Demony bez grejtera. 2250.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Demony bez grejtera. 2250.
Najnowszy pomysł wyrwania sie z ram bloodziu/wrona ew. keeper, a przede wszystkim z niemozliwości grania a gunlajnami o ile teren nie sprzyja.
Demon prince of khorne, immortal fury, firestorm blade, winged horror
Latajacy terrorysta z 5 atakami s6 i rerolem hitów. T5 i w4 z wardem powinno starczyć na mniejsze rzeczy - na większe - kitramy sie w bloodletterach wylatując w kluczowym momencie.
Herald of khorne, juggernaut, armour of khorne, spellbrejker, sundering
Oczywista oczywistość.
10 bloodletters, champion
Coby gdzieś duży szef mógł siedziec przed ostrzałem, a w razie czego i bsb może.
10 horrors
10 horrors
Ktoś musi generowac dispelkostki i trzymac ćwiartki.
6 furies
6 furies
Wiadomo - zadania specjalne.
5 flesh hounds
5 flesh hounds
5 flesh hounds
5 flesh hounds
Trzon. Pokażcie mi armie która spokojnie bawi się z 4 oddziałami psów...
5 flamers
6 flamers,
Przecudowny oddział - miałem tyle na DMP - absolutna klasa sama w sobie dzialajaca zawsze, wszedzie i na wszystko.
niby tylko 4 kostki, ale -2 do casta i MR na waznych rzeczach powinien dawac rade. Demon prince - 200 punktów tańszy niż bladziu, duzo miekszy (t5 w4), niewiele słabszy (A5 S6 rerol hitów), i przede wszytkim: nie jest duzy, i nie ma pięciu ran - wiec może kryc sie w bloodletterach! Rozpa rozwiazuje totalnie i na maxa najwieksza wade demonów - kitranie luja przed artylerią.... tutaj z artyleri sie śmieje - moze mi naskoczyć.
No i przede wszystkim - najwiekszy power demonów - połaczenie 2 najbardziej rzexnickich oddziałów czyli psów i flamerów...Flamery, o ile tylko skitrm przed magia, zrobia to co zwykle (czyli wymiota pół armi wrogowi), a pieskami w takiej ilosci mogę wpadac w cokolwiek, i wiem ze to ja bede miał kontre, a nie przeciwnik.
Demon prince of khorne, immortal fury, firestorm blade, winged horror
Latajacy terrorysta z 5 atakami s6 i rerolem hitów. T5 i w4 z wardem powinno starczyć na mniejsze rzeczy - na większe - kitramy sie w bloodletterach wylatując w kluczowym momencie.
Herald of khorne, juggernaut, armour of khorne, spellbrejker, sundering
Oczywista oczywistość.
10 bloodletters, champion
Coby gdzieś duży szef mógł siedziec przed ostrzałem, a w razie czego i bsb może.
10 horrors
10 horrors
Ktoś musi generowac dispelkostki i trzymac ćwiartki.
6 furies
6 furies
Wiadomo - zadania specjalne.
5 flesh hounds
5 flesh hounds
5 flesh hounds
5 flesh hounds
Trzon. Pokażcie mi armie która spokojnie bawi się z 4 oddziałami psów...
5 flamers
6 flamers,
Przecudowny oddział - miałem tyle na DMP - absolutna klasa sama w sobie dzialajaca zawsze, wszedzie i na wszystko.
niby tylko 4 kostki, ale -2 do casta i MR na waznych rzeczach powinien dawac rade. Demon prince - 200 punktów tańszy niż bladziu, duzo miekszy (t5 w4), niewiele słabszy (A5 S6 rerol hitów), i przede wszytkim: nie jest duzy, i nie ma pięciu ran - wiec może kryc sie w bloodletterach! Rozpa rozwiazuje totalnie i na maxa najwieksza wade demonów - kitranie luja przed artylerią.... tutaj z artyleri sie śmieje - moze mi naskoczyć.
