A tam znów podkradnie... Przecież nikt wam tego nie zabieraMurmandamus pisze:a mnie nieco itytuje że wedle plotek Chaos podkradnie War Altara Imperium a Mantikorę Dark Elfom .
Nadciągają Hordy Chaosu :)
Moderator: JarekK
To chyba ten sam który pojawił się na GD Baltimore a tam była mowa że to jedynie projekt zrobiony przez jakąś laskę i nie miał być produkowany. Chyba że od tamtego czasu coś się zmieniło.Powiedzcie mi jedno czy smok ze zdjęcia 1690
http://web.me.com/james.clay/GamesDay_2 ... io.html#39
Pojawi się w sprzedaży czy GW nadal będzie mnie męczyło tym wzorem?
Ech, odpowiadałem tylko na posta kolegi, który narzekał na małą ilosć ataków knightów i że khorne może nie dawać ataku.
15 ataków to niespecjalnie mało imo i nie trzeba do tego dodawać frenzy, jak onegdaj do czołzenów na konikach.
Ale jak ktoś chce mieć taki kombajn to czemu nie?
15 ataków to niespecjalnie mało imo i nie trzeba do tego dodawać frenzy, jak onegdaj do czołzenów na konikach.
Ale jak ktoś chce mieć taki kombajn to czemu nie?
Uerph.
Ja bym wolał żeby mark khorna dawał Hate a nie nie Frenzy
Knight mający 2 ataki więc piątka dawała by A15 z przerzutem
Knight mający 2 ataki więc piątka dawała by A15 z przerzutem
Pewnie, że by było fajniej, ale jakoś tak już mocno przywykłem do faktu, że daje frenzy. Zabawne one jest No ale teraz, biorąc pod uwagę, że chaośnickie jednostki uderzeniowe mają same z siebie te dwa ataki nie jest on już aż tak potrzebny, dodawszy do tego fakt nie generowania DD staje się przeciętny.
Uerph.
Ciekawie zapowaida sie markowanie Fastow i pieszych maruderow. Zfrenzowani ziomkowie z 2raczkami/flailami albo -1 do ws/bs, itp za smieszne punkty wyglada ciekawie. Fakt ze MV 4 nadal, ale za 4 pkt bazowo wyglada to kuszaco. No i command za 20 pkt.
Ciekawe jak kwestie pieskow rozwiaza. Co z tymi zatrutymi atakami i reszta.
Interesuje mnie jak z giftami bedzie, czy moze pojawi sie latanie albo bieganie oraz czy demonic mounty beda dzialac jak w demonach i beda mialy jeden profil z bohaterem.
Interesuje mnie jak z giftami bedzie, czy moze pojawi sie latanie albo bieganie oraz czy demonic mounty beda dzialac jak w demonach i beda mialy jeden profil z bohaterem.
ktorzy to majac frenzy schodza 2x szybciej niz bez jego posiadaniaRAFIX pisze:ale konie będą miały dwa ataki to daje nam w sumie 25ataków z 5typów(10 z S4 i 15 zS5/6)
30 pkt za mark nurgla na glupim fascie to malo?Narożny pisze:Ciekawie zapowaida sie markowanie Fastow i pieszych maruderow. Zfrenzowani ziomkowie z 2raczkami/flailami albo -1 do ws/bs, itp za smieszne punkty wyglada ciekawie. Fakt ze MV 4 nadal, ale za 4 pkt bazowo wyglada to kuszaco. No i command za 20 pkt.
tudziez 3 pkt za glupiego poisona na 6pky modelu ktory i tak idzie na straty.. ? ja bym to nazwal zupelnie bezuzytecznymi dodatkami... nie ciekawostkami
fajna plota poszla ze dragon ogry beda po 65 pkt z opcja championa i markow... 3ki slaanesha beda fajnie sie zgrywac z rycerzami
zakladajac ze bedzie mial 8ld i bezproblemowo dajes sztndar na bsb ze stabornm to nie jest wcale takie rewelacyjne
Czyli jest jak było . Teraz to nawet khorn nie potrzebny czyli zbędny .Szczurza Jucha pisze:knajci maja 2 ataki. khorne daje frenzy ktore pewie wreszcie bedzie splywalo na koniki. Smiem twierdzic, ze wrecz mocno zaszalejemy z 25cioma atakami od 5 typkow.
Gdzieś ktoś mówił że knight 1 atak ale jak nie to wypas . Narazie dużo fajnych opcji się pojawia . AB by się przydał
powiedzmy sobie szczerze. To jest chamstwo. . .Murmandamus pisze:a mnie nieco itytuje że wedle plotek Chaos podkradnie War Altara Imperium a Mantikorę Dark Elfom .
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Widukind z Korwei, Kronika Saska
wiadomo ze beda fajne, jeszcze zalezy od kosztu marka... jak bedzie po 20 pkt mozna brac, jak po 40 to raczej napewno odpada... tymbardziej ze nie daje DD... generalnie brak skirmisha boli bardziej niz sie wydaje... juz nawet przebolejmy fakt niemoznosi rozwalenai dobrze zaslonietej maszyny, ale jesli mamy frenzy to wtedy odzialy wsparcia koncentruja sie na kontrolowaniu frenzy nie na... wspieraniu ja swoje zdanie juz wyrazilem pare razy... wszystko zalezy od comba herosow i magii, napewno nie bede wchodzil w druga armie ala demony... czyli taka ktora ma problem z turbo defensami, i na 99% bedzie duzo gorsza w konfrontacji z nimi...RAFIX pisze:przesadzasz
mi zawszw sie spłacały (no może prawie zawsze )
oczekuje solidnego booka, na ktorym mozna zlozyc armie walczaca na turnieju jesli nie ozwyciestwo to o TOP 3 (moje hordy TOP 3 mastera zajely juz kilkakrotnie, a poziomu sie nie obniza..), jestem przekonany ze 3h po przeczytaniu booka bede w stanie stwierdzic czy mam szanse zrealizowac swoje zalozenia czy nie.. wierze ze tak bo nie chce grac warriorami tylko w domu a na turnieje taszczyc demonow...
pzdr
skonfrontuj sobie helenke z 4 great cannonami albo krasnoludzkimi klopami i odpowiesz sobie sam na to pytanieNarożny pisze: No i 2 helenki tez niczego sobie na defensy chyba, ktore sie 'w kupie' trzymaja i maszynki chronia. z 5" templatka na paniki ....chyba ze znowu czegos nie wiem jak z kosztem markow...