da rade? syrenka mam nadal... dostaje nastepne psy i furie, magia praktycznie taka sama jak byla bo keeper stojacay za lasem z 40% armii jakos specjalnie wkladu w magie nigdy nie mial... czyli ze smokami itp mam z 2x3 beast cower, z innymi demonami wampirami 4x pocisk z dwoch kosci (2x light) no i ogolnie magia jeden czar na ture srednio przebija, przy dobrych wiatrach nawet ze 2... wiecej nie potrzebuje1 Herald of Tzeentch @ 165 Pts
Magic Level 2, General
Master of Sorcery [25]
Spell Breaker [25]
1 Herald of Tzeentch @ 165 Pts
Magic Level 2
Master of Sorcery [25]
Spell Breaker [25]
1 Herald of Khorne @ 265 Pts
Battle Standard
Firestorm Blade [25]
Armour of Khorne [15]
Banner of Unholy Victory [50]
1 Juggernaut @ [0] Pts
1 Herald of Slaanesh @ 140 Pts
Siren Song [25]
1 Steed of Slaanesh @ [0] Pts
11 Daemonettes of Slaanesh @ 144 Pts
Champion
10 Pink Horrors of Tzeentch @ 120 Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
6 Flesh Hounds of Khorne @ 210 Pts
1 Fiends of Slaanesh @ 55 Pts
1 Fiends of Slaanesh @ 55 Pts
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 6
Models in Army: 76
Total Army Cost: 2249
2250 DoCh, bez duzego
2250 DoCh, bez duzego
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
widze że dochodzimy do podobnych wniosków Duzy demon przejdzie do lamusa ze wzgledu na ostrzał.
U mnie nie ma piesków czwartych, plus drobne korekty w innych oddziałach, za to mam dwa full sklady flamerów
U mnie nie ma piesków czwartych, plus drobne korekty w innych oddziałach, za to mam dwa full sklady flamerów
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
w drodzetwardochleb pisze:masz tyle houndow?
nie jest scierwo, standardowo zuzywasz scrolla na ture (przy 6 DD) a jak gram na smoka to jest duza szansa na 2 scrolle na ture.. (dobry rzut na cower), na dwarfy to fakt se nie porzucam... ale na dwarfy mysle nie musze specjalnie rzucac a i na imperium jest mega duzo latwiej... myk z wyskakujaca 20 cali z demonetek w btb z psami heraldką wciagajaca w psy jakis mega fajny oddzial jest naprawde duzo bardziej kuszacy od 3ciego heralda tz...Kozisyn pisze:taka magia to scierwo,
jakos nie zrozumialem chybaKozisyn pisze:ale 4 paki po 6 psów i 3 paki furii to jest gorzej niz 3 paki po 6 psów i 3 paki furii...a na ten temat sie juz wypowiedziałem
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2008, o 10:38 przez thurion, łącznie zmieniany 1 raz.
ja po prostu nie wierze w flamery a jak nie ma greatera to w co wrzucac pkt jak nie w kolejne psy jeszcze pomysle nad dwoma 3kami fiendowPierun pisze:Coś wyczuwam syndrom rydwanowy. Dwa rydwany super, więc dam 8 i okazuje się że dupa - nie działa. Robi wrażenie, to napewno ale jakoś po kościach szacunku nie wzbudza .
Chociaż cholera wie - niby od 15 lanc głowa nie boli .
EDIT:
ok, to idealnie wchodzi
Magic Level 2
Master of Sorcery [25]
Spell Breaker [25]
Magic Level 2
Master of Sorcery [25]
Spell Breaker [25]
1 Herald of Khorne @ 265 Pts
Battle Standard
Firestorm Blade [25]
Armour of Khorne [15]
Banner of Unholy Victory [50]
1 Juggernaut @ [0] Pts
1 Herald of Slaanesh @ 140 Pts
Siren Song [25]
1 Steed of Slaanesh @ [0] Pts
10 Daemonettes of Slaanesh @ 132 Pts
Champion
5 Chaos Furies @ 60 Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
3 Fiends of Slaanesh @ 165 Pts
3 Fiends of Slaanesh @ 165 Pts
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 73
Total Army Cost: 2247
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
a mi flamery w kazdej bitwie zarabiaja setki punktów i na bank z nich nie zrezygnuje
Nie przekonuje mnie podzial kosci.
