Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
Rozdział "Weapons" str. 55- "Multiple Shots".
Znów potrzebuje wyjaśnienia paru kwestii:
1. Rzucam Blade wind na oddział z 3 modelami i herosem. Wypada nam załóżmy te 18 ataków i co w takiej sytuacji: muszę dusić całe te 17 ataków w 3 chłopków skoro tylko 1 może być w bohatera, czy po ich zabiciu reszta przechodzi na herosa? A w ogóle czy LS ustaliła ostatecznie czy w bohater na potworze nadal może iść max 1 atak?
2.Jeśli assasin z dark venom zabije bohatera z 3W przez KB to ile dostaje do CR?
3.Czy smok jest traktowany jako zwykły mount i nie dotyczą go blessingi z kotła?
1. Rzucam Blade wind na oddział z 3 modelami i herosem. Wypada nam załóżmy te 18 ataków i co w takiej sytuacji: muszę dusić całe te 17 ataków w 3 chłopków skoro tylko 1 może być w bohatera, czy po ich zabiciu reszta przechodzi na herosa? A w ogóle czy LS ustaliła ostatecznie czy w bohater na potworze nadal może iść max 1 atak?
2.Jeśli assasin z dark venom zabije bohatera z 3W przez KB to ile dostaje do CR?
3.Czy smok jest traktowany jako zwykły mount i nie dotyczą go blessingi z kotła?
Hypnotic:
1: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=11289&start=20 - nr 8
2: 3W = +3 CR + 3CR (od DV) = 6
2: Tak, jego działanie kotła nie oebejmuje.
lohost:
KB Nie działa.
2: 3W = +3 CR + 3CR (od DV) = 6
2: Tak, jego działanie kotła nie oebejmuje.
lohost:
KB Nie działa.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
To był cios poniżej pasa, w temacie który podajesz jeden post przeczy drugiemu, a po nich idzie kolejny przesycony ironią mieszając wszystko totalnie,tak że ja bym się nie powoływał na tamte wiadomości. Zerknij choćby na ostatni post Jankiela, albo koncepcje obejmowania na 4+ przez Black horror...sądziłem że LS ma ułatwiać życie...Hypnotic:
Działa. Nie działa tylko na CO.czy jesli damy KB na rydwan to dziala on takze na jego impakty
Głosowanie było, uściślenia już są.To był cios poniżej pasa
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Ja mam natomiast inne pytanie. Dla mnie dośc istotne... "Czy można w nowej armii DE z 7ed. urzywać przedmiotów z Storm of Chaos? ( bo zakłądam ze na przykład "Blade of Spite" jest z rospiski SoC, chyba że nie jest to nie mi ktoś powie o.O)
Zaczałem się nad tym zastanawiać od kiedy położyłem ręcę na Lone Wolfowym, bardzo profesionalnym army biulderze w którym są absolutnie wszystkie najnowsze updatey i też Blade of Spite i Gauntlet of Power, który pamiętam z SoC... Więc, Czy ktoś ma pojęcie?
Zaczałem się nad tym zastanawiać od kiedy położyłem ręcę na Lone Wolfowym, bardzo profesionalnym army biulderze w którym są absolutnie wszystkie najnowsze updatey i też Blade of Spite i Gauntlet of Power, który pamiętam z SoC... Więc, Czy ktoś ma pojęcie?
Army Bulider to nie Army Book wiec mają prawo tam byc bledy.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Witam,
Właśnie mam pytanie odnoścnie Army Builder.
Chcialem sorceressce level 2 dać Darkstar Cloak ( + 1 Power dice) i Tome of Furion. ( additional spell)
Army Builder wywala to na czerwono.
Szukalem w knidze darków...nie znalazłem wzmianki, że te dwa nie mogą być urzyte razem.
Czy ktoś moze mi powiedziec czy to wina AB czy rzeczywiście te dwa itemy nie mogą być razem.
Dzięki i Pozdrawiam
Właśnie mam pytanie odnoścnie Army Builder.
Chcialem sorceressce level 2 dać Darkstar Cloak ( + 1 Power dice) i Tome of Furion. ( additional spell)
Army Builder wywala to na czerwono.
Szukalem w knidze darków...nie znalazłem wzmianki, że te dwa nie mogą być urzyte razem.
Czy ktoś moze mi powiedziec czy to wina AB czy rzeczywiście te dwa itemy nie mogą być razem.
Dzięki i Pozdrawiam