Pytania krótkobrodego - stary temat

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

Zablokowany
Awatar użytkownika
Gruby
Wałkarz

Post autor: Gruby »

da sie krasiami grac i wygrac z Vc lub innym szajstwem ale wymaga to nagimnastykowania sie choc nie jest okropnie :lol2:

Awatar użytkownika
Phelot
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Phelot »

To to ja wien Gruby:D Tylok mierzi mnie ze taki VC to jedynie co musisz robic to rzucac magie i isc do przodu;] No dobra ale koniec juz flame'u;p

Fallan

Post autor: Fallan »

To ja mam takie pytanie. Podobno helfy mają jakieś cacko przeciwko krasiom. Nie mam pojęcie cóż to takiego. Mógłby mnie ktoś oświecić?

Awatar użytkownika
Gruby
Wałkarz

nie wiem co to ale tak czy tak to pewnie jakies szajstwo ktore nic nam nie zrobi :D

Awatar użytkownika
Phelot

Fallan pisze:To ja mam takie pytanie. Podobno helfy mają jakieś cacko przeciwko krasiom. Nie mam pojęcie cóż to takiego. Mógłby mnie ktoś oświecić?

Zagladni po prostu do army booka:>
Nie wiem dokladnie o co moze ci chodzic maszyna/czar/item/etc?:D

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Jest taki przedmiot... Enchanted item: Pendant of Vengeance... :wink: Musisz rerolowac kazdy udany rzut na uderzanie runki z kowadla... Dodatkowo masz -1 na tabelke missfire'a... :D
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Phelot

Jest tez pare innych rzeczy - jak czar Vauls Unmaking czy zwyczajny Bolec - dwa bolce dobrze siekaja.

Awatar użytkownika
Gruby
Wałkarz

2 bolce to nic jak zaczynamy to w I turze jak mamy katapy to ich nie ma ;]
a nawet jak nie zaczynamy to co z tego trafi srednio 4 ale 2 zrani i mamy save jak zginie nam 2/3 goscioow od 2 bolcow w jedna ture to i tak przeciwnik moze sie cieszyc
a jak strzela duzym to i tak nic nie zrobi bo nie trafi ;]

Awatar użytkownika
Phelot

Bierzesz poprawke na to ze przecelujesz, albo na misfire'a albo scatter'a?:D Latwo tak nie jest, ale strasznie trudno tez nie (szczegolnie jesli zakupilismy runy:)

Awatar użytkownika
Gruby
Wałkarz

no tylko ze wprawny gracz krasi to jest pewien na 99% ze do tamtad jest np 29 cali to nic trudniego jak sie troche dluzej pogra ja po 2 miechach zawsze trafialem z deklaracja a i scatter nie jest taki zly najgorszy jest misfire ale z inzynierem male jest prawdopodobienstwo wybuchu

Awatar użytkownika
Gruby
Wałkarz

zreszta zostali jeszcze crossi ktorzy nie raz udowodniali ze sa wspaniali do rozwlania obslugi ;]

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Jak grasz juz spory kawal czasu, to przecelowanie z klopy zdarza sie raz na 50 strzalow... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

ale klopa nie wybucha :P!
Ona sie załamuje czy jakos tak, ale nie wybucha !
niom, po pewnym czasie ma sie smykałke do tego ;)

Awatar użytkownika
Gruby
Wałkarz

no ty tez powinines miec to cos grajac impeium z dzialmi i innymi machinami ;]

Awatar użytkownika
slifek
Pseudoklimaciarz

Post autor: slifek »

Z innej beczki.
Krasie po lesie poruszaja sie o 1' czy o 2' ? I czy moga sie poruszac po Very ciezki teren?

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

po lesie ruszają się 1,5 cala.
po very ciezkim tez moga, czemu nie?
Obrazek

Awatar użytkownika
slifek
Pseudoklimaciarz

Post autor: slifek »

Bo zawsze gralem na ruch pelnocalowy a 3/4 daje wynik<1 :) Czyli mozna byc upierdliwym i ruszyc sie powiecmy 0,34' ? Bo o ile pamietan (ale moge sie mylic)wheel (skrecanie?) zaokragla sie do 1' ... tak :?:

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

nic się nie zaokragla, chyba że tak ustalisz z przeciwnikiem... normalnie 1,5 cala to 1,5 cala, 0,7 cala to 0,7 cala... Ale jak wygodniej to można sobie zaokrąglać.
Obrazek

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

To mnie zawsze w krasiach śmieszyło, te ruchy i 'ruszki', aby jak najekonomiczniej wykonać ruch itp. byle by nie stracić tych cennych cali. I ten uśmiech na twarzy przeciwnika, gdy patrzył na te cyrki, jak moje kwadraty ustawiają się o te dziesiętne części calowe, a w efekcie ruszyły się może o cal lub 1,5.

Awatar użytkownika
Vanirh
Chuck Norris

Post autor: Vanirh »

eee, okurdemol, ja przyjmuje inną taktykę.... na niektórych przeciwników z klckami piechoty(szczury, orci,) ruszam na pełnej parze do przodu co często dziwi moich przeciwników

Zablokowany