I oto pewnego pięknego dnia kapłan Rotgier porwał swym płomiennym przemówieniem masy chłopstwa aby ruszyli z nim na krucjatę przeciw wrogom Imperium...a tak naprawdę - przeciw jego osobistym wrogom. Z czasem przyłączył sie do niego spory oddział awanturników na koniach, a także młodych i jeszcze niedoświadczonych Rajtarów..banda zrabowała jedno działo ale że obsługiwać go za bardzo nie potrafią, to efekty strzelenia są bardzo mizerne....Poźniej dołączył do Rotgiera jego brat Alryk oraz młody szlachcic bardzo dumny z posiadania swego pegaza,a także jeszcze czegoś w zanadrzu....
1500 Pts - Empire Army
Warrior Priest of Sigmar - Rotgier
General; Barding; Shield; Warhorse,Great Weapon
Dawn Armour
Warrior Priest of Sigmar - Alryk
Great Weapon
Armour of Meteoric Iron
Captain
Lance; Full Plate Armor; Shield; Pegasus
Aldred's Casket of Sorcery
Pegasus
10 Huntsmen
19 Flagellant Warbands
10 Free Company
10 Free Company
4 Pistoliers
Musician
Outrider
Repeater Pistol
Great Cannon
8 Knights of the Inner Circle
FCG, Great Weapon
Standard of Arcane Warding
18 Flagellant Warbands
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 4
Models in Army: 89
Total Army Cost: 1497
Chłopskie Oddziały Imperium 1500
klimat tu jest
... ale sukcesów tej rozpisce nie wróżę (chyba że przeciwnik też gra na klimat)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
IMO klimat jest... ale ni jak go w rozpie nie widać ja bym dał zamiast kawy jedną 5 i pistolierów wywalić i wziąć więcej łuków
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
-
- Wałkarz
klimat moze i jest, ale ja takze nie wroze tej rozpisce sukcesow...lepsza bylaby na jakas kampanie ze specjalnymi zasadami, cos w rodzaju daemonic incursions opisanych w wd[/quote]
"Coś" ugrać się da...jest jedno działo , jest milicja do odginania szarż i są dwa klocki flagellantow w których powinien ugrzęznąć przeciwnik i być przetrzymanym zanim dopadnie go moja kawaleria....słaba ochrona przeciwmagiczna, przynajmniej w części, jest ratowana przez Alfred Cascet...a Pistolierzy są również do zastawiania pułapek ....Szału tym się nie zrobi, ale ....