Ranking Ligi WFB 2008/2009

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

thurion pisze:
adeon pisze:Sytuacja z DMP jest irytująca - w zeszłym roku było to samo - i wtedy w ramach wyjątku turniej został zaliczony, bo zgłoszenie było bodajże dzień albo 2 za późno. Ale zgłaszanie turnieju PO turnieju jest skandaliczne i moim zdaniem turniej nie powinien być zaliczony.
<lol> ja mam nadzieje ze zartujesz, jak DMP nie zostanie zaliczone to chyba wyjebie komus z baśki przy nastepnej okazji ;)

a tak serio... nie robcie sobie jaj panowie, 235 osob, najwiekszy turniej w Europie... mysle ze Szmaja nie bedzie taki małostkowy :wink:

co do zglaszania to imo kazdy master powinien byc zglaszany z automatu przez osobe prowadzaca ranking, tak na przyszlosc...
thurion pisze:
adeon pisze:Generalnie zjebka należy się orgowi...
a kto byl orgiem? Polcon? Ad Astra? Szafa? czy moze JJ jako sedzia glowny? <lol> to nie jest turniej lokalny... to nie jest nawet masterek na 80 osob... to jest DMP

Często zgadzam się z Adeonem, zgodzę się i tym razem.
Nie zaliczajcie DMP do ligi. Okaże się co jest ważniejsze – gracze czy organizacje która ich reprezentuje.
Nie zaliczajcie DMP do ligi. Do czego? Do czegoś bez czego ten turniej świetnie się obejdzie. Nie jestem tylko pewien jak liga będzie się miewać bez turniejów, ale na pewno sobie jakoś poradzi, a nie zgłaszanie DMP to jakaś recydywa. Tę tradycję trzeba ukrócić - nie zaliczajcie DMP do ligi.
Proszę również o wyznaczenie jakiś kar organizatorom. Na przykład – odebranie Ad Astrze jakiegoś dodatkowego miejsca na LL. Albo zakazanie im robienia DMP w przyszłym roku.
Szafę również należy ukarać, to przecież jego pomysł. Jakby go tu ukarać… Może wywalić z LL? Jeśli w ogóle na niej jest…
JJ co prawda dopiero na tydzień przed DMP zdecydował się je sędziować, ale mógł zgłoszenia z miesięcznym uprzedzeniem dopilnować. Proponuję wprowadzić dla niego roczny zakaz sędziowania turniejów. Najlepiej ogólno – światowy, z zakazem sędziowania ETC.

Już?

Przeszło wam?
Pisząc bez sarkazmu – jak możecie komuś naskoczyć – zróbcie to. Przekonacie się jak ważną rzeczą jest organizacja której przewodzicie i wy sami.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Proponuję wprowadzić dla niego roczny zakaz sędziowania turniejów. Najlepiej ogólno – światowy, z zakazem sędziowania ETC.
Zgadzam się - proszę o jeszcze dwa głosy poparcia i prosze moderatora LL o zalozenie glosowania ;)
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: adeon »

Jedy Knight pisze:
thurion pisze:
adeon pisze:Sytuacja z DMP jest irytująca - w zeszłym roku było to samo - i wtedy w ramach wyjątku turniej został zaliczony, bo zgłoszenie było bodajże dzień albo 2 za późno. Ale zgłaszanie turnieju PO turnieju jest skandaliczne i moim zdaniem turniej nie powinien być zaliczony.
<lol> ja mam nadzieje ze zartujesz, jak DMP nie zostanie zaliczone to chyba wyjebie komus z baśki przy nastepnej okazji ;)

a tak serio... nie robcie sobie jaj panowie, 235 osob, najwiekszy turniej w Europie... mysle ze Szmaja nie bedzie taki małostkowy :wink:

co do zglaszania to imo kazdy master powinien byc zglaszany z automatu przez osobe prowadzaca ranking, tak na przyszlosc...
thurion pisze:
adeon pisze:Generalnie zjebka należy się orgowi...
a kto byl orgiem? Polcon? Ad Astra? Szafa? czy moze JJ jako sedzia glowny? <lol> to nie jest turniej lokalny... to nie jest nawet masterek na 80 osob... to jest DMP

