Kfiatki z walk

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

Post autor: Foalooke »

jeszcze mi się przypomniało
historia pewnego działa
moja pierwsza tura - misfire - wyłączony do następnej tury
druga tura przeciwnika - organki wycinają do czysta oddział obok - obsługa spanikowała i zwiała na 8 cali - wróciła w turze mojej trzeciej
w turze czwartej strzelili, kula się wbiła na 1 cal przed oddziałem i co ?? Misfire :evil:

a w turze piątej jeden obsługant zginął od ostrzału a pozostali ponownie nie zdając liderki zwiali poza stół

ogólnie w czasie bitwy na 2 great cannonach na ok 10 rzutów miałem 5 Misfire :evil: :evil:
http://imperium-i-insze-wojska.blogspot.com/

Modelarstwo + opowiadania o imperium 8)

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Foalooke pisze:
a w turze piątej jeden obsługant zginął od ostrzału a pozostali ponownie nie zdając liderki zwiali poza stół
jeżeli jeden obsługant zginie reszta obsługantów nie testuje paniki tak jak przy wybiciu 25%, jeżeli panikę robiliście własnie za wycięcie obsługanta. :wink:

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

Post autor: Foalooke »

Czopek, mogę prosić o jakieś źródło ??

rdit - ok już sam znalazłem... :?
http://imperium-i-insze-wojska.blogspot.com/

Modelarstwo + opowiadania o imperium 8)

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

Rulebook strona 85? :wink:
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

Moich 10 Phoneix Guardów z Arcymagiem szarzuje na jednego grala (sztandarowego) odbijam sie O.O

on zabił mi 3 a ja mu nic nie zrobiłem. Ale mi nerwy wskoczyły

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Dzisiaj bitwa z Dwarfami na 4k. Pośród wielu różnych akcji najbardziej spektakularna była chyba ta:
oddział 57 goblinów z herosem dostaje z 2 organek (19 trupów), flejm cannona i oddziału kuszników. W sumie ginie 40 gobasów w jednej rundzie (8 pełnych szeregów) :lol:

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Kołata pisze:Dzisiaj bitwa z Dwarfami na 4k. Pośród wielu różnych akcji najbardziej spektakularna była chyba ta:
oddział 57 goblinów z herosem dostaje z 2 organek (19 trupów), flejm cannona i oddziału kuszników. W sumie ginie 40 gobasów w jednej rundzie (8 pełnych szeregów) :lol:
Ale panikę zdali? :lol2:

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

Nie miał w co strzelać? :)
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

A najśmieszniejsze, że i tak został prawie caly, standardowy kloc 20 kolesi (no, może gobosów jest zwykle więcej :wink: )

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Hehe, panikę zdali, bo był heros w środku. Ale w nastepnej rundzie poszła poprawka i wyparowali na styk włącznie z herosem.

Ps. tak, już nie miał w co strzelać, bo to była końcowa faza bitwy (graliśmy do wybicia). zresztą zeszły mi w tej bitwie jeszcze 2 identyczne kloce nocników ;)

warte odnotowania, że bitwa na 4k do wybicia ostatniego modelu trwała jakieś 4 godzinki włącznie z rozstawieniem 280 modeli zielonoskórych i garstki - jak się potem okazało zwycieskich -krasnali :) (rozegraliśmy kilkanaście tur)

Mort
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Mort »

BT...Krasiowy lord na tarczy rzuca rune of chalenge....ja akceptuje....bt wlatuje wyrzuca sobie 12 ataków 11 trafia,i tylko 3 rany, do tego wysejwowane...lord oddaje zadaje 1 rane, bt przegrywa kombat i sypie sie......

