Modele DoW na turniejach.

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Modele DoW na turniejach.

Post autor: Husiat »

No więc właśnie: jak się je dopuszcza? Bo właściwie nie ma zadnych ograniczeń co do modeli skoro nie wiadomo jak powinny wyglądać. Jeżeli już to można odebrać punkty za WYSiWIG, ale pozatym chyba nie ma problemu. Jak wy to widzicie (głównie to pytanie kieruje do organizatorów)

A jednostki RoR? Czy muszą być dokładnie takie jakie preferuje GW? Czy np. za Cursed Company nie moge wstawić "żywej" piechoty? :roll:

Pozdrawiam
Bum...!

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

wystarczy spełnienie WYSiWIG'u. co do cursed company to nie jestem pewiem. jakby co to zostaje konwertowanie.....

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

oficjalna wersja jest taka, ze kierujemy sie opisem RoR. zwykle DoW mozna wystawiac w Rare'ach - nawet w nowych O&G i Empire.
ostateczna decyzja zalezy od organizatorow konkretnego turnieju.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Czyli właściwie nie ma ograniczeń co do wystawiania np. pikemnów?

A czy gdybym np. wystawił jednostki uzbrojone jak cursed company np. Pielgrzymów z bretonni i powiedział że to Cursed Company - czy jest to niedozwolone? Bo głównie chodzi tu o konwersje i klimat danej armii... Gdzie po prostu szkielety nie pasują :roll:

Oczywiście wszystko zależy od organizatorów, ale czy ogólnie jest to dopuszczalne? :wink:
Bum...!

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

moim zdaniem to już prox.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

jak odpowiedni skonwertujesz to nie ma problemu . Tak samo jak np: zrobisz z imperialnej piechoty slaves do szczurow (swszystko zalezy jak podejdziesz .....)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Stachu: tu nie chodzi o proxowanie. Bo równie dobrze mogę kupić box szkieletów i uznać że to Cursed Company. I bez dwóch zdań zostanie to uznane. Jednak jeżeli chce aby w mojej armii zaistaniała ta jednostka, a jej klimat mi zupełnie nie odpowiada, to chce zmienić ją na inny model. I teraz pozostaje pytanie: czy jeżeli wstawie za nich przeklętą kompanię pielgrzymów ( :lol: ) to czy zostałoby to uznane za prox?
Szczurek: problem w tym że jedyna odpowiednia konwersja, to konwersja nieumarłych, chociaż na zasady Cursed Company też mam wytłumaczenie (pielgrzmi, jeżeli zwątpią to popełniają samobójstwo (sypanie się w CR) a potrafią też nawrócić wroga (Join us in Damantion) :wink: )

Więc? Czekam na wypowiedzi innych osób... :)
Bum...!

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

szczurek pisze:jak odpowiedni skonwertujesz to nie ma problemu . Tak samo jak np: zrobisz z imperialnej piechoty slaves do szczurow (swszystko zalezy jak podejdziesz .....)
ale Husiat pisał, że bez konwertowania wystawić flagellantów- moim zdaniem to już raczej prox. (jak będą w jakikolwiek sposób skonwertowani to ok. nie zgłaszam sprzeciwu.

Jak chcesz wystawiać pielgrzymów to np pmaluj im skóry na jakieś zgniłe kolorki itp. jednemu czy dwóm daj zamiast ręki kawałek szkieletu. I to jeśt klimatyczny oddział przeklętych pielgrzymów. Gorzej jak będziesz chciał i wystawiać normalnie..........

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Stachu pisze:Jak chcesz wystawiać pielgrzymów to np pmaluj im skóry na jakieś zgniłe kolorki itp. jednemu czy dwóm daj zamiast ręki kawałek szkieletu. I to jeśt klimatyczny oddział przeklętych pielgrzymów. Gorzej jak będziesz chciał i wystawiać normalnie..........
popieram. Cursed Company to ozywione trupy, wiec niech chociaz troche je przypominaja.
BTW czy pielgrzymi sa klimatyczni, bo grasz Bretonia? dla przypomnienia: Bretonnia nie moze uzywac DoW.

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Nie, gram DoW :wink: Po prostu chce stworzyć oddział Łowców Czarownic :wink:
A więc można. To dobrze. 8)

A i jeszcze jedno:
Słyszałem że np. na wojennym młocie można grać tylko figurkami GW. Czyli jeżeli np. mam DoW pikemenów i nie mam do nich figurek (bo skąd, w koncu wszyscy pikmeni z RoR to inne oddziały i jak tu ich wstawiac jako pikmenów? :wink: ) to:
a) jeżeli wstawie za nich skonwertowanych włóczników impreialnych to to przejdzie?
b) wystawie np. figurki Gamezone'a? czy tak mogę?
:roll:
Bum...!

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Husiat pisze:Słyszałem że np. na wojennym młocie można grać tylko figurkami GW.
to prawda, ze na imprezach GW mozna grac tylko figurkami Citadel. dotyczy to Grand Tournamentu - przypominam, ze na Wojennym Mlocie juz turniejow nie bedzie.
Husiat pisze:Czyli jeżeli np. mam DoW pikemenów i nie mam do nich figurek (bo skąd, w koncu wszyscy pikmeni z RoR to inne oddziały i jak tu ich wstawiac jako pikmenów? :wink: ) to:
a) jeżeli wstawie za nich skonwertowanych włóczników impreialnych to to przejdzie?
tak, pod warunkiem, ze ich bron bedzie przypominala piki, a nie wlocznie.
Husiat pisze:b) wystawie np. figurki Gamezone'a? czy tak mogę?
:roll:
Gamezone to nie Citadel.

ODPOWIEDZ