Często zgadzam się z Adeonem, zgodzę się i tym razem.
Nie zaliczajcie DMP do ligi. Okaże się co jest ważniejsze – gracze czy organizacje która ich reprezentuje.
Nie zaliczajcie DMP do ligi. Do czego? Do czegoś bez czego ten turniej świetnie się obejdzie. Nie jestem tylko pewien jak liga będzie się miewać bez turniejów, ale na pewno sobie jakoś poradzi, a nie zgłaszanie DMP to jakaś recydywa. Tę tradycję trzeba ukrócić - nie zaliczajcie DMP do ligi.
Proszę również o wyznaczenie jakiś kar organizatorom. Na przykład – odebranie Ad Astrze jakiegoś dodatkowego miejsca na LL. Albo zakazanie im robienia DMP w przyszłym roku.
Szafę również należy ukarać, to przecież jego pomysł. Jakby go tu ukarać… Może wywalić z LL? Jeśli w ogóle na niej jest…
JJ co prawda dopiero na tydzień przed DMP zdecydował się je sędziować, ale mógł zgłoszenia z miesięcznym uprzedzeniem dopilnować. Proponuję wprowadzić dla niego roczny zakaz sędziowania turniejów. Najlepiej ogólno – światowy, z zakazem sędziowania ETC.

Już?

Przeszło wam?
Pisząc bez sarkazmu – jak możecie komuś naskoczyć – zróbcie to. Przekonacie się jak ważną rzeczą jest organizacja której przewodzicie i wy sami.
JJ - jasne jest, że wyniki i tak się uwzględni. Jednak za karygodne uważam takie olewanie regulaminu.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

adeon pisze:
JJ - jasne jest, że wyniki i tak się uwzględni. Jednak za karygodne uważam takie olewanie regulaminu.
Zamieszanie jest z tym DMP zawsze, a nie olewanie.
Mastery trzeba zgłaszać z automatu - inaczej znowu się powtórzy sytuacja, potem ktoś lokala nie zgłosi na czas i będzie niepedagogiczny syf.
Po co i na co?
Zgłaszać z automatu - albo robić za "przypominajkę".

A za ostry ton przepraszam - głowa jeszcze boli.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

drogi adeonie. chcialem zglosic turniej dmp, ktory odbedzie sie na koniec sierpnia 20p09 w lodzi zeby nie bylo problemu tego za rok...

To gdzie i kiedy bedzie nastepne dmp wiadomo po poprzednim. Zgloszenie turnieju na stronie nie jest waruynkiem koniecznym do zaliczenia turnieju. a dmp bylo zgloszone rok temu wiec nie rob prosze problemow co?

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Shino pisze:... Zgloszenie turnieju na stronie nie jest waruynkiem koniecznym do zaliczenia turnieju....
Zachęcam do zapoznania się z regulaminem.....

Niesamowite dla mnie jest to, że zamiast ochrzaniać orgów za niedopilnowanie tak podstawowej rzeczy wylewacie na mnie swoje frustracje... Czy ja jestem koordynatorem ? Czy ja jestem na LL ????? Trochę rozsądku....

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

shino pogódź sie :) nabijesz punkciki na nastepnych masterach :P

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

adeon pisze: Niesamowite dla mnie jest to, że zamiast ochrzaniać orgów za niedopilnowanie tak podstawowej rzeczy wylewacie na mnie swoje frustracje... Czy ja jestem koordynatorem ? Czy ja jestem na LL ????? Trochę rozsądku....
Przepraszam, nie wiedziałem.
A jak nie, to o co ci chodzi?
Co cię to obchodzi kiedy i jak zostanie zaliczony jekiś turniej do ligi, jeśli władze LL nie widzą problemu?
Dla zasady?
Daruj sobie.

