Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Moderator: Ziemko
No to szybkie pytania. Czy bolec strzelający w klocek TG ze slanem może zranić żabola (2/3 rank w koncu)? Po drugie, jak to jest z giant bowem na stegadonie? po marszu jak mniemam nie może strzelać, a jak jest z karami do trafienia po ruchu? I jedno jeszcze, ostatnie, gram sacred host of sotek, biorę klocek saurusów który z miejsca ma ten znak, dodaję jeszcze quetzla i co mam? no wlasnie, rare czy specjal?
pozdrawiam
r.
pozdrawiam
r.
Ad.1 Tak moze zranic , poniewaz zaba jest large target - przeciwnik wybiera w co strzela czy w zabe czy w TG
Ad.2 Giant bow ma noralne minusy jak kazda bron uzywajaca bsa czyli za ruch , za zasieg ,za skimirsh itd.
Ad.3 Po dodaniu quetzla masz specjal - to jest plus sacred hostow
Ad.2 Giant bow ma noralne minusy jak kazda bron uzywajaca bsa czyli za ruch , za zasieg ,za skimirsh itd.
Ad.3 Po dodaniu quetzla masz specjal - to jest plus sacred hostow
Na pewno nie , bo slann jest inaczej targetowany od reszty. Przechodzi dalej jesli po bokach slana stoja Tg czyli taka standardowa sytuacja
TTTT
TSST
TSST
Wtedy jak strzela bolec to moze przejsc , bo przechodzi po ty skrajnych lewych i prawych rzedach.
TTTT
TSST
TSST
Wtedy jak strzela bolec to moze przejsc , bo przechodzi po ty skrajnych lewych i prawych rzedach.
Takie pytanie bo zauważyłem rozbieżność na forum
Czy diadem of power pozwala przechowywać PD do następnej fazy magii(analogicznie z DD) czy zamienia DD na PD i dodaje do następnej tury magii jako(analogicznie PD na DD)
Ja zawsze grałem na pierwszej opcji ale może grałem źle
Czy diadem of power pozwala przechowywać PD do następnej fazy magii(analogicznie z DD) czy zamienia DD na PD i dodaje do następnej tury magii jako(analogicznie PD na DD)
Ja zawsze grałem na pierwszej opcji ale może grałem źle
Tak
Tak i z odpowiednimi markami jest rzeźnik Demonow (Itzl, Old Ones, Quetzl, Blade of Realities, Enchanted Shield, Aura of Quetzl, Bane Head) w regimencie COR (zeby FearOutnumber nie bylo). Ma troche ponad 50% szans ze wrypie 4 Woundy thristerowi za jednym zamachem. Po czyms takim BT sie sypie.
Uwaga: szansa na to ze BT w szarzy nas z KB ubije wynosi ok. 25% (ward 4+ z przerzutami, a przerzuty nam sie szybko koncza), wiec nie jest przyjemnie.
Uwaga: szansa na to ze BT w szarzy nas z KB ubije wynosi ok. 25% (ward 4+ z przerzutami, a przerzuty nam sie szybko koncza), wiec nie jest przyjemnie.
w nowej edycji oldblood na carnim to bedzie masakrator thirsterów.
Sam bedzie klepal ostro woudny, a carni D3 woudow
Sam bedzie klepal ostro woudny, a carni D3 woudow
Mylisz sie gdyz to my pierwsi szarzujemy z Huanchi blessed totem xD
Joke. Ta naprade to BT jest zatrzymany przez czar z bestii
Joke. Ta naprade to BT jest zatrzymany przez czar z bestii
Caddym, moze wylosujesz, moze rzucisz i moze nie zdispeluje
PS: Moja Tworczosc robi sie sławna
PS: Moja Tworczosc robi sie sławna