Proksowanie na turniejach

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Scimi, ja za takie zdejmowanie figsów to nawet bym Ci browczyka postawił, jeśli nie dwa :roll:
oczywiście nie na samym turnieju, jeśli jest zakaz ;)

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Scimi postrach demonów :lol2:

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Właśnie o to chodzi Scimi, żeby taka dyskusja wreszcie skłoniła do respektowania i wyciągania konsekwencji za łamanie regulaminu. Przecież pojawienie się na masterze z spełniającą wymagania armią to jedynie przejaw kultury os., a piętnowanie odstępstw to walka o poprawę kultury grania na wielkich imprezach (przez kulturę grania rozumiem nie tylko nie wałkowanie przeciwnika).

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

jakiś czas temu na turnieju pożyczyłem młodemu chłopaczkowi 40 krasio-wojów. biedak nie miał kasy żeby ich kupić a kartoników nie chciał wystawiać..

jeśli na lokala przychodzi dzieciak który chce grać a ma kartoniki: bo nie wie do końca jaką armię będzie zbierał/nie ma kasy/etc...to niech gra...

jeśli na mastera przychodzi koleś i ma "różowe" driady jako horrory to niech spada..nie macie skurkowańca który na masterze wywali gostków za takie numery?
to zgłaszam się na ochotnika...mastery na zachodzie kraju chętnie wspomogę swoją skurkowanością..

a co o mnie w żalach na BP napiszą to mi wisi :D

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

taa...

http://tsoalr.com/?p=18

pozdrawiam proxiarzy ;)

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

żeby nie powiedzieć
http://tsoalr.com/?p=19
:roll:

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

Ale fajnie by bylo gdyby cos z tych dyskusji wyniklo. Ja teraz w pocie czola washuje armie na Arene na ktora mam nadzieje sie pojawic i bede zly jak moje jaszczurki spotkaja jakis syf. Ciekawe czy ludzie ktorzy beda odpowiedzialni za wysywig i malowanie wykaza jaja.
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

Ja też picuje armię na Arenę, więc jest nas już dwóch :wink: Ale sporo mi jeszcze niestety zostało...
putoa alasti avantoon! :wink:

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Tak tak, fajnie tak pogadac, ale co innego gdy przyjezdza do ciebie na mastera kilku graczy, ktorzy reprezentuja jakiejstam srodowisko na ktorym ci zalezy, i ktore zapraszales. Jechali te 350km, marnujac troche kasy i caly weekend i kto takiej osobie ktora zarzeka sie ze np. zapomniala pol walizki figurek (ew. ktora zaczyna grac, i ocene malowania dostaje pod koniec pierwszego dnia) odmowi dalszej gry?

Wole karniaki, ale nie wyrzucanie.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

karlee pisze:Tak tak, fajnie tak pogadac, ale co innego gdy przyjezdza do ciebie na mastera kilku graczy, ktorzy reprezentuja jakiejstam srodowisko na ktorym ci zalezy, i ktore zapraszales. Jechali te 350km, marnujac troche kasy i caly weekend i kto takiej osobie ktora zarzeka sie ze np. zapomniala pol walizki figurek (ew. ktora zaczyna grac, i ocene malowania dostaje pod koniec pierwszego dnia) odmowi dalszej gry?

Wole karniaki, ale nie wyrzucanie.
Ale nie mówimy tutaj o wypadkach tylko o umyślnym "przygotowaniu" armi z plasteliny czy czegokolwiek podobnego... zapomniałeś zombi czy czegokolwiek innego? wskrzeszaj tak abys nie przedobrzył...umowa z przeciwnikiem i tyle...
Są sytuacje wyjątkowe i są sytuacje przygotowane...nie wmówisz mi że klijent na szybko przemalował pół armi zeby wystawić demony które mu się "zepsuły"... ludzie litości... chcesz widzieć obrzygane armie? to dopuszczaj takie i graj z takimi :x ale nie broń ich... teraz wszyscy siedzą po kontach jak przyszło do jakiejś rozmowy...