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Jedy Knight pisze:
adeon pisze: Niesamowite dla mnie jest to, że zamiast ochrzaniać orgów za niedopilnowanie tak podstawowej rzeczy wylewacie na mnie swoje frustracje... Czy ja jestem koordynatorem ? Czy ja jestem na LL ????? Trochę rozsądku....
Przepraszam, nie wiedziałem.
A jak nie, to o co ci chodzi?
Co cię to obchodzi kiedy i jak zostanie zaliczony jekiś turniej do ligi, jeśli władze LL nie widzą problemu?
Dla zasady?
Daruj sobie.
Nie daruje. Za dużo czasu i energii poświęciłem, żeby ten system działał.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Powoli ta dyskusja zaczyna wyglądać absurdalnie bo ja już do końca nie łapię czy to ranking jest dla graczy, czy gracze dla rankingu.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Sprawa jest prosta jak dla mnie albo do trzech razy sztuka i za trzecim nie ma już przebacz albo musicie się pogodzić z tym, że ktoś po raz kolejny zawinił (znajdzcie winnego i go zlinczujcie ;p). Należy się zdecydować szybko zanim tu się zrobi niezły bigos nie dyskusja, a tasaki i noże pójdą w ruch.

Adeon ma rację bo niezgłaszanie tego wiedząc już kilka miesięcy wcześniej jest błędem organizatora/ów. Ja nasz mały lokal zgłosiłem jeszcze w sierpniu, a jest dopiero w październiku. Czy tak trudno to uczynić wcześniej? Te kilka okienek do wypełnienia.

PS. Adeon dałbym im ostatnia szansę, a za rok to nawet bym na ich miejscu nie pisał postów jakby znowu zapomnieli ;p.
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

Widze ze ktos usunął turniej druzynowy z wawy z rankingu ? kultowo druzynowo 4 bodajże, czemu tak sie stało?

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Robson pisze:Widze ze ktos usunął turniej druzynowy z wawy z rankingu ? kultowo druzynowo 4 bodajże, czemu tak sie stało?
Ja je usunąłem - wyniki były grubo po terminie, a przez błąd na stronie Szmajson nie wiedział o tym. Jak uzna, że jednak należy je uznać to wrzuci je z powrotem - nie jest to problem.

Robson
Niszczyciel Światów

ok tylko ze 40 osob zaraz bedzie sie pultac, ze im wynik zniknął a nie bylo o tym zadnej informacji :)

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

ja pierdziu, ale problem. wiadomo, ze dmp bylo zglaszane duuuzo wczesniej na ll, wiec nie widze specjalnego problemu tutaj...
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Jerzyn pisze:ja pierdziu, ale problem. wiadomo, ze dmp bylo zglaszane duuuzo wczesniej na ll, wiec nie widze specjalnego problemu tutaj...
A ja widzę - gdyby to dotyczyło jakiegoś biednego lokalika w zapomnianej miejscowości gdzieś tam w zakątku Polski to każdy by tylko sekundował aby nie zaliczyć. Mastery powinny być wpisywane z automatu i tyle - uniknie się kłopotów.

Adeonie - czy jest możliwe wpisanie pozostałych masterów bez dat szczegółowych i formatów, a tylko nazwa i miesiąc ?? Tak by było najprościej i potem tylko uzupełnić dane szczegółowe.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Scimitar pisze: Adeonie - czy jest możliwe wpisanie pozostałych masterów bez dat szczegółowych i formatów, a tylko nazwa i miesiąc ?? Tak by było najprościej i potem tylko uzupełnić dane szczegółowe.
Nie. Są to pola obowiązkowe w bazie.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Scimitar pisze:
Jerzyn pisze:ja pierdziu, ale problem. wiadomo, ze dmp bylo zglaszane duuuzo wczesniej na ll, wiec nie widze specjalnego problemu tutaj...
A ja widzę - gdyby to dotyczyło jakiegoś biednego lokalika w zapomnianej miejscowości gdzieś tam w zakątku Polski to każdy by tylko sekundował aby nie zaliczyć. Mastery powinny być wpisywane z automatu i tyle - uniknie się kłopotów.
Radziłbym nie rzucać słowem "każdy" bo mnie na ten przykład wszystko jedno czy ktoś wklepie turniej do bazy danych na stronie. Ważne tylko żeby taki turniej nie był wirtualny.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Szmajson pisze:
Orgom wykrecimy suty za to.
Dziś wieczorem jakoś wklepiemy to DMP.
.
i co tam z tymi wynikami :P :wink: :twisted: ?

Robson
Niszczyciel Światów

lokal kultowo 4 wrocil ... i znowu mam go 2 razy wpisanego ;)

ODPOWIEDZ