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

normalka...
Obrazek

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

Dzisiaj szarżuje 9 BK z BSB regneracją,warbanner itp itd ;) na generała wardancera z obstawą 8 WD.Champion ubija w challenge generała z KB,3 wardancerów w piach,zostaje 5tka stoją na dwóch pałach i ....1,1 dwie pałki.W turze przeciwnika 5 wardancerów wali kiling blowa BSB i zabija 1, oddaję nikogo nie zabijam wardancerzy zdają brejka na -2. W mojej turze wardancerzy nic mi nie robią ja zabijam 3, brejk i 1,1...W turze przeciwnika szarżuje 7ka kolejnych wardancerów 21 ataków z KB i zabijają tylko 3 BK,oddaję zabijam ostatnich 2 z regimentu z przodu i wygrywam walkę na -2, na szczęście tym razem WD popłyneli.I jak przewidzieć w tej grze cokolwiek?.

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Post autor: mdłości »

I tak elfy wygrały, więc jest wszystko dobrze. :D

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

Mort pisze:BT...Krasiowy lord na tarczy rzuca rune of chalenge....ja akceptuje....bt wlatuje wyrzuca sobie 12 ataków 11 trafia,i tylko 3 rany, do tego wysejwowane...lord oddaje zadaje 1 rane, bt przegrywa kombat i sypie sie......
chalange na BT? 8)

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Wałhammer z tym challengem na BT ;)

Ratling strzał w kawalerię imperialną (funowa bitwa, specjalnie rzucaliśmy, aż coś się stanie ratlingowi :)). 1,3,4,6,4, losowy kierunek w las, kolega zdejmuje kapitana na pegazie, co siedzial za laskiem ;)

Awatar użytkownika
maciek_89
Chuck Norris

Post autor: maciek_89 »

Raz do tej pory wystawiłem helmstorma.
Siły imperium zbudowały swoje slumsy wokół górki.
Rakietnica ustawiona wszyscy się cieszą, całkowity szał i nadzieje że nakopią krasnoludów którzy od dekady podnosiły co rok ceny żelaza:)

Wszystko naszykowane- GOTOWE!! oznajmił pomocnik OGNIA!

Z artyleryjki "missfaijer". Co się dzieje? 1- rakiety z szablonem 5 calowym spadają na wyrzutnie:)
Nic dziwnego że mam uraz do tej maszynki:P

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

maciek_89 pisze:Raz do tej pory wystawiłem helmstorma.
Siły imperium zbudowały swoje slumsy wokół górki.
Rakietnica ustawiona wszyscy się cieszą, całkowity szał i nadzieje że nakopią krasnoludów którzy od dekady podnosiły co rok ceny żelaza:)

Wszystko naszykowane- GOTOWE!! oznajmił pomocnik OGNIA!

Z artyleryjki "missfaijer". Co się dzieje? 1- rakiety z szablonem 5 calowym spadają na wyrzutnie:)
Nic dziwnego że mam uraz do tej maszynki:P
to sie ciesz... jak ci kiedys go zescateruje z misfajera na twojego maga w lesie to bedziesz miał powod do radości :)

Awatar użytkownika
olo1
Mudżahedin

Post autor: olo1 »

bitwa 2*2250
hordy+de obie armie magiczne na he+demony star dragon + bt +5 magów.
2faza magii helfów i demonów. duża kuźnia w korników. ifka oddziału nie ma.
następna duża kuźnia tym razem po chosenach.Ifka zostaje bsb na 1woundzie
duży pocisk w screamery. ifka. wyparowały
i na koniec drain helficki. również ifka.
4 czry w turze maggi wszystkie na 3 kościach i 4 ofki. to jest fart. :evil:
Po tej turze magii poddaliśmy bitwe...

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Morrok pisze:Wałhammer z tym challengem na BT ;)

Ratling strzał w kawalerię imperialną (funowa bitwa, specjalnie rzucaliśmy, aż coś się stanie ratlingowi :)). 1,3,4,6,4, losowy kierunek w las, kolega zdejmuje kapitana na pegazie, co siedzial za laskiem ;)
troszke jakby nie możliwe bo ratling nie może strzelac przez las, jesli mnie pamięć nie myli.
Obrazek

ODPOWIEDZ