7 edycja

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Mi w ramach 7ed z sobotę przytrafiła się taka o to sytuacja:

Miałem klocek szkieletków a w nim 2 magów w tym generała. W jednej z tur postanowiłem przestawić maga jednego który stał obok czempiona w inne miejsce w pierwszym szeregu, a konkretnie obok maga genka. Nie wiem czemu nie pamiętam, miałem chyba jakiś demoniczny plan wtedy :lol: Dobra do rzeczy. No i akurat w tej turze musiałem rzucić tym przestawionym magiem misscasta. No i co? Zgadnijcie? Rzuciłem ma misscasta dwie jedynki!!! Maga wyje... noo postanowił się trochę rozerwać i przy okazji zadać ranę mojemu genkowi :roll: I takim o to sposobem mój przeciwnik w zaledwie paru sekund stał się szczęśliwym posiadaczem 215 pkt. Acha te misscasty 8)

Awatar użytkownika
High Elf
Mudżahedin

Post autor: High Elf »

quas pisze: a heaven jest IMO lepszy niz byl
W 6ed. heaven był dla mnie drugą magią - najpotężniejszy był life. Teraz, przez widocznośc i osłabione (na 2 miejscu ) przerzuty stał się wiele, wiele gorszy. No i co by nie było wzmocnili ostro niektóre magie, więc ta wypada trochę blado przy niektórych.

O magii życia słowa nie powiem. I tego co zrobili z magią w bretonii ogólnie ;) granie na magii i posiadanie najsilniejszej kawy w grze - to było coś. Teraz magia się nigdy nie spłaca w moim przypadku.
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Mi się nowa kometka podoba, jest bardzo śmieszna - przeciwnik raz rzucił mi ją. Stała. Stało chyba z sześć tur (znaczy trzy normalne), a potem spadła. Rzut d6 na zasięg... 1! A w sześciu calach niczego nie było :D

Heinrich - a co powiesz na vampire lorda na smoku wyparowującego od tego? Hihi

Furosion
Pseudoklimaciarz

Post autor: Furosion »

Moze i pytanie nie dotyczy wprost 7 ed. ale nie bede przeciez zakladal nowego topica na jedno pytanie. Czy ktos z Was wie, czy RB z 7ed po polsku jest dobrze przetlumaczony? Lepiej kupic angielski?

P.S.-wlasciwie to 2 pytania ;)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Lepiej kupić angielski, chyba że firma F&F wypuściła poprawiony polski. W polskim jest kilka błędów. Dodatkowo, zwykle w uściśleniach zasad jest napisane, że w przypadku "konfliktu" polskiej wersji RB z angielską, prymat ma ta druga.

Do tematu - mnie w 7 edycji zniszczył brak proximity i "podwójnego ruchu" dla skirmishy. I mój Eshin już nie jest taki fajny... ;)

ODPOWIEDZ