Jak masz 2 masterów, to z zalożenia dostaja dobry lore którym zawsze rzucasz jakis mocny czar na trzech kosciach, a więc horrorkom zostaje po jednej...czyli generalnie sie marnują.
IMHO standardowa opcja "Missile spam" czyli 4-5 pocisków po dwie kosteczki (1 vortex przydatny) jest lepsza opcja magiczną niz dwa mocne czary na 3 kościach i dwa może-rzuce-4+-na-jednej-kosci.
Nie przekonuje mnie podzial kosci.
Jak masz 2 masterów, to z zalożenia dostaja dobry lore którym zawsze rzucasz jakis mocny czar na trzech kosciach, a więc horrorkom zostaje po jednej...czyli generalnie sie marnują.
IMHO standardowa opcja "Missile spam" czyli 4-5 pocisków po dwie kosteczki (1 vortex przydatny) jest lepsza opcja magiczną niz dwa mocne czary na 3 kościach i dwa może-rzuce-4+-na-jednej-kosci.
Czy to nie jest nielegalne? Jeden typ robił coś podobnego drepczac bar w bar dwoma treemenami i niby że jak w jednego zrobie hop to drugi wchodzi. Tyle ,ze sędzia przylazł i powiedział że ,,e e e dupa nie można wymuszać tych rzeczy jeżeli można inaczej''.myk z wyskakujaca 20 cali z demonetek w btb z psami heraldką wciagajaca w psy jakis mega fajny oddzial jest naprawde duzo bardziej kuszacy od 3ciego heralda tz...
Austriak wessal Robsona ja mimo wszystko caly czas jestem zwolennikiem dwoch pojedynyczh fiendow...odginanie mi juz kilka bitew uratowalo... kwestia czy do tego heraldowo psowo czy keeperbless pisze:Jak masz 6 fiendow, to mzoe lepiej zrobic : 5 i 1. 1 do odginania szarz a 5 do nieginiecia i brania wszystkiego na klate. Slyszalem, ze ktos na EURO mial taki oddzial i niezle mu sie spisywal.
magia tzeentcha na heraldach jest niezwykle slaba... zasieg dupny, no i ognistosc.. z HE cala magia sie marnuje, imo mastery to podstawa, jak chce to mam te 4 pociski ktore opisales... a jak chce to moge rzucac z 3 kosci cowera, doom and darkness, wolfs hunts czy flare... magia naprawde daje rade gralem juz kilka bitew w ktorych keeper stal za lasem i nic nie robil a czarowaly tylko 2 oddzialy i 2 heraldzi i o dziwo przebijali sie czesciej niz to sie wydaje... (zabicie jednego albo dwoch magow przy pomocy sfory psow czy furii rowniez w tej kwestii jest pomocna)szafa@poznan pisze: IMHO standardowa opcja "Missile spam" czyli 4-5 pocisków po dwie kosteczki (1 vortex przydatny) jest lepsza opcja magiczną niz dwa mocne czary na 3 kościach i dwa może-rzuce-4+-na-jednej-kosci.
bo nie mozna tak robic... tylko ze dzieki furiom w tym przypadku nie mozna inaczejPierun pisze:nielegalne? Jeden typ robił coś podobnego drepczac bar w bar dwoma treemenami i niby że jak w jednego zrobie hop to drugi wchodzi. Tyle ,ze sędzia przylazł i powiedział że ,,e e e dupa nie można wymuszać tych rzeczy jeżeli można inaczej''.
przyklad 1:
oddzial wssysamy bez zadnego kminu...
przyklad 2:
oddzial wsysamy tak ze walczy duuzo pieskow, przy uzyciu jednego malutkiego oddzialku furii (nawet 1 model styknie...)
przyklad 3:
jedyny przypadek kiedy nie robimy tego co chcemy... nie wssysamy monstera/ greatera/ treemana
przyklad 4:
tutaj rowniez przy uzyciu furii wsysamy co chcemy...
