Przegiecie pały. Czyli HE+De na 1500 parówka

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Rakso_The_Slayer pisze:
EDIT:
Kosa - a znajdź mi wytłumaczenie dla sojuszu Imperium z księdzen z Demonami...

;)
prosze bez takich chlytów ;)

a może te demony dzięki plomiennemu przemówieniu klechy się nawrócily? :-k
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Kto wtedy będzie krzewił misję gry dla zabawy i samego grania nie dla samego wyscigu o złote pantalony jak mnie zabraknie
Murmandamus, zgodnie z ostrzeżeniem, pierwsza żółta kartka. Później trzeba będzie Ci trzeba zablokować dostęop do działu rozpisek.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Murmandamus, zgodnie z ostrzeżeniem, pierwsza żółta kartka. Później trzeba będzie Ci trzeba zablokować dostęop do działu rozpisek.
O widzę że czujesz się zagrożony i chcesz mnie uciszyć. Właśnie straciłeś mój szacunek.( nawet jesli ci on wisi. Cóż masz włądzę. i na to nic nie poradzi się to możesz dyktować warunki. :x )
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

Popieram Murma i Raksa...pitolic takie rozpiski...

tez mnie możecie nazwac fluffowa pierdołą....

mam w dupie to że mogę stracic 10 zł idąc na turniej..jadę tam po to zeby dobrze się bawić i poznac nowych ludzi.. no i oczywiście pograc w Battla bo o to chodzi...

a Powergamerom nie mówię ssijcie- pewnie nawet tego nie potrafiliby bez rozpiski ściagniętej z netu... :D

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Tak jak przedmówcy to jest herezja nie rozpiska !!!! :D Czas aby powstał RWK - Ruch Wyzwolenia Klimatu :D :D :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

To sobie róbcie ruch wyzwolenia klimatu w odpowiednich miejscach, a nie zaśmiecajcie innych tematów swoimi wynurzeniami.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

@ UP
No w rzeczy samej jednym postem tak zaśmieciłem ten temat, że tydzień sprzątania na forum Was czeka. (zapewne z tym Ruchem Wyzwolenia Klimatu nie zrozumiałeś żartu)

Co do rozpiski wersja ofensywna jest ciekawsza, nigdy nie lubiłem grać na magi. Nie wiem po ile jest jazda w HE ale tych 7 WL bym zamienił na jakiś oddział jazdy - silvery albo jakieś orzełki. 2 skrole starczą?
Ostatnio zmieniony 3 wrz 2008, o 08:43 przez Corvus Albus, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Nie zaśmieciłeś jednym postem tematu, tylko ty, murm, jak i w sumie ja zaśmiecamy go przez jedno bezmyślne wynurzenie, które nikomu nie jest potrzebne. Stuknijcie wy sie w łby i pomyślcie troche nad tym, co wy wypisujecie na części forum gdzie ludzie chcą opini o tym, jaką moc/przydatność etc. ma rozpiska, a nie o tym, że bardzo lubicie fluff i jest wam bardzo przykro, ze inni maja w powazaniu to, ze lubicie fluff.
A jeśli ty Murm swój post skierowany do Jankiela napisałeś na serio, to naprawdę coś jest z tobą nie tak.
Uerph.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

hmm... temat jest po to, żeby komentować rozpiskę. Tak więc komentujemy tą rozpiskę. To Wy (np. Jankiel) zaśmiecacie ten temat bo zamiast pisać o rozpisce to wrzucacie na klimaciarzy, którzy piszą po prostu, że rozpa im się nie podoba i nie trzyma klimatu WFB. Więc kogo nalezałoby usunąć?... :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Wszyscy doskonale wiemy, o jaki komentarz rozpy chodzi w tym dziale i nie zgrywaj idioty.
Uerph.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Dobra zakończmy tą rozmowę i tyle. Wszyscy wiedzą o co chodzi i lepiej nie drążyć dalej tego tematu.
Obrazek

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

EDIT:
Kosa - a znajdź mi wytłumaczenie dla sojuszu Imperium z księdzen z Demonami...
Ksiądz jest opętanym heretykiem, ktory wierzy ze te demony to anioły zesłane przez sigmara aby uratowć imperium. Zresztą, sam je przyzwał.

HE + DE? Pokażcie mi rase gdzie nie ma zdrajcow. mały kontyngent HE zdradził (przypominam 6edycyjna zasade "intrygi na dworze"), DE powściągnęły swoja nienawiść bo widzą w nich narzędzie do osiągnięcia konretnych celów.

Krasie z zielonymi? Toz po tej samej stronie w burzy chaosu walczyli.

Jestescie żałośni bando pseudo-klimaciarzy ;) to jest gra wyobraźni, a traktujecie prawdy zawarte w army bookach jako jedynie słuszną biblię w której nie wolno majstrować.

