Warhammer: MARK OF CHAOS

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Witam.

Znalazłem sposób na ten znikający kursor. Po wyjściu do menu gdy kursora oczywiście już nie ma, trzeba na chwilę wyjść do Windowsa (ctrl+esc) a następnie znów wrócic do gry. Kursor się na nowo pojawia :)

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Albo alt+tab.

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Mam pytanie do osób grających w tą grę:
Czy na 256DDR pamięci, gra będzie mi chodzić, czy może nie działać lub się zacinać?
Chodzi mi o minimalne wymagania, bo wyższych mój komp napewno nie spełni.
Bo reszta oprócz pamięci myśle że wystarczy, jak tak patrzałem na wymagania w internecie.

Awatar użytkownika
Troyan
Mudżahedin

Post autor: Troyan »

Nie da rady. Jaki masz procek ?
Obrazek

Chłopi-przy-broni. A Bronia bez kiecki.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Troyan pisze:Nie da rady.
tez watpie... sciagnij demo i sprobuj.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Piotr3K
Kretozord

Procesor mam 2500 mhz chyba.
Na karcie graficznej 128 ram.
A może ktoś podać strone z demem?

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

powinno byc na www.markofchaos.pl
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Piotr3K
Kretozord

Ok, dzięki
Już ściągam 8)

Awatar użytkownika
High Elf
Mudżahedin

Post autor: High Elf »

Piotr3K pisze:Ok, dzięki
Już ściągam 8)
powodzenia ;) ale na sukces bym nie liczył
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Remo
Falubaz

To są jaja!

Ostatnio grałem jedną bitwę z kumplem po necie. Wygrałem ją magiem na ostatnim punkcie życia :D Tak więc zapisałem powtórkę żeby potomni mogli oglądać ten wyczyn.

Potem przyszedł do mnie kuzyn i puściłem mu tą powtórkę. Mówię: "popatrz jak zlałem chaos" I co się okazało? Okazało się, że w powtórce bitwę przegrałem... :shock:

Chodzi o to że w powtórkach są zapisywane tylko ruchy wojsk i wydawane rozkazy a nie jest uwzględniane to, że użyłem na magu Potion of healing. Także w powtórce zginął wcześniej niż naprawdę.

Nie znam się na robieniu gier i programowaniu ale myślałem, że replay jest robiony na zasadzie nagrywania obrazu jak kamerą. Okazuje się, że jest inaczej....

Awatar użytkownika
Vilgefortz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Vilgefortz »

Szaman pisze:powinno byc na www.markofchaos.pl
wydaje mi sie ze szybciej powinno pujsc z
http://www.fileplanet.com/filelist.aspx?s=105912&v=0
jest i demo single i multi tylko trzeba miec konto na spygame :d

Awatar użytkownika
Vilgefortz

Nie znam się na robieniu gier i programowaniu ale myślałem, że replay jest robiony na zasadzie nagrywania obrazu jak kamerą. Okazuje się, że jest inaczej....
gdyby bylo jak nagrywanie obrazu kamera to nie chciej widziec ile by takie demko zajmowalo puzniej na dysku ;)
btw. podobne jaja sa w op.flashpoint tam za kazdym razem filmik wychodzi inaczej :d

Remo
Falubaz

Vilgefortz pisze:
gdyby bylo jak nagrywanie obrazu kamera to nie chciej widziec ile by takie demko zajmowalo puzniej na dysku ;)
btw. podobne jaja sa w op.flashpoint tam za kazdym razem filmik wychodzi inaczej :d
Wiesz. Jeśli teraz 80 GB twardego to jest standard to ja bym się o pojemność nie martwił. Ile taki filmik może zajmować? Na pewno niewiele.
Np. w Carmaggaedon II relacja z wyścigu (ile by on nie trwał) była nagrywana w formie video jakby i o pojemność HD nikt się nie martwił. I mimo, że to starsza gierka to jakoś dawała radę ;)

