Ogólnie
Moderator: Shino
- Die for Emperor
- Mudżahedin
Tak w ogóle jeśli mogę wyrazić pewną opinię to bardzo ale to bardzo się zdziwiłem kiedy po raz pierwszy przeczytałem że Undead Units mogą mieć tylko jedną reakcję na szarżę: hold. A co ze stand and shoot? Rozumiem że jednostki nie mogą 'flee' w odpowiedzi na szarżę bo są 'immune to psychology' ale w końcu chyba łucznicy powinni mieć możliwość ostrzelania szarżującego przeciwnika. Tylko że panie i panowie z GW myślą inaczej...
...Róże miłości najchętniej przyjmują się na grobach...
'Nikt nie wymaga od was samych zwyciestw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania reki.'
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
To jest babol GW tzn. dali TK zasadę undead (analogiczna do VC) z tym ,że zapomnieli ,iż w odróżnieniu od wampirków my mamy jednostki strzeleckie
Wytłumaczenie to samo co przy flee, parafrazując: "undead are slow to react, therefore may only hold as a charge reaction." Kto wie może w 7 to zmienią :d
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dla nie to głupie może nich jeszcze strzelają raz na 2 tury bo są WOLNE
- Die for Emperor
- Mudżahedin
Jak giganty to tylko do walki wręcz. Gigant z balistą... raczej nie.
@ Krzysiek
No chyba coś ci się pomieszało. Raczej nieumarli prędzej ze stoickim spokojem strzelą do nacierającego wroga niż żywi żołnierze. I KOGO NAZYWASZ 'ZDECHLAKAMI'?
@ Krzysiek
No chyba coś ci się pomieszało. Raczej nieumarli prędzej ze stoickim spokojem strzelą do nacierającego wroga niż żywi żołnierze. I KOGO NAZYWASZ 'ZDECHLAKAMI'?
Jedna z najsłabszych obecnie armii, chociaż przeciwko pewnym konkretnym jest rewelacyjna. To tyle w temacie grywalności
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Nieprawda, jest najlepsza, tylko trzeba ogarniac każdą z 6 jednostek które sie przecietnie ma w rozpisce .
Skąd taki pesimizm....Tomash pisze:Jedna z najsłabszych obecnie armii, chociaż przeciwko pewnym konkretnym jest rewelacyjna. To tyle w temacie grywalności
Tak jak już niektórzy moi poprzednicy napisali- armia według mnie jest dobra i z każdą inną armią przy dobrym prowadzeniu może zrobić dobry wynik. Pozdr
nie bardzo armia mizdzy ma spore problemy z nowymi wyciagajacymi sporo atakow z modelu (niski ws i slaby t jest bolaczka tk)Tomash pisze:Jedna z najsłabszych obecnie armii, chociaż przeciwko pewnym konkretnym jest rewelacyjna. To tyle w temacie grywalności
armia jedynie wymag sporo skupienia i kminienia na 2 tury do przodu poza tym jest do pogrania
i na pewno nie jest jedna z najslabszych
- Die for Emperor
- Mudżahedin
Dziś miałem ciekawą konwersację z nowo poznaną adeptką TK która zwykła grać naszą armią już jakiś czas. Zwykła gdyż od jakiegoś czasu już nią nie gra gdyż w dobie obecnych army booków TK są po prostu zbyt słabe. Konkluzja była taka że do czasu wydania nowego AB nasze szkiele pewnie wywędrują do walizek u wielu graczy. Ja sam chyba przy nich zostanę ale na ten czas nie wiem czy nie przerzucę się na 40k Co wy myślicie na temat powolnego wyginania TK wśród graczy?
nie. tk caly czasma podobna sile
jedynie teraz z chaosem moze byc srednoi jesli dobry im wyjdzie bo tk zawszemialo problemy z stworkami z duza ilosca atakow trafiajacymi na 3+ raniacymi na 2+ i z duzym t i savem
poza tym nie widze problemow z skavenami i lizi na pewno zle nie bedzie podobnie jak nie jest teraz.
Z vc nie ma duzego problemu szczegolnie, ze ta armia ma najlepsza odpowiedz na najsilniejsza jednostke vc trzeba po prsotu wiedziec czego i jak uzyc
z demonmi osobiscie mam problem, choc juz zdarzalo mi sie wygrac to nie wiem jeszcze jak miec lepszy wynmik niz 13-14 ale na pewno wystarczy rozkminic ta armie i tez bedzie do pojechania
jedynie teraz z chaosem moze byc srednoi jesli dobry im wyjdzie bo tk zawszemialo problemy z stworkami z duza ilosca atakow trafiajacymi na 3+ raniacymi na 2+ i z duzym t i savem
poza tym nie widze problemow z skavenami i lizi na pewno zle nie bedzie podobnie jak nie jest teraz.
Z vc nie ma duzego problemu szczegolnie, ze ta armia ma najlepsza odpowiedz na najsilniejsza jednostke vc trzeba po prsotu wiedziec czego i jak uzyc
z demonmi osobiscie mam problem, choc juz zdarzalo mi sie wygrac to nie wiem jeszcze jak miec lepszy wynmik niz 13-14 ale na pewno wystarczy rozkminic ta armie i tez bedzie do pojechania
- Mefistofeles
- Falubaz
Shino podziwiam cię ;] Ja nie mam takiego doświadczenia, bo demony VC czy Lizaki klepią mnie jak chcą ;/
Ale się nie przejmuję w końcu z każdej porażki coś można wyciągnąć ;]
A jak dla mnie TK w świetle 7eycyjnych armii jest słabsze ;] A co do 40k to też zastanawiam się czy nie przerzucić się częściowo na ten system, lecz głównie z ciekawości, nie by uciec przed porażką ;]
Ale się nie przejmuję w końcu z każdej porażki coś można wyciągnąć ;]
A jak dla mnie TK w świetle 7eycyjnych armii jest słabsze ;] A co do 40k to też zastanawiam się czy nie przerzucić się częściowo na ten system, lecz głównie z ciekawości, nie by uciec przed porażką ;]
“And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you.“
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
_______Sfinks to akurat żaden must-have (aczkolwiek ja na nim gram)
Jakis czas temu zaczalem sie zastanawiac na druga armia.
Juz od dawien dawna klimatem pasowaly mi Tomb Kingi i zdarzylo mi sie kiedys nimi pare bitew zagrac.
Jakis czas temu decyzja zapadla i za nic bym jej nie zmienil.
Jest to armia wywazona i wymagajaca, do tego ma chyba najlepszy klimat ze wszystkich.
Mam nadzieje ze nowy book ich nie zepsuje a jedynie wywazy.
Juz od dawien dawna klimatem pasowaly mi Tomb Kingi i zdarzylo mi sie kiedys nimi pare bitew zagrac.
Jakis czas temu decyzja zapadla i za nic bym jej nie zmienil.
Jest to armia wywazona i wymagajaca, do tego ma chyba najlepszy klimat ze wszystkich.
Mam nadzieje ze nowy book ich nie zepsuje a jedynie wywazy.