No i przede wszystkim - najwiekszy power demonów - połaczenie 2 najbardziej rzexnickich oddziałów czyli psów i flamerów...Flamery, o ile tylko skitrm przed magia, zrobia to co zwykle (czyli wymiota pół armi wrogowi), a pieskami w takiej ilosci mogę wpadac w cokolwiek, i wiem ze to ja bede miał kontre, a nie przeciwnik.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Cieszę się że w innych częściach polski przemyślenia demoniczne sa generalnie w kazdym punkcie rozpiski diametralnie inne
DP to 200 punktów tańszy bloodziu z lepsza przezywalnoscią (oddział bodyguardów!) i dwoma atakami mniej.
DP to 200 punktów tańszy bloodziu z lepsza przezywalnoscią (oddział bodyguardów!) i dwoma atakami mniej.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
wiadomo że do wrony sie nie umywa, ale cienki to jest keeper w porównaniu do bloodzia
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
true
Tylko że keeper przy całej swojej taktyczności ma imho za mały wygar i zbyt dużo wad, których wrona nie posiada - jest pewniejsza, bezpieczniejsza, robi wynik i nabija punkty od pierwszych tur... Mi pasuje idealnie do bardzo zachowawczego, nie maskującego ale raczej solidowego sposobu gry. Szczególnie wsółpracując z tuzinem flamerów
Tylko że keeper przy całej swojej taktyczności ma imho za mały wygar i zbyt dużo wad, których wrona nie posiada - jest pewniejsza, bezpieczniejsza, robi wynik i nabija punkty od pierwszych tur... Mi pasuje idealnie do bardzo zachowawczego, nie maskującego ale raczej solidowego sposobu gry. Szczególnie wsółpracując z tuzinem flamerów
mysle ze twoja wrona w grze z moim keeperem za duzo by nie zrobila, stalbys twarza do lasu ew do krawedzi stolu...szafa@poznan pisze:true
ale generalnie true true ze wrona jest silniejsza
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
ja też mam syrenke
poza tym - siła oddziału X nie wynika z tego jak działa przeciwko oddziałowi Y, tylko jak działa przeciwko całemu alfabetowi
poza tym - siła oddziału X nie wynika z tego jak działa przeciwko oddziałowi Y, tylko jak działa przeciwko całemu alfabetowi
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
luknij na edita dwa posty wyzej. theoryhammera nie kultywuję
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
nie wiem, robiłem rozpe z głowy - jak nie to gnój
Dno i wodorosty, a bez scrolla to raczej jest nie najlepszy pomysł (przynajmniej takie jest moje wrażenie po DMP, gdzie miałem 1 scrolla, który mi się raczej przydawał na "kluczowy" czar).
Możesz np zdjąć jedne psy ( ) i wrzucić heralda Tzeentha, ale to oczywiście jedne psy w plecy, a na nich Ci raczej zależało. Innej opcji wygenerowania tego scrolla to raczej nie widzę (bo przecież nie kosztem flamerów). Chyba, że kosztem przerzutów / +1 do siły , ale to by zepsuło chyba całą twoją ideę
Możesz np zdjąć jedne psy ( ) i wrzucić heralda Tzeentha, ale to oczywiście jedne psy w plecy, a na nich Ci raczej zależało. Innej opcji wygenerowania tego scrolla to raczej nie widzę (bo przecież nie kosztem flamerów). Chyba, że kosztem przerzutów / +1 do siły , ale to by zepsuło chyba całą twoją ideę
W robocie jestem, czyli nie mam jak sprawdzić. Ale z tego co pamiętam to DP też jest mostetem i do oddziału się nie dołączy (ta rameczka z początku demonich zasad, jak ktoś ma niech luknie). Więc raczej motyw przeżywalności odpada.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
póki ma mniej niż 5 ran, to może siedzieć w oddziale i miec lukałta, mimo ze jest monsterem.
-
- Wałkarz
tak z zupelnie innej beczki - bloodthirster kosztuje 450pkt - dlatego jest dobry!