Awatar użytkownika
Vilgefortz

Ile taki filmik może zajmować?
zakladajac ze jest to standardowa taka jak sobie rzyczysz animacja?
hmmm conajmniej 24 klatki na sekunde kazda jedna to wlasciwie bmp o rozdzielczosci powiedzmy 1600x1200... tego 80 GB ci braknie po jakichs 5-10 minutach :)
chyba nie zdajesz sobie sprawy ile zajmuje film na kompie chyba ze bierzesz pod uwage divx no to spoko zdecydowanie mniej tylko ze trzeba by to na bierzaco kompresowac... powiedzmy ze wymagania wzrosna do ok 3 GB RAM :) i to jakiegos szybkiego RAM :d
Np. w Carmaggaedon II relacja z wyścigu (ile by on nie trwał)
akurat w carmageddonie jednak bylo ograniczenie czasu powtorki :) do tego wez po uwage ze gra zazwyczaj chujlala w tamtych czasach pod jakimis smiesznymi rozdzialkami i w niskiej palecie a chyba nie musze tlumaczyc jaka jest roznica miedzy 16bit a 24 czy 32? :d
no i tam wcale nie bylo nagrywania na zywo filmik zapamietywal tylko polozenie obiektow i ew kat przeciecia :d na to juz nie problem nalozyc tekstory szczegolnie ze nie miales mozliwosci ingerowania w wyglad danych pojazdow
Na pewno niewiele.
zapytaj kogokolwiek kto sie obrobka wideo zajmuje ile moze taki 15-to minutowy filmik zajmowac :) oczywiscie jesli go skompresowac bedzie zajmowal 10-20-50 razy mniej tylko ze jakosc bedziez tez adekwatnie mniejsza no i nie bede wspominac o mocy potrzebnej do kompresji na bierzaco :)

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

robiłem sporo zrzutów z World of Warcraft używając programiku o nazwie Fraps... w niesamowitej rozdzielczości 1024x768 i 25fps, 10min filmu zajmowało ok 15GB :)

Programy tego typu działają na zasadzie robienia 'Print Screen-ów' z ustawioną częstotliwością (25 na sekundę bazowo), zapisywania ich w formacie .BMP i konwertowania w czasie rzeczywistym do filmiku w formacie .avi .... Można sobie wyobrazić czemu zajmują tak dużo... :) Można taki filmik skompresować do znacznie mniejszych rozmiarów... kosztem jakości oczywiście :)
Jeśli teraz 80 GB twardego to jest standard to ja bym się o pojemność nie martwił
80GB to był standard z 5 lat temu :)

Awatar użytkownika
Vilgefortz

10min filmu zajmowało ok 15GB
trzeba by na prawde szybko misje przechodzic zeby cala zlapac ;)

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Witam. Czy co Mark of Chaos jest planowany jakiś dodatek? I jeśli takowy ma być, to co w nim będzie?

Awatar użytkownika
Muzyk
Mudżahedin

Post autor: Muzyk »

Cześć kupiłem napalony gierkę, ale nie chce mi chodzić. Podejrzewałem, że tak będzie i myślałem o podpimpwaniu mojego kompa. Mam celerona 2,4ghz 256ram i 64 na karcie grafisznej :). Chciałbymwymienić kartę i dodać trochę ramu. Ile potrzebuje, żeby móc sobie pykać w Mark of Chaos?

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Ja ci powiem tak... miałem 256 ramu i się przeżegnałem i poszedłem dokupić 512 czyli mam 768 ramu i grać się da na średnich wymaganiach. W późniejszych misjach trzeba zmniejszyć na minimalne wymagania, a w ostatnią misję nie pograłem sobie bo nawet przy min. ustawieniach tak cięło, że 5 sekund czekałem aż dołączy herosa do oddziału!! A reszte sprzętu to mam Athlona 2500+ XP oraz Radeona 9200 +
Więc ramu to na bank musisz dokupić.

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Czy moj notebook jest jakis inny, skoro mam 128mb ramu i mi gra chodzi bez ciecia na najw. detalach? ;p

ODPOWIEDZ