dodaj sobie do tego kolejne furie stojace za celem na ktory krzyczymy i jedna furie z tego oddzialku widocznego na diagramie ktora jest lekko zakrzywiona tak zeby latacz itp po ucieczce przelatywal przez nie + bsb z unholy victory stojacy po przeciwleglej stronie flesh houndow... i masz prosty i efektywny sposob na wessanie wszystkiego, od smoka przez greatera po najbardziej kozacki oddzial przeciwnika...
a 3 dalsze oddzialy psow hasaja sobie gdzie indziej tudziez czaja sie na szarze z flanki...
i w odroznieniu od syrenki na keeperze... tej praktycznie nie da sie uniknac, jedyny sposob to stac geba do lasu... a taki model jest wyeliminowany z gry i chyba o to nam chodzi
koniec lekcji papy thuriona
pzdr
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
to prawda - dokładnie tak jest. W pełnej wersji - po drugiej stronie panienki stoi drugi oddział psów i dodaje kolejne 4 ataki
To z magią średnio przekonywujace - wszystko opiera sie na rzucaniu 2 dobrych czarów na ture...a raczej nikt juz dzisiaj z 2 skrolami na bitwe nie chodzi, wiec teoretycznie spokojnie do 4 tury ma totalny pełen komfort...
To z magią średnio przekonywujace - wszystko opiera sie na rzucaniu 2 dobrych czarów na ture...a raczej nikt juz dzisiaj z 2 skrolami na bitwe nie chodzi, wiec teoretycznie spokojnie do 4 tury ma totalny pełen komfort...
Kurde nic nie zrozumiałem. Jak będziecie na arenie to plz wytłumaczcie mi.
Wino Wino, Wino do dna...
http://youtube.com/watch?v=7LGFYgh0juQ&feature=related Pełna kurwa!
Shino na turnieju:
-Ile BK?
Ja: 18
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD
http://youtube.com/watch?v=7LGFYgh0juQ&feature=related Pełna kurwa!
Shino na turnieju:
-Ile BK?
Ja: 18
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
bo thurion kolorkow nie pozaznaczał.
czerwone to pieski, rożowe - heraldówka slanesza na koniku.
Zaszarzuja kwaleria, maksymalizując, ale tak by nie wciagnąc piesków, powodzenia.
A jak robisz wciaganie do walki to musisz tez maksymalizować pieski, więc dostawiasz sie kantem do panienki i maksem do piesków! wesoło!
czerwone to pieski, rożowe - heraldówka slanesza na koniku.
Zaszarzuja kwaleria, maksymalizując, ale tak by nie wciagnąc piesków, powodzenia.
A jak robisz wciaganie do walki to musisz tez maksymalizować pieski, więc dostawiasz sie kantem do panienki i maksem do piesków! wesoło!
ojj... nie bylbym taki pewien tego otatniego... bylo walkowane to juzszafa@poznan pisze: A jak robisz wciaganie do walki to musisz tez maksymalizować pieski, więc dostawiasz sie kantem do panienki i maksem do piesków! wesoło!
[szuka]
please stand by.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Nie spieram sie, ale rulebook mówi wyraźnie - wciagając drugi oddzial do walki w niego tez deklarujesz szarże, on tez ma reakcje, zdaje testy psychologiczne, i musisz stosowac wszelkie zasady szarzy - w tym maksymalizację.
Mylisz sie Szafa, najpierw jak najwiecej do 'intended target' a potem dopiero reszte jak najwiecej do drugiego (za rb).
I jak stoja rowno to nie mozna wybrac, ze szarzuje sie tylko helalda slanesha (jesli sie do niego nie dostawi 3 modeli). Trzeba szarzowac oba oddzialy (choc nie do konca sie z tym zgadzam ).
Thurion to bardzo ladnie zobrazowal na diagramach. Bialy zamalowany to herald slanesha, biale dlugie to psy a biale kwadraty to furie. Czerwone to oddzialy przeciwnika. (legenda do Thuriona)
I jak stoja rowno to nie mozna wybrac, ze szarzuje sie tylko helalda slanesha (jesli sie do niego nie dostawi 3 modeli). Trzeba szarzowac oba oddzialy (choc nie do konca sie z tym zgadzam ).
Thurion to bardzo ladnie zobrazowal na diagramach. Bialy zamalowany to herald slanesha, biale dlugie to psy a biale kwadraty to furie. Czerwone to oddzialy przeciwnika. (legenda do Thuriona)