Jeszcze jakis sojusz do wytłumaczenia?
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Moda uprasza się o wydzielenie wątków o klimacie do osobnego, bardziej przystającego działu. :)

Każdy sojusz da się jakoś uzasadnić, nawet najbardziej pokręcony (choć opętany kapłan winien utracić moce, w końcu Sigmar nie jest takim sojuszem zachwycony ;) ).
Z tym, że takie przypadki jak pisze Szafa to raczej wyjątki, odyktowane potrzebą chwili czy specjalnymi okolicznościami. Ogół postępuje inaczej, a my mamy te wyjątki na co drugim stole. :) Też nie lubię nieklimatycznych sojuszy, ale będę je na turniejach dopuszczał (taki kompromis między bezklimaciem a klimatem ;) ). Najprawdopodobniej jednak będę stosował jakieś zasady odzwierciedlające fakt, że z takim sojusznikiem nie do końca godnym zaufania nie współpracuje się za komfortowo.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Dokładnie. Skoro jest taki sojusz empire+demony to niech kapłan nie może wykorzystywać swej magii bo traci ją sprzeniewierzając się religii.

A orki i krasnoludy to akurat ramię w ramie nigdy nie staną. Krasnoludy są zbyt uparte i pamiętliwe, orki zbyt głupie by pomyśleć o sojuszu.

Ale ok, koniec na temat klimatu. Niech to podforum pozostanie domeną ludzi których interesuje jedynie powerność rozpiski, niezaleznie od tego jak beznadziejnie ona wygląda...
Obrazek

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

choć opętany kapłan winien utracić moce, w końcu Sigmar nie jest takim sojuszem zachwycony
No co ty - dostanie nowe, lepsze od Tzeentcha ;)
A orki i krasnoludy to akurat ramię w ramie nigdy nie staną. Krasnoludy są zbyt uparte i pamiętliwe, orki zbyt głupie by pomyśleć o sojuszu
Powtarzam - historia storm of chaos wskazuje co innego.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

szafa@poznan pisze: No co ty - dostanie nowe, lepsze od Tzeentcha ;)
Dokładnie. ;) Tzeentcha czy też kogo sobie tam upatrzył (albo raczej kto tam sobie jego wypatrzył :) ). Tylko wtedy co ma do tego dalej Sigmar? ;)
szafa@poznan pisze: Powtarzam - historia storm of chaos wskazuje co innego.
No to jest właśnie taki wyjątek. I chyba ten "sojusz" nie polegał na tym, że parlamentariusze orków udali się ku namiotom krasnoludów i w dwornych słowach poprosili o przymierze. ;)
Uważam, że takie sojusze są możliwe, ale w bardzo specjalnych warunkach i bardzo często bez bezpośrednich zamiarów "sprzymierzeńców". Ot, na ten przykład w norach/kopalniach pojawiły się demony i trza je wspólnie wymieść, a potem znów radośnie bawić się ze sobą. ;)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

każdy ork lubi dobra bitke, skoro krasnoludy wybeirają sie wojne z demonami, a orki sa w poblizu to orki pomyślą, ze najpierw skopią demony, no bo demomny to lepsza bitka niż krasie, takze zieloni przylaczą się do wyrpawy krasnoludów. Po skopaniu dupsk demonom skopią znowu dupska tym kudlatym stworkom ;)

coś jak w kampani DoW :D
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Dobra jak to macie w zwyczaju pisać SKOŃCZCIE TO FLUFFOWE PIERDZENIE :D :D :D proponuję założyć dział "Klimatyczny WFB" i tam można się rajcować wszystkim co związane z klimatem i może wtedy nie będzie taki sytuacji typu wojna o klimat :>
Obrazek

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

No to jest właśnie taki wyjątek. I chyba ten "sojusz" nie polegał na tym, że parlamentariusze orków udali się ku namiotom krasnoludów i w dwornych słowach poprosili o przymierze
Nie, dlaczego - po prostu w ogniu walki okazało sie że stoja ramie w ramie naprzeciwko nich ośmiometrowy gigant chaosu... Ork wbił mu dwój dwureczny topór z stopę, a kraś poprawil z kuszy w oko - i ledwie zauważyli że to właśnie śmiertelny wróg uratował im zycie...spojrzeli po sobie, ork obnażył zęby, krasnolud zacisnął klykcie na kolbie kuszy, gotowi rzucic sie sobie do gardeł, ale zza cielska powalonego giganta zaroiły sie bestie chaosu - nie było czasu na myslenie - ork rzucił sie wprost na nie dając krasiowi czas do ponownego napięcia kuszy...

Ogien walki, pelen spontan, niechętna neutralność - to jest sojusz krasi z orkami, nie gorszy niż brytyjczyków z stalinem w `41 ;)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Szafa, ale ja mam dokładnie to na myśli. :D Niechętny i chwilowy sojusz przeciwko dużo potężniejszemu wrogowi, a potem powrót do utartych schematów. :) Tylko uważam, że takie sojusze powinny być rzadkie. Nie chcąc uniemożliwiać ich osobom chcącym grać w takim zestawieniu wezmę i napisze na swój turniej jakieś zasady odzwierciedlające chwilowość i niepewność takiego sojuszu (w 5 edycji było coś takiego, dla przykładu).
Wytnijcie naszą dyskusję gdzieś, plz. :)

ODPOWIEDZ