Black Arts
Forbiden Lore
Wskrzeszanie Fell Batow
Sword of might
Crown of the damned
Flayed Hauberk
Talisman of Lycni
Black Perpit

w polaczeniu z BK`s z Regenka sprawdza sie wysmienicie :D
Paraszczak pisze:Wszyscy sapią na wymaxowane rozpiski, wszyscy się zarzekają, że ich to nie dotyczy, wszyscy walą na turnieje z jakimś syfem. A potem się okazuje, że g... prawda i na 30 VC, 29 ma BSB z Regeneracją, a ten ostatni to też miał, tylko nie dojechał.
Hipokryzja!

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

he he he. to jest ta twoja wielka tajemnica? :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

mam pytanko czy dawać wright ordowi topór krella z high elfami czy moze sie nieoplaca

Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

Post autor: Morgon82 »

No generalnie na elfy ten topor jest dobry, jak kogos zranisz to praktycznie jest juz trupem.

Awatar użytkownika
Capek
Chuck Norris

Post autor: Capek »

a ja mam takiego pana :)

dreadlance
flayed hauberk
periapt

red fury
beguile
ghoulkin

i jezdzi sobie w bk
:)

Querhill
Powergamer Rozpiskowy

Hmm...to ja teraz jak wystawiam lorda to zwykle tak:
a) Jeśli ma być rzeźnikiem...
Vampire Lord @ 455 pts
+ Magic Level
Dread Knight, Infinite Hatred, Red Fury
Walach's Bloody Hauberk, Blood Drinker, Black Periapt

i siedzi sobie w black knightach...

b) Jeśli ma czarować
Vampire Lord @ 440 pts
+ Magic Level
Master of the Black Arts, Dark Acolyte, Lord of the Dead
The Flayed Hauberk, Helm of Commandment, The Book of Arkhan

a wtedy jest w...zależy ;) Albo w szkieletach, albo w GG, albo w jeszcze czymś innym...

Piotrax
Kradziej

Rzeźnik standardowy, zato magsowi dąłbym forbidden lore. Lepiej mieć popychaczke niż jej nie mieć :wink:

Querhill
Powergamer Rozpiskowy

Hmm...no w sumie...co prawda zasadniczo nie gram na forbidden lore, ale przy najbliższej okazji zagram i zobaczę jak mi to wyjdzie...

Awatar użytkownika
Zielony
Kretozord

Post autor: Zielony »

elo
Mam pytanie odnosnie drakenhofa. Jakos mi sie we łbie utrwalilo, ze regenka dziala przeciwko woundom z combat resulta i po smierci gienka ale nigdzie tego znalezc nie moge...
Licze ze ktos mi powie gdzie to jest napisane bo mam kumpla ktory za cholere nie chce mi w to uwierzyc.
I jeszcze jedno. Czy oplaca sie, po wyjsciu demonow, dawac te szmate na unit powiedzmy 30 GG jadąc na turniej?? Imo tak jesli rzeczywiscie worduje sypanie sie

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

W opisie zasad specjalnych armii masz napisane że sypanie w walce jak i sypanie po śmierci generała to rany no-armour saves, więc regeneracja czy ward save normalnie działają.
Obrazek

Piotrax
Kradziej

Ja mam pytanie trochę z innej beczki. Czy wszyscy bohaterowie w 5 (bo chyba od 5 były wampiry osobno) byli tacy przepakowani? Patrze i lord z ws8 S7 T6 I9 z magic lvl3 za 350 pk. Teraźniejszy lord przy nim to jakiś mały słaby wampir...

Awatar użytkownika
Zielony
Kretozord

Post autor: Zielony »

to nie wszystko. Był Item co sie Carstein Ring (50 pkt bodajrze) nazywał. Dawał to że po śmierci lorda chłopak sie odradzal z full wondami :D oczywiscie biegal tez z Black Amuletem (4+ word i odbija hity bez save'a), oraz ze flail of skulls (+2 S i 1W to 2W). Skurczybyk byl niesamowity. Ale takich byczkow bylo w tej edycji coniemiara.

Piotrax
Kradziej

Jeszcze to przeżyje ale szkoda ze tak zminimalisowali bohaterów. Teraz w sumie 4 do wyboru (w tym jeden lord) wtedy były 3 wampiry 4 nekromantów i 2 wraithy. I ile specjali. Szkoda :cry:

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Piotrax pisze:Teraz w sumie 4 do wyboru (w tym jeden lord) wtedy były 3 wampiry 4 nekromantów i 2 wraithy. I ile specjali. Szkoda :cry:
Dodam więcej: wtedy były rodziny co dawało jeszcze wieksze możliwośći składania wampirów i to klimatycznie (ograniczano sie głównie do Carsteinów i Blood Dragonów).
Wtedy Vampire Lord był takim małym bohaterem specjalnym (przerastał Chaosowego Lorda) ale zajmowal dodatkowy slot hero i raczej był mało popularny. Zwykły Count wystarczał ;)
Obrazek

ODPOWIEDZ