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

To był tylko przykład. Ale moze być tez tak ze gracz specjalnie przygotował armie z modeliny, a dla sedziego powie ze zapomnial walizki, wiec kupil na dworcu modeline, i zrobił ją w pociągu (w koncu przez te 350km to można zrobic i pomalować nawet :P). Naprawde fantazja jest duża :P Ale zreszta co ja mówie. Oto mój apel do wszystkich co się pienią ze za proksy powinna byc dyskwalifikacja:

zróbcie sami mastera, i wyrzuccie tam kilka osob, to pogadamy. Ew. zacznijcie od siebie i na masterach gdy zobaczycie grajacych proksami to idzicie do organizatora i DOMAGAJCIE się aby tamtych graczy wyrzucic z turnieju. DOMAGAJCIE sie twarza w twarz, dla ludzi, z ktorymi bedziecie pić wieczorem - tak jak to robicie na forum.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

wiesz, ja bym nie przyjechal z proxami na mastera, bo to po prostu wstyd. Sami zacznijcie od siebie, proxiarze

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

niby 40-stka ale taka ciekawostka....
http://www.pawelandrys.wolsztyn24.pl/wa ... 0k_13.html
i co powiecie na styropianowe modele? :roll:

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Morrok pisze:wiesz, ja bym nie przyjechal z proxami na mastera, bo to po prostu wstyd. Sami zacznijcie od siebie, proxiarze
mnie tam karlee przekonal... 30 pkt karnych na wejsciu i tyle... ci co jada po pkt do ligi armiami kupami nie przyjada... a ci co chca sobie tylko popic wieczorem przyjada i nie bedzie jakichs niesnasek przez wyrzucanie, we wszystkich tych pomyslach niewazne jakich najwazniejsze jest jedno... aby byly konsekwentnie realizowane... a nie ze kolex X jest moim kolega i mu nei dam karniakow...

ja tam po ogladaniu syfo armii sie zawzialem i nie mam zamiaru dopuszczac kosteczek do wskrzeszania itp itd, wszsytko modele, jak ktos bedzie mial armie z dupy to nie omieszkam zglosic tego sedziemu, nawet jesli zostane okrzykniety mega chujem :roll:

zacznijmy od siebie ;)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

i co powiecie na styropianowe modele?
Kurwa... Ja pierdolę... Ten facet wyrzeźbił sobie kilka tysięcy modeli :shock:

Respect!
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Ja jak gram na masterze to nie pozwalam wampirom wskrzeszać jak nie mają modeli - po prostu ich problem, jak mają tylko 3 baty a nie 10 albo posiadają tylko 20 rezerwowych zombie czy ghuli. No i na Draconie to od razu zaznaczałem - wiadomo - Bless miał modele i po mojej prośbie w międzyczasie pozamieniał kostki (wiadomo - przeciwnik kminił to był wtedy czas na to) i było spoko. Zresztą nie widzę problemu by zrobić se dodatkowe szkielety, czy nawet od biedy rączki i główki na podstawkach - dipping na to, jakaś trawka, posypka i gites - styknie. Ale jak ktoś wyrzuca wiadro plastików i mówi, że nie miał czasu malować to sorry - master to armie pomalowane.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Scimitar pisze:Ja jak gram na masterze to nie pozwalam wampirom wskrzeszać jak nie mają modeli
no jasne ze o masterach mowa... na lokalach to mi to powiewa, byle zeby kartoniki byly opisane ;)

ja mam miekkie serce widac bo zawsze na kosteckzi pozwalalaem... :roll:

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Czytając jakiś battle reporcik na TWF (chyba od Asgera z ligii) to u nich jest tak, że jak jeden gracz ma całą armię pomalowaną a drugi nie, to ten pierwszy dostaje darmowy przerzut 1 dowolnej koszteczki w trakcie gry. Może jakieś wariacje na ten temat ?
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

ja mam miekkie serce widac bo zawsze na kosteckzi pozwalalaem...
Ja też. Z drugiej strony wolę, jak przeciwnik szybko ustawi 3 kostki, zamiast wygrzebywać 15 figurek.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Jankiel pisze:
ja mam miekkie serce widac bo zawsze na kosteckzi pozwalalaem...
Ja też. Z drugiej strony wolę, jak przeciwnik szybko ustawi 3 kostki, zamiast wygrzebywać 15 figurek.
zawsze moze to robic w twojej turze ;) albo miec przygotowane na wierzchu...

ODPOWIEDZ